Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork TCP/IP Test Answers

In this post all the answers of Upwork TCP/IP Test of Networking Category with more then 100 test answers - recently updated. Please press Ctrl + F to find your required answer of the test and if you browse all the below mentioned 2 parts you will have all the answers of the Upwork TCP/IP Test Answers.

Upwork TCP/IP Test Answers - Part 1

1. Which statements are true regarding UDP?
 Answers: • It is a connectionless service or • It is less reliable as compared to TCP

 2. Which are the two valid IP addresses in the subnets of 192.168.10.0 network with a subnet mask of 255.255.255.248?
 Answers: • 192.168.10.1 or • 192.168.10.5

 3. Which of the following ranges are reserved as private addresses?
 Answers: • 10.0.0.0 — 10.255.255.255 or • 172.16.0.0 — 172.31.255.255

 4. What is the class of IP address 128.10.15.24?
 Answers: • Class B

 5. What is the port number used by HTTP?
 Answers: • 80

 6. Which Protocol uses port number 21?
 Answers: • FTP

 7. If UDP receives datagrams that are not in a sequence, what will it do?
 Answers: • It will drop datagrams that are not in sequence

 8. How can a host resolve an IP address of another host located on the same subnet without needing to send a broadcast?
 Answers: • If the entry is already in the source host's ARP cache

 9. Which file transfer Protocol uses UDP as a transport Protocol and lacks security?
 Answers: • TFTP

 10. What kind of message can an SNMP agent generate?
 Answers: • A trap message



 11. In TCP/IP, what is the Windowing mechanism used for?
 Answers: • It enables TCP to control the flow of data

 12. What is the purpose of a DHCP relay agent?
 Answers: • To forward DHCP requests to a DHCP server from DHCP clients in a subnet that does not contain a DHCP server

 13. Which of the following is a valid host IP address?
 Answers: • 200.100.100.32/26

 14. Which one of the following addresses can be used as a host address for the subnet 200.100.10.64/27?
 Answers: • 200.100.10.90

 15. Which of the following Protocols use port number 25?
 Answers: • SMTP

 16. What is maximum number of hosts allowed on subnet 172.20.64.0/23?
 Answers: • 510

 17. What is the binary value of 157?
 Answers: • 10011101

 18. What is the default subnet mask for a Class C network?
 Answers: • 255.255.255.0

 19. Which of the following indicates a local class C subnet?
 Answers: • xxx.xxx.xxx.0

 20. Which protocol matches the remote host's physical address to a given IP address?
 Answers: • ARP

 21. In which class of addresses does the first octet specify the network ID and the last three octets specify the host ID?
 Answers: • Class A

 22. Which protocol is used to transfer information between a WWW server and a WWW browser?
 Answers: • HTTP

 23. By default how many subnets can you create with a Class B network address using a subnet mask of 255.255.252.0?
 Answers: • 64

 24. What TCP/IP configuration settings are required for a computer to be able to communicate outside of its local subnet?
 Answers: • The IP address of the default gateway

 25. How is a subnet mask specified for supernetting?
 Answers: • The host ID portion is reduced

 26. After a host name is resolved to an IP address, what does a local host need to do next to communicate with the target host if the target host resides on the same subnet?
 Answers: • Resolve the IP address to a physical address using ARP

 27. How many subnets are available in a class B network with subnet mask of 255.255.255.0?
 Answers: • 256

 28. Which of the following is definitely a broadcast address for a class C network having Subnet Mask 255.255.255.0?
 Answers: • xxx.xxx.xxx.255

 29. What is the binary value of hex 9F?
 Answers: • 10011111

 30. How do you resolve IP addresses locally?
 Answers: • With a RARP request and a RARP reply

 31. Which IP address class does the following IP address belong to?

 78.34.6.90
 Answers: • Class A

 32. To which subnet does the IP address 10.120.100.255/18 belong to?
 Answers: • 10.120.64.0

 33. Assuming that none of the hosts has cached the entries, how many ARP broadcasts would be required for a host on one subnet to communicate with a host on a remote subnet that is separated by a single router?
 Answers: • 2

