Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork (oDesk) UK Basic English Test 2015

1. True or false: both the semicolon and the comma can be correctly used to separate items on a list.
Answers:
• False
• True

2. An example of a pronoun is:
Answers:
• Its
• Hers
• Theirs
• It
3. The building is twelve _____ tall.
Answers:
• storeys
• stories
• storys

4. There was blood everywhere: it was a _____ scene.
Answers:
• grisly
• grizzly
5. Choose the correct spelling:
Answers:
• Piece
• Peice
6. Choose the correct sentence:
Answers:
• My friend and I love to dance.
• My friend and I loves to dance.
• My friend and me loves to dance.
• My friend and me love to dance.
7. The situation is complex: it has many _________.
Answers:
• elements
• aliments
• ailments
8. Chocolate cake was her favorite _____.
Answers:
• desert
• dessert
9. An adjective is:
Answers:
• used to describe a noun.
• an action.
• a person, place, or thing.
• used to describe a verb.
10. Choose the correct sentence:
Answers:
• George, a quiet man disagreed: "I suggest a difference course of action," he said.
• George, a quiet man, disagreed: "I suggest a different course of action he said."
• George a quiet man disagreed: "I suggest a different course of action," he said.
• George, a quiet man, disagreed: "I suggest a different course of action," he said.
11. Choose the correct spelling:
Answers:
• Occurred
• Occured
12. Choose the correct spelling:
Answers:
• Humorous
• Humourous
13. The doctor's ______ is next door to the room where the violinist goes to _______
Answers:
• practice; practise
• practise; practise
• practice; practice
• practise; practice
14. Choose the correct spelling:
Answers:
• Harassment
• Harrassment
15. The demonstration was contemporary ___ the graduation ceremony.
Answers:
• with
• between
• to
• of
16. Choose the correct spelling:
Answers:
• Supersede
• Supercede
17. All of the following can be used to correct a run-on sentence EXCEPT:
Answers:
• a hyphen
• a period
• a dash
• a comma and a co-ordinating conjunction
18. What is [...] called?
Answers:
• Triple period
• Et cetera
• Ellipsis
• Triple full stop
19. What kind of punctuation is missing in the following sentence: "He prepared for his wifes return."
Answers:
• apostrophe
• no punctuation is missing: 'wifes' should be replaced with 'wives.'
• full stop
• ellipsis
20. Which is an example of the passive voice?
Answers:
• He cooked the chicken.
• The chicken was cooked.
• He cooks the chicken.
• He will cook the chicken.
21. Which is correct?
Answers:
• He drove the car.
• He drive the car.
• He droves the car.
• He had drove the car.
22. Choose the correct spelling:
Answers:
• Independant
• Independent
23. Which shows correct use of parentheses?
Answers:
• Her cousin (the one who works) as a mechanic is older than Jeff.
• (Her cousin) the one who works as a mechanic is older than Jeff.
• Her cousin (the one who works as a mechanic) is older than Jeff.
• Her cousin (the one who works) as a mechanic is older than Jeff.
24. Which is the past participle?
Answers:
• over
• He
• leapt
• the
25. Which is correct?
Answers:
• Six hundred people
• Six hundreds people
• Six hundred peoples
• Six hundreds peoples
26. Which is the correct abbreviation for three million pounds?
Answers:
• £m3
• m£3
• 3£m
• £3m
27. "The project at work is going ____, and that makes me feel ____.
Answers:
• good; good
• good; well
• well; well
• well; good
28. "The bird is __ the branch."
Answers:
• between
• in
• on
• from
29. Which is correct?
Answers:
• Don't drink the, potion, Tristan!
• Don't drink, the potion Tristan!
• Don't drink the potion, Tristan!
• Don't drink the, potion, Tristan!
30. Which of these is correct?
Answers:
• They're going to see there friends their.
• They're going to see their friends there.
• Their going to see they're friends there.
• There going to see their friends they're.
31. "The family went __ France last summer"
Answers:
• to
• in
• from
• among
32. "Is it ___ early for a pause?"
Answers:
• two
• too
• to
33. _____ going to see ______ boyfriend tonight.
Answers:
• Your; you're
• Your; your
• You're; you're
• You're; your
34. "It's preferable not to compare one employee's performance ____ another's.
Answers:
• and
• by
• with
35. "The battle was won" is an example of:
Answers:
• Passive voice
• Comma aplice
• Split infinitive
• Dangling participle
36. Choose the sentence with correct capitalisation:
Answers:
• My boss asked for the Report.
• My Boss asked for the report.
• My Boss asked for the Report.
• My boss asked for the report.
37. My brother was in an accident a few years ago; he _____ have been badly injured, but came away without a scratch.
Answers:
• may
• might
38. His actions will ______ the result.
Answers:
• effect
• affect
39. "After the weekend retreat, cohesion improved ____ group members."
Answers:
• around
• with
• among
• through
40. Complete the following sentence correctly: "It's a very affordable shop, thanks to the ____ prices."
Answers:
• low
• cheap
41. ____ time for the government to flex ____ muscle.
Answers:
• It's; it's
• Its; it's
• It's; its
• Its; its
42. Why is the active voice generally preferred to the passive voice in writing?
Answers:
• The passive voice is grammatically incorrect.
• The passive voice is less formal.
• The passive voice comes from older English; the active voice is newer.
• The active voice is simpler and more direct.
43. All of the following are prepositions EXCEPT:
Answers:
• about
• around
• too
• among
44. Choose the correct spelling:
Answers:
• Neccessary
• Necessary
45. Which is correct?
Answers:
• Whom did you send the letter to?
