Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Creative Writing Test - Non-fiction (U.S. Version) Answers

In this post you will have all the Creative Writing Test - Non-fiction (U.S. Version) Answers of Upwork English Language Category, please press CTRL + F to find your desired answers of the Creative writing test.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Making journal entries at a specific time of day can help a writer discipline him or herself to maintain a diary or journal with some regularity.
Answers: • True

2. What is "iambic pentameter"?
Answers: • The five beats at the end of a five-line stanza

3. In screenplay terminology, the abbreviations "INT." and "EXT." mean ____________ and ___________ respectively.
Answers: • interior scene setting, exterior scene setting

4. Which of the following is usually required when submitting non-fiction to a literary agent or publishing editor?
Answers: • An outline, chapter synopsis, and the opening chapters

5. In playwriting or screenwriting, what does the term "slug line" refer to?
Answers: • It tells that the story has changed in location or time

6. What is a "rhetorical question"?
Answers: • A question that doesn't require an answer


7. In all types of writing, the term "the hook" refers to _____________.
Answers: • a line or passage that captures the audience's attention (originally a term borrowed from songwriting)

8. In academic non-fiction, the ____________________ at the end of the book helps readers continue their study of the subject by directing them to similar works.
Answers: • bibliography and works cited pages

9. When staging a play, what does the abbreviation "SPFX" stand for?
Answers: • Special Effects

10. In terms of editorial work at a publishing house, which of the following statements about fiction versus non-fiction is true?
Answers: • Non-fiction requires a fact-checker and may also need to have illustrations or photographs sourced.

11. In theatre terminology, what does "stage left" mean?
Answers: • The last point at which an actor left the stage

12. What does it mean to "green-light" a project?
Answers: • To give the go-ahead to start a production

13. Creating an impressive website on which to post creative work is more important than the quality of the creative work itself.
Answers: • False

14. Which of the following lists contains the names of people who are commonly regarded as great American playwrights?
Answers: • Eugene O'Neill, Tennessee Williams, Arthur Miller

15. A fiction writer cannot successfully write non-fiction as well.
Answers: • False

16. In a play script, what does the abbreviation "V.O." stand for?
Answers: • Voice Over (an off-stage voice that narrates the on-stage action)

17. What is "falling meter"?
Answers: • Metrical feet in a line that move from unstressed to stressed syllables

18. Creative writing or blogging - especially when the format is interactive and allows comments or provides discussion rooms for readers to express their own views - is said to be a part of which of the following web generations?
Answers: • Web 2.0

19. Which of the following is NOT a type of personal journal writing?
Answers: • Short story collection

20. Why is it important to get the facts correct in non-fiction writing?
Answers: • It is important because the credibility of the author and publisher are reflected in the reliability of factual claims made in the book.

21. A/an ___________ is a short, traditional Japanese poem that contains three lines of five, seven, and five syllables respectively.
Answers: • haiku

22. Which of the following is the main font and size used in the U.S. by both print publishers and the Hollywood film industry?
Answers: • Courier New 12

23. In terms of theatre staff, who is the "Artistic Director"?
Answers: • A theater company's chief artistic officer, usually the last person who decides on a script before green-lighting production

24. Which of the following lists contains titles that are regarded as successful examples of sophisticated Hollywood screenplays?
Answers: • Chinatown, American Beauty, Schindler's List

25. What is an "analogy"?
Answers: • A comparison of two similar ideas or objects to make a point about the first one; a kind of comparative example

26. Regarding the inclusion of creative expression in non-fiction writing, which of the following statements is most true?
Answers: • Non-fiction writing should always be factually verifiable, but that does not preclude creative style or expression as long as the creative expression serves an overall purpose of conveying facts, information, and learning.

27. What is "free verse"?
Answers: • More modern poetry with no prescribed pattern or structure

28. Which of the following is NOT a movie genre?
Answers: • Legal Thriller

29. Which of the following is a good technique for presenting your creative writing online?
Answers: • Placing sample opening chapters on a highly visual website that is interlinked with blogs and discussion boards to draw attention to your work

30. What does "high concept" mean in screenplay writing?
Answers: • A simple premise that describes a proposed film in just a few sentences, often by juxtaposing two known ideas

31. How long does it generally take, from manuscript submission to final publication, for a non-fiction book to pass through the full editorial process and off-set (not digital) printing process?
Answers: • from 2 years to 10 years

32. What is the greatest potential hazard of putting your creative writing online?
Answers: • Someone will plagiarize your words and potentially publish them as his or her own.

33. In the world of professional playwriting, which of the following usually occur(s) before a play is mounted in a full production?
Answers: • It goes through a development stage that includes professional "readings".