 34. Which utility should you use to test whether TCP/IP has been initialized on a computer?
 Answers: • ping

 35. Which protocol does the ping command use when attempting to test whether a remote host is running?
 Answers: • ICMP

 36. What does the HOSTS file contain?
 Answers: • IP addresses of each host

 37. Which protocols does SNMP use when sending messages between subnets?
 Answers: • IP and UDP

 38. Which of the following is a valid unicast IP address?
 Answers: • 192.168.1.5/30

 39. State whether true or false.

 TCP is less reliable but faster than UDP.
 Answers: • False

 40. Which of the following Protocols can automatically provide IP address, subnet mask, default gateway and DNS server's IP address to a client on a network?
 Answers: • DHCP

 41. How many hosts can you assign with a Class C network address using a subnet mask of 255.255.255.192?
 Answers: • 62

 42. Your Company has a class C network. Your company requires 6 usable subnets, with 20 hosts in each subnet. Which subnet mask will you use?
 Answers: • 255.255.255.224

 43. What are some of the keywords that can be included in your LMHOSTS file?
 Answers: • #PRE

 44. Which of the following address is reserved for loopback tests?
 Answers: • 127.0.0.1

 45. You have 350 computers spread across eight subnets with two DHCP servers. You want each workstation to receive an IP address even when one of the DHCP servers is down. What should you do?
 Answers: • Create eight DHCP scopes on each DHCP server

 46. Which of the following addresses are reserved for multicasting?
 Answers: • Class D addresses

 47. What is the binary value of hex BF?
 Answers: • 10111111

 48. On which layer of OSI (Open Systems Interconnection) model do TCP and UDP work?
 Answers: • Transport Layer

 49. Which class address has the beginning range of 192.0.0.1 and the ending range of 223.255.255.254?
 Answers: • Class C

 50. How many hosts can a Class A network accommodate?
 Answers: • Over 16 million

 51. Your network has an IP of 150.150.0.0 and you need to divide it into multiple subnets. You need 600 host IDs for each subnet, with the largest amount of subnets available. Which subnet mask should you assign?
 Answers: • 255.255.252.0

 52. How many bits are used to represent an IPv4 address?
 Answers: • 32

 53. What is the broadcast address of IP address 172.16.10.0 with a subnet mask of 255.255.252.0?
 Answers: • 172.16.11.255

 54. How can you prevent a DHCP server from assigning an IP address to a DHCP client when that address is within the range of addresses defined in a DHCP scope?
 Answers: • Create an exclusion range containing the IP address

 55. Which Protocol is used to obtain the MAC address from a given IP address?
 Answers: • ARP

 56. If you have a subnet mask of /27 for a class C network, how many subnets and host per subnet will you get?
 Answers: • 8 networks and 30 hosts

 57. You have four Class C network addresses:

 203.200.5.0, 203.200.6.0, 203.200.7.0 and 203.200.8.0

 You want to combine these addresses into one logical network to increase the host IDs that you can have on one subnet. Which subnet mask should you assign?
 Answers: • 255.255.0.0

 58. What is the network ID of IP address 172.30.60.0/20?
 Answers: • 172.30.48.0

 59. What is the purpose of the metric value in a routing table?
 Answers: • It specifies the number of entries in the routing table

 60. Which of the following Protocols is used as a security Protocol and is also one of the secure encryption systems used in communication?
 Answers: • Kerberos

 61. What is the default time-to-live (TTL) value for an entry in the ARP cache?
 Answers: • Depends on OS

 62. Which address classes cannot be assigned to host computers?
 Answers: • Class D and Class E

 63. What is the maximum life time of an entry in the Dynamic ARP cache?
 Answers: • 2 minutes

 64. You have a Class A network address with 60 subnets. You need to add 40 new subnets in the next two years and still allow for the largest possible number of host IDs per subnet. Which subnet mask should you assign?
 Answers: • 255.254.0.0

 65. At what point does a DHCP client attempt to renew its lease?
 Answers: • When 1/2 of the lease period has expired

 66. When is supernetting required?
 Answers: • When network performance needs to be improved

 67. What is the maximum number of usable subnets that you can create in a class B network?
 Answers: • 65536

 68. Which Protocol is used to find the IP address from the name of a website/host?
 Answers: • DNS

 69. What must be specified as part of a client reservation?
 Answers: • An IP address and the physical address of the network adapter used by the DHCP client

