Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Grand Writing Test Answers

1. Which of these parts would be found in program proposals but not research proposals?
 Answers: • (None of these)

 2. True or false? The Foundation Center (www.foundationcenter.org) is a primary source of information for private foundation grant opportunities.
 Answers: • True

 3. The greatest percentage of foundation awards go toward which type of support?
 Answers: • Program support

 4. To apply for a federal grant, faith-based organizations must follow what process?
 Answers: • Faith-based organizations are required to separate their religious activities from their secular social activities.

 5. Which of these is the LEAST likely outcome for a federal grant proposal?
 Answers: • Rejected without reviewer's comments

 6. A seperate indirect cost rate agreement must be negotiated with each federal agency at the time of grant submission.
 Answers: • False

 7. Which of these strategies should a grant writer NOT use to maximize space in a grant proposal?
 Answers: • Include acronyms

 8. There should be a direct link between the objectives and which other section of the proposal?
 Answers: • Evaluation

 9. Which of these expenses would NOT be considered indirect costs?
 Answers: • Consultant fees


 10. If the quantitative part of the evaluation indicates if the project is meeting its objectives, what role does the qualitative part play?
 Answers: • It provides feedback on what effect(s) the program is having on participants.

 11. Which of the following is true about foundations?
 Answers: • Most foundations are small and award small grants.

 12. What is the first step in developing a grant proposal?
 Answers: • Planning the project

 13. Ture or false? Although federal grant reviewers may use scoring rubrics, the review process is subjective.
 Answers: • True

 14. Which of these is the BEST idea for asking an outside reviewer to review the grant proposal before submission?
 Answers: • To read the narrative with "fresh eyes"

 15. Which of these words of advice is NOT appropriate for use of statistics in the needs section of the proposal?
 Answers: • Think large. The more global the data, the better.

 16. True or False? Matching requirements for budgets never exceed 50%.
 Answers: • False

 17. Is it better to use "will" or "would" when writing a proposal?
 Answers: • "Will" because it implies commitment and confidence

 18. Which of these statements about abstracts is NOT true?
 Answers: • Abstracts are the last written and least important part of a grant proposal.

 19. Which of these is NOT considered a permissible method to deliver a paper copy of a grant application?
 Answers: • Faxed copy

 20. What is the purpose of a letter of intent to a foundation?
 Answers: • To help the foundation determine if it would like to invite the applicant to submit a full proposal.

 21. Some deadlines for federal grants are as few as how many days?
 Answers: • 30

 22. In collaborative grant funded projects involving several organizations, how are contracts awarded?
 Answers: • The lead organization receives the award from the funder and then subcontracts with the other organizations for their portion of the work.

 23. Which of these would NOT be found in a needs statement?
 Answers: • Literature review

 24. What is the best way to describe objectives?
 Answers: • Specific and measurable

 25. Which of the following can greatly enhance an applicant's chances of being awarded a foundation grant but is less important when applying for government grants?
 Answers: • Personal and professional connections

 26. "True or False?" Some reviewers only read the project abstract.
 Answers: • True

 27. For what length of time do reviewers of federal grants serve on panels?
 Answers: • It varies, depending upon the agency

 28. Which of these BEST characterizes grant writing style?
 Answers: • Clear and concise

 29. What is the source of funding for most state grants?
 Answers: • Federal flow-through funds

 30. Which of these is an example of a well-written objective?
 Answers: • By the end of the three-year project, the percentage of female students at Syracuse University majoring in engineering will increase by 5%.

 31. True or False? It takes less planning to write a preliminary proposal than a final one.
 Answers: • False

 32. Is it better to use active or passive voice when writing a grant proposal?
 Answers: • Active voice

 33. Which statements are true about letters of support?
 Answers: • Should describe commitments of partners

 34. Which of these strategies would NOT increase the chances of a Principal Investigator's federal grant being funded?
 Answers: • Calling his/her Congressional representatives and asking them to put in a good word for him/her

 35. If a subcontract is awarded, what organization is responsible for the subcontractor's work?
 Answers: • The organization that received the grant

 36. In a three-year project, plans for sustainability should begin during which year?
 Answers: • Year 1

 37. Which of the following would NOT be an example of eligibility criteria for an education-related grant?
 Answers: • Number of grant awarded to the district in the past

 38. True or False? The number and amount of grants awarded by corporate foundations varies with the profits earned by the company.
 Answers: • True

 39. If a grant proposal is rejected, what should be your next step?
 Answers: • Convene a project team meeting, make revisions suggested by reviewers and resubmit to the same agency

 40. True or False? Because the National Institutes of Health (NIH) uses a modular budget approach for grants totaling $250,000 or less, it is not necessary to develop a detailed budget.
 Answers: • False

 41. While there can be only one Principal Investigator of a project, how many co-Principal Investigators may be included on a grant proposal?
 Answers: • As many as can be justified in their roles and qualifications to accomplish the objectives of the project.

