Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Article Writing Test Answers

New Test Answers for Article Writing Test Answers of Upwork - Updated on October 2015:


1. What’s the best long-term strategy to improve your writing?
 Answers: • Read more and write more

 2. Which is the correct use of a semicolon?
 Answers: • She is survived by a daughter, Ariel, of New Jersey; a son, Eric, of North Carolina; and a cousin, Sebastian, of Florida.

 3. A lead that uses a quote, anecdote or other literary device to attract the reader is called a(n):
 Answers: • Soft Lead

 4. What is a "lede"?
 Answers: • The first paragraph

 5. Creating an outline is a good way to organize your ideas and research. True or false?
 Answers: • True

 6. When should you use an ellipse?
 Answers: • When you're quoting material and you want to omit some words.

 7. Where should the most important part of a news story be?
 Answers: • At the beginning.

 8. choose the correct meaning of the word censor
 Answers: • an official body that bans parts of a book or film

 9. Which should you strictly limit?
 Answers: • Exclamation marks—it’s like laughing at your own jokes

 10. Why is a newspaper more likely to be sued for libel than for slander?
 Answers: • Libel applies to the written word, while slander is spoken.


 11. Which of the following is grammatically correct?
 Answers: • The school has fewer teachers than schools in surrounding districts.

 12. How can you bring life to your writing?
 Answers: • All of these

 13. How long should an article length be?
 Answers: • It's dependent on the article's context and writer

 14. How can you tighten your articles?
 Answers: • (All of these)

 15. True or false? You can never know who’s actually going to read your article, so you shouldn’t focus greatly on your audience when writing.
 Answers: • False

 16. If the publisher's guidelines limit you to 500 words, you should:
 Answers: • Stick precisely to that guideline

 17. Which one is the long part of an article?
 Answers: • Description

 18. In journalism, a "source" is:
 Answers: • All of these

 19. What type of article focuses on people and their achievements?
 Answers: • Profile

 20. If you’re considering adding humor to your article, always remember:
 Answers: • Humor can be culturally dependent, so be cautious when using it.

 21. True or False? You can quote “real people” as well as experts.
 Answers: • True

 22. Which of the following would be the biggest negative to have in an article?
 Answers: • spelling and grammar mistakes

 23. Which of the following is true when it comes to writing articles on common topics?
 Answers: • You should find something new to say or look for a fresh angle.

 24. How are most articles structured?
 Answers: • Introduction, body, conclusion

 25. Articles should be ____________.
 Answers: • both grammatically correct and unique

 26. A news article is meant to convey facts, so your writing should be:
 Answers: • Objective

 27. As the article writer, it's not really your job to edit or proofread. True or False?
 Answers: • False

 28. Which one is the format of MS word document?
 Answers: • .doc

 29. Which is the correct use of "whom"?
 Answers: • Whom are you referring to?

 30. The words 'and' and 'but' are examples of what?
 Answers: • Conjunctions

 31. Before interviewing someone for an article, prepare a list of questions but don't be afraid to simply "go with the flow" of the conversation. True or False?
 Answers: • True

 32. Which uses the proper form of "you're" and "your"?
 Answers: • You're the one who doesn't know the difference between "your" and "you're."

 33. How can you strengthen your writing?
 Answers: • All of these

 34. Plagiarism occurs when you:
 Answers: • Use another person's work as if it was yours.

 35. Which sentence is correct?
 Answers: • Once Karen loses 10 pounds, her pants will be loose.

 36. Which of the following is a benefit of including a story in your article?
 Answers: • Stories engage the reader by giving them an example of how the topic applies in real life.

 37. "I" is ___________ person
 Answers: • 1st

 38. Before submitting an article for a particular publication, you should first check the publisher’s style guide. True or false?
 Answers: • True

 39. Which of the following is true about conducting online research for your article?
 Answers: • You must be extra attentive to the reliability of the source.

 40. What is the most neutral way to end a quotation?
 Answers: • "...he said."

 41. I will be looking forward to--
 Answers: • hearing from you.

 42. If after completing an article, you still haven't met the word count, what is the best thing to do?
 Answers: • Elaborate a few key points

 43. What is an “anonoblog”?
 Answers: • A blog written and maintained by an anonymous author, often under a pseudonym or pen name

 44. choose the correct statement
 Answers: • My father's mother is my grandmother.

 45. The classic "inverted pyramid" approach to writing a news article means what?
 Answers: • The most important information appears at the top of the story with additional details appearing in lower paragraphs.