 70. What is the maximum number of valid IP addresses in a class C network?
 Answers: • 254

 71. Which of the following is a Multicast Address?
 Answers: • 224.10.1.7

 72. You have a Class B network and you plan to break it up into seven subnets. One subnet will be connected to the Internet, but you want all computers to have access to the Internet. How should you assign the subnet mask on the router for the networks?
 Answers: • By assigning a subnet mask of 0.0.0.0

 73. Which of the following is a universal and uniform numeric identifier for each computer on the network?
 Answers: • Physical address

 74. Which of the following Protocols is used for transferring electronic mail?
 Answers: • SMTP

 75. Which technique enables a single network address to span multiple physical networks?
 Answers: • Multicasting

Upwork TCP/IP Test Answers - Part 2

Question 1: When is supernetting required?

a. When the host address should not be partitioned for the purpose of subnetting
b. When a single subnet needs more host IDs than provided by the class of address
c. When a host ID has to be divided into two parts
d. When network performance needs to be improved
e. When a subnet needs to be isolated

Answer: e

Question 2: Which of the following is definitely a broadcast address for a class C network having Subnet Mask 255.255.255.0?

a. xxx.xxx.xxx.0
b. xxx.xxx.255.1
c. xxx.xxx.xxx.126
d. xxx.xxx.xxx.254
e. xxx.xxx.xxx.255
f. None of the above

Answer: e

Question 3: Which statements are true regarding UDP?

a. It is a connectionless service
b. It is less reliable as compared to TCP
c. It uses handshaking
d. It is slow as compared to TCP

Answer: a, b

Question 4: Which of the following address is reseived for loopback tests?

a. 10.0.0.1
b. 127.0.0.1
c. 172.16.0.1
d. 192.168.0.1

Answer: b

Question 5: Which of the following Protocols is used for transferring electronic mail?

a. FTP
b. SNMP
c. ARP
d. SMTP

Answer: d

Question 6: How can you prevent a DHCP server from assigning an IP address to a DHCP client when that address is within the range of addresses defined in a DHCP scope?

a. Deny the request
b. Redefine the DHCP scope
c. Increase the range of IP addresses
d. Create a client reservation for future reference
e. Create an exclusion range containing the IP address

Answer: e

Question 7: Your Company has a class C network. Your company requires 6 usable subnets, with 20 hosts in each subnet. Which subnet mask will you use?

a. 255.255.255.0
b. 255.255.255.240
c. 255.255.255.224
d. 255.255.255.192

Answer: b

Question 8: Which protocols does SNMP use when sending messages between subnets?

a. IP and UDP
b. TCP and IP
c. SNMP and UDP
d. ICMP and UDP
e. FTP and TCP

Answer: b

Question 9: What is the binary value of hex BF?

a. 10100000
b. 10111111
c. 11111000
d. 00111011

Answer: b

Question 10: How can a host resolve an IP address of another host located on the same subnet without needing to send a broadcast?

a. By requesting the physical address of the destination host
b. By requesting the physical address of the router
c. By accessing the routing table
d. If the entry is already in the source host’s ARP cache
e. The host cannot resolve the IP address without sending a broadcast

Answer: d

Question 11: How many hosts can you assign with a Class C network address using a subnet mask of 255.255.255.192?

a. 255
b. 62
c. 6
d. 2046
e. 0

Answer: b

Question 12: Which of the following Protocols use port number 25?

a. TFTP
b. POP3
c. SMTP
d. HTTP

Answer: c

Question 13: Which IP address class does the following IP address belong to? 78.34.6.90

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D
e. Class E

Answer: d

Question 14: What is the default time-to-live (TTL) value for an entry in the ARP cache?

a. 30 seconds
b. 60 seconds
c. 2 minutes
d. 90 seconds
e. 1 minute
f. Depends on OS

Answer: f

Question 15: Which utility should you use to test whether TCP/IP has been initialized on a computer?

a. ipconfig
b. init
c. trace
d. ping

Answer: a

Question 16: What is the class of IP address 128.10.15.24?

