Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Answers of Creative Writing Test - Fiction (UK Version)

Here you will find Answers of Creative Writing Test - Fiction (UK Version) for Upwork English Language Category, press Ctrl + F to find your desired answers of the test questions

1. A good novel or novella often has __________  points of view.
Answers: • one or more

2. In fiction writing, 'foreshadowing' is a term for __________________.
Answers: • the clues in the narrative that give an indication of or pre-empt the future plot or story

3. What is creative non-fiction?
Answers: • Non-fiction writing that uses creative techniques often associated with fiction writing

4. What is a mythological story, or myth?
Answers: • A story that is set in a faraway, fairy-tale land

5. Which of the following is not a commonly acknowledged genre in novel writing?
Answers: • Crime

6. A story is often said to have three parts: a beginning, a middle and an end. What are these parts sometimes called?
Answers: • The exposition, the middle section and the denouement


7. According to Ernest Hemingway's "iceberg theory" for determining the power of a narrative and the impression it makes on a reader, which of the following statements is most true?
Answers: • Most of the story's effect should be below the surface and conveyed by relatively fewer words on the page.

8. The term "onomatopoeia" refers to the formation of words that imitate the sounds associated with the objects or actions they refer to. Given that, which of the following character names is onomatopoeic?
Answers: • Mr. Swish, the broom maker

9. Literary agents usually have _________ clients or authors on their client list.
Answers: • None of the above: the number of clients can vary a great deal.

10. In fiction writing, a 'foil' is ______________.
Answers: • the antagonist

11. The term 'irony' refers to ________________.
Answers: • the discrepancy or incongruity between what is meant and what is actually said, which often results in a wry contrast

12. In fiction writing, a 'caricature' is ______________.
Answers: • a character whose behaviour or mannerisms are exaggerated for comic relief, as in a visual cartoon

13. Fiction that is published online is usually called _______________.
Answers: • flash or flashy fiction

14. The term 'writer's block' refers to ______________ .
Answers: • the moments when a writer gets 'stuck' and finds it difficult to continue writing a particular work or story

15. ___________ is a method by which an author enters into a contract with a publishing company, at the author's expense, to have his or her manuscript printed in book form.
Answers: • Self-publishing

16. What is copy-editing?
Answers: • Marking up a manuscript with symbols that communicate to a typesetter, editor or author how to change the manuscript

17. A full-length work in which characters appear in cartoon form, but that is usually written for an adult audience, is called _______________.
Answers: • a graphic novel

18. In fiction writing, the term 'persona' refers to ________________.
Answers: • the moment at which a character takes the action very personally

19. A line break in a story is often associated with what kind of change in the action or narrative?
Answers: • A change in time or space

20. In terms of "show versus tell", which of the following is preferable when structuring a story?
Answers: • Having more show than tell

21. In fiction writing, 'setting' refers to ___________.
Answers: • the time, place, and circumstances of the story

22. Which of the following genres of writing is the least likely to have a sub-plot?
Answers: • A novel in verse

23. If a novel is poorly plotted, what is most likely wrong with it?
Answers: • The events, story and characters do not integrate well or are over-written, exaggerated or unbelievable, and/or there are factual errors.

24. A print run is _____________ .
Answers: • the printing of a book that occurs at one particular time and for a determined number of copies

25. The in-house departments at a publishing company are commonly called Production, Marketing, Sales, Design, Finance/Accounting and _________ .
Answers: • Distribution

26. The 'climax' of a story is ____________________ .
Answers: • the highest point in the story or conflict just before potential resolution

27. Which of the following is commonly regarded as the most essential ingredient of a dramatic plot?
Answers: • Conflict

28. If editorial work is done in-house, it would most likely be carried out by which of the following people?
Answers: • A freelancer

29. The overuse of _________________ should be avoided in fiction writing because it can lead to weak, unrealistic, and ineffective prose.
Answers: • adjectives and adverbs

Answers: • The final, proofread, camera-ready pages that are being sent to press

31. Is the following sentence true or false?

When you agree to first UK serial rights, you give a publisher the first right to publish your work in serial form only in the UK; they would have to negotiate any other rights separately.
Answers: • False

32. A pseudonym is ______________ .
Answers: • a pen name, or the name under which a writer is published

33. Which of the following statements best illustrates the primary purpose of writing dialogue?
Answers: • Dialogue propels the plot forward through a character's actions rather than through his words.

34. A book that sells in great numbers and makes the top-selling lists of major newspapers is often called a ____________ .
Answers: • bestseller

35. Publishing companies are often called publishing ___________ .
Answers: • houses

36. What is the difference between a closed plot and an open plot?
Answers: • A closed plot is one in which conflict is resolved at the end, while an open plot is one in which conflict is not resolved.

