Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Search Engine Marketing Test Answer

New Test Answers for Upwork's Search Engine Marketing Test - Updated on October - 2015:


1. When you delete a page of your website, what should you do?
 Answers: • Remove the URL address via GoogleWebmasterTools.

 2. What does PPC stand for?
 Answers: • Pay-per-click

 3. The weight applied to an inbound link based on the klout of the referring website is called:
 Answers: • Link Juice

 4. What are organic search results?
 Answers: • Results based on content and keyword relevancy, free of commercial investment

 5. What acronym refers to the results produced when a search is entered?
 Answers: • SERP

 6. Where does Google house its most popular keyword discovery tool?
 Answers: • AdWords

 7. What is the black hat SEO method of displaying content to internet bots that is different than the content displayed on a user's bowser?
 Answers: • Cloaking

 8. What internet bots are used to validate hyperlinks and HTML code?
 Answers: • Spiders


 9. CTR stands for
 Answers: • Click Through Rate

 10. How are videos and images read by search engines?
 Answers: • Through tags, file names, and other words that describe them

 11. What term refers to Google removing a page from their search results?
 Answers: • De-indexed

 12. What type of sitemap file should be used for SEO?
 Answers: • XML

 13. What two broad areas make up SEM?
 Answers: • SEO & PPC

 14. What program did Google implement to penalize black hat SEO?
 Answers: • Penguin

 15. A search engine's method for gathering and prioritizing website content is called:
 Answers: • Indexing

 16. Which of the following tools allows you to track page views, unique visitors and conversion statistics?
 Answers: • Google Analytics

 17. A link from another website pointing to your own is called:
 Answers: • Inbound Link

 18. True or False? Websites created entirely in Flash are better for SEO.
 Answers: • False

 19. What does CPC stand for?
 Answers: • Cost Per Click

 20. What tactic will get you de-indexed by Google?
 Answers: • (all of these choices)

 21. What are landing pages?
 Answers: • The destination page a user arrives on after clicking a link.

 22. Generally, are SEO or PPC campaigns easier to track?
 Answers: • PPC

 23. What are the two, most heavily weighted factors Google uses to rank pages?
 Answers: • Content and inbound links

 24. Which tags allow you to optimize images on your site for SEO?
 Answers: • Alt tags

 25. When posting on Google+, how long does it take for Google Search to index the content?
 Answers: • Almost instantly

 26. What Amazon.com owned search service measures website traffic?
 Answers: • Alexa

 27. What does the term 'keyword stuffing' refer to?
 Answers: • Overloading a page with keywords.

 28. Why is it bad idea from SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?
 Answers: • Because you could be penalized by search engine for using duplicate contents

 29. What does SERP stand for?
 Answers: • Search engine results page.

 30. Which type of url redirect is the most favorable for SEO?
 Answers: • 301

 31. How often should a blog be updated for the best SEO results?
 Answers: • Consistently within reason and with quality content

 32. Long-tail keywords are:
 Answers: • Searched less often than common keywords

 33. How often a keyword is mentioned relatively to the space on a page is called:
 Answers: • Keyword density

 34. How can one site 'recommend' another in the eyes of Google?
 Answers: • Linking to the site on their own page

 35. Links used in 'link trading' are called:
 Answers: • Reciprocal links

 36. Flash Ads, by default, have a higher Quality Score than Static Ads.
 Answers: • False

 37. The top social media network for appearing high in Google's SEO rankings is:
 Answers: • Google Plus

 38. What type of written content leads to higher page rankings?
 Answers: • Complete sentences with relevant keywords

 39. "Link building" increases the number and quality of
 Answers: • Inbound links

 40. What are breadcrumb lists?
 Answers: • A row of internal links allowing visitors to quickly navigate back to a previous pages.

 41. What was the name of the 2011 change to Google's search results ranking algorithm?
 Answers: • Google Panda

 42. Alexa is a traffic ranking platform owned by:
 Answers: • Amazon

 43. Which of the following does NOT benefit link building efforts?
 Answers: • Breadcrumb links

 44. If you are driving a lot of PPC traffic to your website, but none of that traffic converts into leads, it’s an indication that:
 Answers: • Your marketing offer is insufficient or hard to identify

 45. Which of the following statement about FFA pages are true?
 Answers: • They are also called Link Farms

 46. If a website's search engine saturation for a particular search engine is 20%, what does it mean?
 Answers: • 20% of the website pages have been indexed by the search engine

 47. What factor is the largest contributor to a site's authority?
 Answers: • Quality of sites providing inbound links

 48. Which type of content will deliver better ROI over time?
 Answers: • Evergreen Content

 49. What is the difference between search engine marketing (SEM) and Search Engine Optimization (SEO)?
 Answers: • SEM Campaigns are designed to utilize both Paid and Organic methodologies to promote businesses, while SEO only promotes traffic through organic search.

 50. What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?
 Answers: • Page Jacking

 51. After Google, what is the web's most trafficked content destination on the web?
 Answers: • YouTube

 52. True or False? Google recognizes text within pictures.
 Answers: • False

 53. SEO favors a consistent title for all pages within a website over unique titles for each page.
 Answers: • False

 54. In AdWords, a value that's used to determine your ad position, where ads are shown on a page is:
 Answers: • Ad Rank

 55. What happens if you ONLY raise your bids?
 Answers: • Increase Ad Rank

 56. A -50% bid adjustment at device level will make your Mobile CPC half of your desktop CPC.
 Answers: • True

 57. What is called "Page Rank"?
 Answers: • Google's link analysis algorithm

 58. What term is used to describe the word or phrase users enter into a Google search?
 Answers: • Query

 59. True or False? Black Hat SEO has been eliminated via Google Spiders
 Answers: • False

 60. Which factor does NOT influence Quality Score in AdWords campaign?
 Answers: • CPC bid

 61. To enable conversion optimizer in Google AdWords, a campaign must:
 Answers: • Have at least 15 conversions in the last 30 days.

 62. Generic keywords and key terms are called:
 Answers: • Head Terms

 63. Meta descriptions factor into Google's ranking algorithms for web search.
 Answers: • False

 64. Can you use Google Authorship tag on company pages?
 Answers: • No, its use is intended for blog purposes only.

No comments:

Post a Comment