• Whom did you send the letter too?
• Who did you send the letter too?
• Who did you send the letter to?
46. Choose the sentence with correct capitalisation:
Answers:
• The british Ambassador to Paris is a fine dancer.
• The British ambassador to Paris is a fine dancer.
• The british ambassador to Paris is a fine dancer.
• The British Ambassador to Paris is a fine Dancer.
• The British mbassador to Paris is a fine dancer.
47. The apostrophe is used for all of the following reasons EXCEPT:
Answers:
• to indicate a missing letter in a contraction
• to separate items on a list
• to indicate ownership or possession
48. True or false? It is never necessary to write "the reason why is," as opposed to "the reason is."
Answers:
• True
• False
49. "I was just listening to a wonderful program on ____"
Answers:
• The BBC.
• the B.B.C.
• The B.B.C.
• the BBC.
50. A team specializing in explosives was called in to _____ the bomb.
Answers:
• diffuse
• defuse
51. Choose the correct spelling:
Answers:
• Fluorescent
• Flourescent
• Florescent
52. Choose the correct spelling:
Answers:
• Foreseeable
• Forseeable
53. "He refused to admit ____ any wrongdoing." Which is the best answer?
Answers:
• for
• that
• to
• by
54. Excellent point, he responded, thank you for speaking up.
Answers:
• Correct punctuation.
• Incorrect punctuation: the entire example should be in quotation marks.
• Incorrect punctuation: quotation marks should appear around a portion or portions of the example.
55. The ______ soldiers we have, the _____ I like our chances.
Answers:
• fewer; less
• fewer; fewer
• less; less
• less; fewer
56. Which shows correct use of parentheses?
Answers:
• She got the job though (she wasn't sure she wanted it).
• She got the job though (she wasn't sure she wanted it.)
• She got the job (though she wasn't sure she wanted it.)
• She got the job (though she wasn't sure she wanted it).
57. If the archers don't _____ their volley soon, the army will surely _____ the battle.
Answers:
• loose; loose
• lose; lose
• loose; lose
• lose; loose
58. The ____ of the policy was ____ in solving the larger problem.
Answers:
• affect; affective
• effect; affective
• effect; effective
• affect; effective
59. "I don't like to dance, I don't like music" is an example of:
Answers:
• Comma splice
• Passive voice
• Dangling participle
• Split infinitive
60. A true gentleman, James was always ______ about his great wealth.
Answers:
• discrete
• discreet
61. "I decided to never see her again" is an example of:
Answers:
• Comma splice
• Dangling participle
• Passive voice
• Split infinitive
62. "He wasn't sure whether or not she would arrive on time."   Which part of this sentence is incorrect?
Answers:
• or not
• whether
• No part of this sentence is incorrect
• wasn't
• Word order
63. What is the rule for adding -s to a number (such as dozen, hundred, thousand, million, etc) when describing quantities?
Answers:
• Add an -s for approximate quantities, not for exact quantities.
• Add an -s for exact quantities, no for approximate quantities.
• Never add an -s to such a number.
• Always add an -s to such a number, so long as it is more than one.
64. The ______ complex of buildings was ______ to navigate
Answers:
• tortuous; torturous
• torturous; torturous
• tortuous; tortuous
• torturous; tortuous
65. London is the _____ of the UK, and the Pound Sterling is its _____.
Answers:
• capital; capitol
• capitol; capital
• capitol; capitol
• capital; capital
66. Where should a full stop be inserted in: "If only Ms Smith had arrived sooner," Dr Jones said
Answers:
• After 'Ms', 'Dr', and 'said'
• After 'Ms' and 'Dr'
• After 'said'
• After 'Ms'
67. What is the general rule for writing numbers?
Answers:
• Numbers ten and smaller are written out, while numbers 11 and larger are not.
• Numbers below 100 are written out, while numbers above 100 are not.
• All numbers are written out in formal English.
• Numbers twenty and smaller are written out, while numers 21 and larger are not.
68. When referring to divine figures in ancient Greece or Rome, which capitalisation is correct?
Answers:
• gods
• Gods
69. "The citizen became vexed ___ the electoral process."
Answers:
• by
• at
• around
• because
70. Choose the sentence with correct capitalisation:
Answers:
• My mother is a professor of French at The Queen's College, Oxford University.
• My mother is a Professor of French at The Queen's College, Oxford University.
• My mother is a professor of French at the Queen's College, Oxford University.
• My mother is a professor of french at The Queen's College, Oxford University.
71. What is incorrect about the following sentence? "The place was a mess; we decided to seek other accomodations."
Answers:
• Misspelling
• Run-on sentence
• There is no error in this sentence
• Incorrect punctuation
72. The ______ colours _____ your eyes.
Answers:
• complementary; complement
• complimentary; compliment
• complementary; compliment
• complimentary; complement
73. "Winged and feathered, I saw the raven" is an example of:
Answers:
• Split infinitive
• Dangling participle
• Run-on sentence
• Comma splice
74. How many spaces can correctly follow a full stop?
Answers:
• One or two
• One
• Two or three
• Two
75. Which is the proper use of "hopefully"
Answers:
• The sentry looked hopefully to the East.
• Hopefully we will work together soon.
76. Choose the sentence with correct capitalisation:
Answers:
• Did Doctor Jones also vote for the Prime Minister?
• Did doctor Jones also vote for the Prime Minister?
• Did Doctor Jones also vote for the prime minister?
• Did doctor Jones also vote for the prime minister?

No comments:

Post a Comment