 42. What is the best way to format a proposal?
 Answers: • According to the guidelines, using identical headings in the same order as they appear in the Request for Proposals

 43. True or False? If a university grant proposal includes human subjects, the Institutional Review Board must provide approval before the project begins.
 Answers: • True

 44. True or False? Exceeding the page limitations for a grant proposal may result in it not being reviewed.
 Answers: • True

 45. How does the peer review process for federal grants work?
 Answers: • Each reviewer reads and assigns scores to proposal sections using the selection criteria. Then the review panel meets to discuss the proposals, reach consensus and rank the proposals .

 46. True or False? Many private foundations do not issue Requests for Proposals.
 Answers: • True

 47. Which of the following is NOT true of pilot projects?
 Answers: • Funding for pilot projects is less competitive than for larger projects.

 48. Who are the primary reviewers of federal grant proposals?
 Answers: • Peers who are experts in their fields

 49. Which of these strategies can grant applicants use when the indirect rate allowed by the funder is smaller than its federally negotiated indirect rate?
 Answers: • Cost share the difference between the funder's fixed rate and the agency's indirect rate, if allowed

 50. Which of the following is NOT the responsibility of a grant writer?
 Answers: • Writing annual progress reports after the project is funded.

 51. By law what percentage of the value of a foundation's assets must be donated to charitable causes?
 Answers: • 5%

 52. True or False? Through its eGrants program, the federal government allows electronic submission of grant applications but foundations still require paper submissions.
 Answers: • False

 53. Which of the following statements about external evaluations is NOT true?
 Answers: • An external evaluation generally takes longer than an internal one.

 54. Which of these statements about collaboration is NOT true?
 Answers: • Collaboration makes the planning process go faster.

 55. When a Principal Investigator considers potential people with whom to collaborate, what attribute would be LEAST important?
 Answers: • An impressive list of publications

 56. True or False? Because reviewers of federal grant proposals use scoring rubrics, the grant review process is very objective.
 Answers: • False

 57. Under what circumstances is it NOT appropriate to contact a program officer?
 Answers: • To ask if a funding decision has been made

 58. Which of the following is NOT the responsibility of the Principal Investigator?
 Answers: • To conduct the project evaluation.

 59. Which of these statements is NOT true about budgets?
 Answers: • Figures can be rounded to the nearest dollar in most budgets.

 60. When should an external evaluator be brought into the grant writing process?
 Answers: • At the beginning of the planning process

 61. Which of these would NOT be included in a proposal timeline?
 Answers: • Objectives

 62. If a Request for Proposals requires a preliminary and final proposal, what is the main purpose of the preliminary proposal?
 Answers: • To reduce the number of applicants for the final submission

 63. Which of the following items is generally NOT an allowable expense for federal grants?
 Answers: • Building renovation

 64. How long is the typical review period for a federal grant proposal?
 Answers: • 6-9 months

 65. Which information is NOT usually found in an agency's Request for Proposals?
 Answers: • Funder's mission

 66. What is the policy for multiple submissions of grant proposals?
 Answers: • Multiple submissions are allowed and are considered a sign of commitment on the part of the grant seeker

 67. Which of these is NOT true about a formative evaluation?
 Answers: • It indicates whether the project achieved its objectives.

 68. What is the major reason foundation propoals are rejected?
 Answers: • The foundation doesn't have enough funding for every request

 69. Which of the following statements concerning indirect rates is NOT true?
 Answers: • Agencies set their own indirect rates.

 70. Which of the following is an example of a well written goal?
 Answers: • The Healthy People project seeks to improve the health of homeless individuals in three Alabama counties.

 71. Which of these factors should first be considered when searching for potential foundation funding?
 Answers: • Common goals

 72. Which of these is an example of a well-written goal?
 Answers: • This project will improve literacy among English as a Second Language learners in the Largo community.

 73. How many grant funding programs does the federal government offer?
 Answers: • 1500-2000

 74. What is the primary purpose of dissemination?
 Answers: • Replication

 75. True or False? Several Principal Investigators can share responsibility for implementation of a grant.
 Answers: • False

 76. Where can the full text for Requests for Proposals issued by federal agencies always be found?
 Answers: • Federal Register

 77. Which of the following would NOT qualify as an in-kind contribution in a grant proposal budget?
 Answers: • Donated supplies

 78. True or False? All projects should have both formative and summative evaluations.
 Answers: • False

 79. What is an abstract?
 Answers: • A one-page mini-proposal

 80. In terms of writing style, a grant proposal most closely resembles which of these?
 Answers: • A journalism article

 81. Which of these strategies would NOT be considered an active dissemination strategy for a university grant?
 Answers: • Publication of research articles

No comments:

Post a Comment