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D

Answer: b

Question 17: Which protocol does the ping command use when attempting to test whether a remote host is running?

a. IP
b. UDP
c. ICMP
d. IGMP
e. ARP

Answer: c

Question 18: What is the binary value of 157?

a. 11000111
b. 10111001
c. 11100011
d. 10011101

Answer: d

Question 19: By default how many subnets can you create with a Class B network address using a subnet mask of 255.255.252.0?

a. 0
b. 255
c. 64
d. 6
e. 252

Answer: d

Question 20: Which of the following ranges are reseived as private addresses?

a. 10.0.0.0 — 10.255.255.255
b. 192.168.0.0 — 192.255.255.255
c. 172.16.0.0 — 172.31.255.255
d. 172.16.0.0 — 172.255.255.255

Answer: c,d

Question 21: How does ARP work when attempting to resolve the IP address of a destination host located on a different subnet?

a. By sending an ARP broadcast requesting the physical address of the destination host
b. By sending an ARP broadcast requesting the physical address of the router
c. By sending an ARP broadcast for the IP address it is attempting to use
d. By sending an ARP request to the default gateway
e. By sending an ARP request to the DHCP server on the remote subnet

Answer: d

Question 22: What is the top-most level of the Internet domain name hierarchy called?

a. Zone
b. Internet domain name
c. The root domain
d. Reverse-lookup zone domain
e. Resolver

Answer: c

Question 23: What is the purpose of a DHCP relay agent?

a. To maintain the database of TCP/IP configurations
b. To forward DHCP requests to a DHCP server from DHCP clients in a subnet that does not contain a DHCP server
c. To provide IP configuration settings that should be applied to all DHCP clients in all subnets
d. To create a client reservation for a DHCP client
e. To relay messages from one DHCP client to another DHCP client

Answer: b

Question 24:

Question 25: Which protocol matches the remote host’s physical address to a given IP address?

a. TCP
b. IP
c. ARP
d. UDP
e. ICMP

Answer: c

Question 26: In which class of addresses does the first octet specify the network ID and the last three octets specify the host ID?

a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D
e. Class E

Answer: a

Question 27: What is the port number used by HTTP?

a. 21
b. 23
c. 80
d. 112

Answer: c

Question 28: How many subnets are available in a class B network with subnet mask of 255.255.255.0?

a. 256
b. 512
c. 64
d. 1024

Answer: a

Question 29: Which technique enables a single network address to span multiple physical networks?

a. Multihoming
b. Multicasting
c. Multitasking
d. Subnetting
e. Supernetting

Answer: b

Question 30: What does the HOSTS file contain?

a. IP addresses and NetBIOS names
b. Physical addresses of each host
c. IP addresses of each host
d. IP address-to-NetBIOS name mappings
e. An entry for each host’s IP address followed by the host name

Answer: d

Question 31: How is a subnet mask specified for supernetting?

a. The host ID portion of a class address is extended to use a portion of the network ID
b. The host ID portion is reduced
c. The total number of bits used for IP addressing is increased
d. The subnet mask need not be specified for supernetting
e. The number of hosts on the network is decreased

Answer: d

Question 32: How many bits are used to represent an IP address?

a. 8
b. 16
c. 24
d. 32
e. 40

Answer: d

Question 33:

Question 34: To which subnet does the IP address 10.120.100.255/18 belong to?

a. 10.120.96.0
b. 10.120.100.0
c. 10.120.64.0
d. 10.0.0.0

Answer: b

Question 35: Which of the following is a Multicast Address?

a. 127.0.0.1
b. 224.10.1.7
c. 192.168.0.255
d. 10.0.0.0

Answer: b

Question 36: If UDP receives datagrams that are not in a sequence, what will it do?

a. It will arrange them in a sequence using sequence numbers
b. It will request source host to resend datagrams
c. It will drop datagrams that are not in sequence
d. None of the above

Answer: a

Question 37: How do you resolve IP addresses locally?

a. By typing Resolve IP address ip-address
b. By typing ARP-s ip-address
c. With an ARP request and an ARP reply
d. With a RARP request and a RARP reply
e. By sending a broadcast

Answer: b

Question 38: What is the binary value of hex 9F?

a. 10011111
b. 10111000
c. 11110001
d. 10001111

Answer: a

Question 39: What is maximum number of hosts allowed on subnet 172.20.64.0/23?

a. 610
b. 612
c. 1024
d. 266

Answer: a

Question 40: Which protocol is used to transfer information between a WWW server and a WWW browser?

a. FTP
b. UDP
c. HTTP
d. IP
e. ICMP

Answer: c



No comments:

Post a Comment