Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Resume Writing Test Answer

1. What should you include in your contact information?
 Answers: • All of these

 2. Which of the following is the best description of a managerial position?
 Answers: • Manage 8 employees and $300K budget. Revised customer response procedures to cut client response time by 20% while still providing high-quality service.

 3. Why is adding "references available upon request" to your resume incorrect?
 Answers: • Employers already know this.

 4. Which resume format is most popular with employers?
 Answers: • Reverse chronological

 5. What kind of paper should you print a resume on?
 Answers: • Heavy stock, white or cream

 6. What's most wrong with this resume sentence: "I generated $200,000 in sales last year for my company"?
 Answers: • Uses first-person pronoun

 7. Where might you mention a professional membership on a resume?
 Answers: • Near the end

 8. For the typical resume list your prior job experience...
 Answers: • In reverse chronological order


 9. Which of the following most closely follows current best practices for resume writing in terms of style, tense, and content?
 Answers: • Supervised 80 Sales Division employees and increased productivity by 50%

 10. What's wrong with this resume sentence: "Acheived promotion to district manager."
 Answers: • Spelling error

 11. What type of resume is most appropriate for academic positions?
 Answers: • Curriculum Vitae

 12. What should you include in your resume?
 Answers: • Your most recent jobs and ones that are most meaningful

 13. When do you include an objective?
 Answers: • Only when it adds value, is required/requested, clarifies the purpose of your application or job you are applying to, or is otherwise appropriate.

 14. Which of the following sections is NOT optional on a resume?
 Answers: • Education

 15. What is an example of something you would NOT put under skills?
 Answers: • Volunteer Work

 16. Which of the following should likely never appear on a resume?
 Answers: • All of these

 17. Your former employer, Resume Industries, has since changed their name to Perfect Resumes. What is the standard way to list them on your resume?
 Answers: • Perfect Resumes (formerly Resume Industries)

 18. Your resume should not...
 Answers: • Use Pronouns (such as "I" or "Me")

 19. When is it acceptable for a resume be several pages long?
 Answers: • If you are an executive, or have a PhD with several years of research experience

 20. Which of the following should NEVER be included on a resume?
 Answers: • Salary information

 21. Which does not belong on a scannable resume?
 Answers: • Decorated text with shading, italics, or bold formatting

 22. What belongs in a Skills section of a resume?
 Answers: • Computer, language, and other skills that are relevant to the job for which the applicant is applying

 23. What should be on the top of your resume
 Answers: • Your contact details

 24. Which of these should you NOT include in your resume?
 Answers: • All of these

 25. For whom is a functional resume format useful?
 Answers: • All of these

 26. Which are examples of words/phrases to consider removing from a resume?
 Answers: • All of these

 27. When it is okay to bend the truth on a resume?
 Answers: • It is never okay

 28. Should a resume have ALL of your work experience?
 Answers: • No, just the most recent or most relevant experience.

 29. A Summary of Qualifications or Profile is a way to:
 Answers: • All of these

 30. Should you mention your age in your resume?
 Answers: • No

 31. Which of the following does NOT belong on your resume?
 Answers: • Reason for leaving previous employment

 32. What is a cover letter?
 Answers: • A cover letter is a letter of introduction attached to your resume

 33. What is a targeted resume?
 Answers: • A resume customized for the position wanted

 34. What is a Functional resume?
 Answers: • A resume that focuses on your skills and experience, emphazing your professional capabilities rather than your chronological work history.

 35. Under the Work Experience heading, an applicant with 30 years of work experience should include:
 Answers: • Recent work experience relevant to the job for which the applicant is applying

 36. What should NOT be included in a cover letter
 Answers: • Questions about the position

 37. Should you put your race or ethniciticy on a resume?
 Answers: • Never

 38. On your resume, how should you hide a gap in your employment history?
 Answers: • You should not hide the gap

 39. What is wrong with describing yourself as being "goal-oriented with a can-do attitude?"
 Answers: • All of these

 40. Recruiters tend to concentrate the most on ____ page of your resume
 Answers: • First

 41. The education section on a typical resume should include, if possible,
 Answers: • (All of these)

 42. An effective resume will ______________.
 Answers: • demonstrate how your skills match an employer's requirements.

 43. What should be included in a cover letter?
 Answers: • All of these

 44. How many pages should a typical entry level non-government resume for a college student have?
 Answers: • 1 - 2 Pages

 45. Which of the following sections are optional on a resume
 Answers: • Volunteer Experience

 46. Your resume should...
 Answers: • All of these

 47. Which of the following is the recommended font to use for a resume?
 Answers: • Times New Roman

 48. Which of the following fonts are widely accepted for use on a resume?
 Answers: • All of these

 49. What should be in bold type?
 Answers: • Your name and section headings

 50. What is a functional resume?
 Answers: • A resume that is organized by the applicant's relevant skills and experiences rather than chronologically

 51. What should all your sentences start with?
 Answers: • Action verbs

 52. What is the difference between a resume and a curriculum vitae (CV)?
 Answers: • All of these

 53. Which of these is NOT a potential strength of a reverse chronological resume?
 Answers: • It shows your age along with your experience

 54. An applicant's high school education should:
 Answers: • Be included under the Education heading if the applicant did not go to college

 55. Which of these is not a type of resume?
 Answers: • Serviceable Resume

 56. Which of the following should a recent college graduate include on their resume if they don't have much work experience?
 Answers: • Internships, volunteer work, and extracurricular activities

 57. What's wrong with this resume sentence: "Responsible for assisting with numerus projects."
 Answers: • All of these

 58. A statement of goals or objectives is most useful for whom?
 Answers: • Career changers

 59. What is the standard order for educational achievements on a resume?
 Answers: • Chronological order with the most recent degree first, including degrees that the applicant has not yet completed

 60. What is the P-A-R method for writing job descriptions?
 Answers: • Problem-Action-Result

 61. What is the primary component of a functional resume?
 Answers: • Description of job skills

 62. What information should always be included for jobs listed under Work Experience?
 Answers: • Position name, company name, company location, dates of employment

 63. The current convention for including references on resumes is:
 Answers: • They should be included on a separate page only if specifically requested by a job advertisement

 64. True or false: Descriptions of past jobs should be in the passive voice.
 Answers: • False

 65. Which of these is NOT a potential drawback of a functional resume?
 Answers: • De-emphasizes work history not relevant to job sought

No comments:

Post a Comment