37. A flashback is _____________________ .
Answers: • a section in which the narrative goes back in time, often within the mind of a character, to events preceding the current action

38. In fiction writing, the term 'allusion' refers to _____
__________.
Answers: • an indirect historical or cultural reference made by the writer or one of his characters in a narrative

39. According to the old adage about making every significant detail count, if a gun is placed on the wall in the first part of a story, ________________________ .
Answers: • it should be fired by the end of the story

40. In terms of novels, what is a 'proposal'?
Answers: • A hypothetical description of a future work or work-in-progress that might interest an editor

41. A 'typo' in a draft, proof or published book is ___________ .
Answers: • a typing error

42. Which of the following best describes a 'roman a clef' (novel with a key)?
Answers: • A novel in which actual events and/or people are depicted as fictional events and/or characters

43. What is the difference between a publisher's 'front list' and its 'back list'?
Answers: • The front list contains the titles that have gone on sale in the current year, while the back list are the titles that are older than frontlist title.

44. A plot synopsis is ____________________ .
Answers: • a summary of the main plot in relation to the characters and the main events

45. What is the difference between a 'plot' and a 'story'?
Answers: • A story is a series of events told in chronological order. A plot is a series of events deliberately arranged so as to reveal their dramatic, thematic, and emotional significance.

46. A story that ends at the point at which it began is said to be ___________ .
Answers: • cyclical

47. In terms of time, a story without temporal disjunctions, flashbacks or dream sequences that could confuse the main action is said to be _______________ .
Answers: • linear

48. In fiction writing, the term 'in medias res' refers to __________________.
Answers: • the middle of a story

49. In terms of how a story is told, "POV" means ________.
Answers: • point of view

50. What is a biographical novel?
Answers: • Telling someone else's real story as non-fictional, from a third-person perspective

51. In his book Aspects of the Novel, E. M. Forster famously described characters as 'flat' or 'round'. Which of the following best describes flat characters as opposed to round characters?
Answers: • Flat characters are one-dimensional, often with a single character trait, while round characters are more believable because they have a fuller personality with multiple character traits.

52. What is typesetting?
Answers: • The laying out of a book in terms of how the book will actually look when printed

53. In fiction writing, the term 'premise' refers to ________________ .
Answers: • the situation at the beginning of the story

54. Publishers, editors and agents commonly prefer typed manuscripts to be submitted in which of the following formats?
Answers: • Double-spaced

55. Which of the following is the best definition of a novella?
Answers: • A short novel

56. Is the following sentence true or false?

When an author agrees to give a publisher worldwide audio rights, he or she gives the publisher the right to record the author's written work for listeners anywhere in the world.
Answers: • True

57. Which of the following describes language that refers to meanings other than the literal meaning?
Answers: • Symbolic or figurative

58. In copyediting, red ink and blue ink generally signify which kinds of changes?
Answers: • Blue ink is used to show additions, and red ink is used to show deletions.

59. In general, the plot of a novel or short story is best described by which of the following?
Answers: • The significant points of story development that tell the story

60. In creative writing, the term 'simile' refers to ______________.
Answers: • a figure of speech in which two essentially unlike things are compared, usually introduced by the words like or as

61. What is 'vanity publishing'?
Answers: • A service in which an author pays someone to bind his or her book

62. Using the names of real people when creating characters is not a good idea legally because you run the risk of ______________ .
Answers: • facing libel charges, being accused of defamation of character and being sued

63. Why are short stories sometimes more challenging than novels for writers to write?
Answers: • The characters and plot must be introduced and developed quickly rather than over a period of time.

64. In terms of interacting with another writer's characters, plagiarism is when ___________________ .
Answers: • one writer steals characters or ideas from another writer without changing his or her style of writing in representing those ideas or characters on the page

65. The 'denouement' of a story is its _____________.
Answers: • resolution

66. The fiction writing technique of showing a character expressing thoughts or feelings to him or herself is called __________________ .
Answers: • an interior monologue

67. The back story of a piece of fiction is ____________.
Answers: • the series of events or character insights that occurred before the story began, often detailed by the author once the action has begun

68. What is a copyright?
Answers: • The legal right granted to an author or publisher to exclusive publication, copy, sale, or distribution of a creative work

69. What do inverted commas mean when used in fiction dialogue?
Answers: • The dialogue specifically signifies someone is talking.

70. A 'stock character' is _______________.
Answers: • a general, rather than specific, character who is easily recognizable, such as 'the college frat boy' or 'the absent-minded professor'

71. If the narrator of a story refers to him or herself as "I", which of the following perspectives is being used?
Answers: • First-person

72. The inner self-questioning or drive that leads a character to do or accomplish something is called the character's _____________.
Answers: • motivation

73. Which of the following best defines a collection of interconnected short stories?
Answers: • A collection of stories in which the same character appears in all of the stories

74. In a fictional work, the section that appears before the first chapter - and that is not the introduction, table of contents or dedication - is most likely a/an _________ .

Answers: • prologue

2 comments:

  1. Hello! I have searched hard to find a reliable and best research paper writing service and finally i got a good option for my needs as Evolution Writers

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing this interesting information here. Great post. And I agree with you that it is really hardly to find a student who enjoys executing college assignments. All these processes require spending much time and efforts, that is why i recommend all the students use the professional writing service Evolution Writers Good luck.

    ReplyDelete