34. Which of the following is the closest definition of the expression "high concept" as it is applied in the field of screenplay writing?
Answers: • A simple premise that describes a proposed film in just a few sentences, often by juxtaposing two known ideas

35. Is the following statement true or false?
If you want to write character blurbs for graphic novels, you must be an illustrator as well as a writer.
Answers: • True

36. What is "bias"?
Answers: • When an author prejudices the reader in favor of one side of a subject by not covering the topic fairly

37. Which of the following is the recommended length for a screenplay when submitting to production companies?
Answers: • 80-125 pages

38. In terms of online creative writing courses, which of the following statements is most reliable?
Answers: • b and c

39. What is the primary purpose for writing a journal?
Answers: • The writer's own private use

40. In the world of professional playwriting, which of the following usually occurs before a play is mounted in a full production?
Answers: • It goes through a development stage that includes professional "readings."

41. What is a "pun"?
Answers: • A so-called "play on words," or the comic use of a single word with two or more meanings

42. The phrase "The tree's dark fingers reached out for him" demonstrates the use of which of the following literary devices?
Answers: • Metaphor

43. In playwriting and theatre terminology, the term "ad lib" (from the Latin ad libitum, meaning in accordance with desire) refers to _________________.
Answers: • dialogue or action that the actors make up, often on the spur of the moment

44. When an author writes a journal or diary and publishes it as a memoir, which of the following is potentially crucial to the credibility of the book?
Answers: • That it be clear from reading what is verifiable fact and what is potentially the author's unreliable memory (i.e., that the line between reality and fantasy be clear)

45. What is "rhetoric"?
Answers: • Questions and statements mingled together

46. What is "metonymy"?
Answers: • A closely related word that is substituted for another word, object, or idea

47. Among writing professionals, which of the following are well-known programs for creating and editing screenplays?
Answers: • None of the above

48. What is an "epic poem"?
Answers: • A poem of considerable length, often dealing with heroic themes

49. A college business paper would typically be considered an example of _______________ .
Answers: • non-fiction

50. Which of the following considerations is most important when keeping a personal journal?
Answers: • That you write regularly, regardless of how you choose to express your thoughts and feelings

51. Which of the following best defines "journal writing"?
Answers: • A written account of experiences, ideas, or reflections kept regularly and usually for private use

52. In theatre terminology, a "curtain call" is the moment when ______________ .
Answers: • the cast of the play take a bow on stage

53. In any creative endeavor, what is meant by the term "development hell"?
Answers: • The end of a long development process at which point the decision is made NOT to proceed to production

54. Which of the following is crucial for maintaining a journal with some regularity?
Answers: • Making entries whenever the mood hits

55. How is the copyright of a fiction or non-fiction work typically divided up?
Answers: • Most copyright licenses or contracts last for seventy years after the author's death.

56. What is "elision"?
Answers: • The repetition of certain vowels in a line of poetry

57. Is the following statement true or false?
Editors will take a professional blog seriously as an example of someone's writing skills, as long as the blog is regularly updated, clear, and relevant.
Answers: • True


58. Which of the following best describes creative non-fiction?
Answers: • None of the above

59. What is "objective truth" as opposed to "subjective truth"?
Answers: • Objective truth is independently verifiable whereas subjective truth is dependent on a limited point of view.

60. You can publish online the non-fiction work of another author as long as that work is out of copyright.
Answers: • False

61. In screenwriting, what does the abbreviation "O.C." stand for?
Answers: • On Cue

62. What is a "heroic couplet"?
Answers: • A pair of rhymed lines in iambic pentameter

63. What does it mean if a screenplay is "optioned" by a television or film production company?
Answers: • The screenplay has been bought and will be put into development; it may or may not be made into a full production.

64. In screenplay writing, the abbreviation "b.g." stands for ____________ .
Answers: • background

65. When translated to the screen, a screenplay of 150 pages will generally run for how long?
Answers: • 2.5 hours

66. What is an "indie" production company?
Answers: • A production company that is independent of major studio financing

67. What is expressive writing (as opposed to expository or persuasive writing)?
Answers: • b and d

68. How is a biography different from a memoir?
Answers: • A memoir is written by the author about him or herself, while a biography is written by an author about someone else.

69. What is a "quatrain"?
Answers: • A four-line stanza or grouping of four lines of verse

70. What does it mean if a play script is said to be "unsolicited"?
Answers: • It has been sent without a specific request, usually from the playwright to the production company.

71. The title page of a screenplay should contain which of the following?
Answers: • The title of the work and the author's name and contact information

72. When writing an authentic journal for private use or publication, which of the following is a good idea?
Answers: • Trying to prompt your audience or reader into liking the narrative voice

73. What is "assonance"?
Answers: • A stanza in which the lines follow ABCD format

74. The Internet is a good source of famous works of literature and non-fiction, which are often available free in fully downloadable or full-text online formats.

Answers: • True

1 comment:

  1. Thank you for sharing this interesting information here. Great post. And I agree with you that it is really hardly to find a student who enjoys executing college assignments. All these processes require spending much time and efforts, that is why i recommend all the students use the professional writing service Evolution Writers Good luck.

    ReplyDelete