 46. Which of the following options is correct?
 Answers: • I like apples better than bananas.

 47. An article that's intended to convince a reader to believe in your conclusion can be called what?
 Answers: • An argument

 48. What information is commonly included in an article's byline?
 Answers: • The author's name and position

 49. Which of the following is the proper use of the hyphen?
 Answers: • 20-year sentence

 50. e.g. means ______ and i.e. means ________.
 Answers: • for example; in other words

 51. The continuation of a story from one page to another is called a:
 Answers: • Jump

 52. Which is the proper use of "affect" and "effect"?
 Answers: • How will this affect me?

 53. What voice is commonly used in general-interest articles?
 Answers: • Active

 54. Which is the correct use of "whose"?
 Answers: • Whose mitt is this?

 55. Which of the following are advantages of the "inverted pyramid" style?
 Answers: • (all of these)

 56. How does a quote differ from an attribution?
 Answers: • A quote reproduces the precise words of a subject; an attribution tells a reader where information came from.

 57. What's the best way to handle verb tense within a paragraph?
 Answers: • Same tense unless there's a reason to change tenses

 58. What is the difference between "further" and "farther"?
 Answers: • Further is an extension of time or degree. Farther refers to physical distance.

 59. Which of the following does NOT make for a good lead?
 Answers: • Passive voice

 60. What is a "pull quote"?
 Answers: • A prominently displayed quote that is pulled from the article

 61. How can you use an inarticulate quote that contains good information?
 Answers: • Paraphrase it as an indirect quote

 62. Which of the following sources would be considered the LEAST credible by current academic standards?
 Answers: • Wikipedia

 63. What is "the gutter"?
 Answers: • The space between margins across facing pages.

 64. Select the correct sentence.
 Answers: • I use my left hand most frequently, so I refer to myself as left-handed.

 65. After the first use, how do you refer to a source?
 Answers: • Last name

 66. What person is "you"?
 Answers: • Second

 67. Once you've selected a topic for your article, it's important that you:
 Answers: • Stay on topic and don't let your writing stray

 68. Which statement is in passive voice?
 Answers: • The last good seat was taken by the friend.

 69. When writing an article, what must you NEVER do?
 Answers: • Miss a deadline

 70. The particular way in which a writer has approached a topic is known as what?
 Answers: • Angle

 71. Which word is spelled incorrectly?
 Answers: • forfit

 72. Which of the following is grammatically correct?
 Answers: • The pouring rain didn't faze the marathon runners.

 73. What is a “nut graph”?
 Answers: • A paragraph in which the main points of a story are summarized.

 74. If a paper is "put to bed," it means:
 Answers: • The pages are all complete and headed to the printer.

 75. When a story "jumps," that means it:
 Answers: • Continues on another page.

 76. When would you use Roman numerals?
 Answers: • All of these

 77. A sidebar story:
 Answers: • Supports or makes more clear a larger story.

 78. What is a deck?
 Answers: • A short, one or two line summary that expounds on the headline

 79. What do you NOT normally do when querying an editor?
 Answers: • Submit your article on spec

 80. What's a lead?
 Answers: • The first paragraph of your article or news story.

 81. Which of the following is an example of a features article?
 Answers: • A profile of a local musician

 82. Which of the following is the defining characteristic of a "feature" story?
 Answers: • Has news value, but is also meant to entertain a reader.

 83. What's a byline?
 Answers: • The name of the writer

 84. When would you spell out the name of a nation's state or province?
 Answers: • When it stands alone

 85. A features article differs from a news article in what way?
 Answers: • By giving a more in depth look at a subject

 86. Using the SVO (subject, verb, object) format in article does what?
 Answers: • Keeps your writing tight and concise

 87. Where do you place additional information in a general interest article?
 Answers: • Sidebars

 88. What's a query?
 Answers: • A letter to an editor or publisher proposing an article you want to write.

 89. A newspaper's physical archive is sometimes called a:
 Answers: • Morgue

 90. A publication's circulation is measured by:
 Answers: • The number of copies sold.

 91. What is a "service piece"?
 Answers: • A self-help article

 92. What are the explanations under photos called in an article?
 Answers: • Cutlines

 93. A magazine-length article that paints a picture of a particular place and the people who work or live there is called what?
 Answers: • Live-In

 94. True or False: When referring to other magazine and newspaper article, you should place their titles in quotation marks.
 Answers: • False

No comments:

Post a Comment