Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork CSS test Answer - part 1

1. Consider the following code snippet:

 <div id="sectors">
 <div id="A" class="A"></div>
 <div id="B" class="B"></div>
 <div id="C" class="C"></div>
 <div id="D" class="D"></div>
 <div id="E" class="E"></div>
 </div>
 With these style rules:
 <style>
 #sectors > div {
 float: left;
 position: relative;
 width: 80px;
 height: 80px;
 margin: 16px;
 background-color:red; color: white;
 text-align: center;
 }
 #sectors > div::after {
 content: attr(id) '-Block';
 }
 #sectors > div.changecolor {
 background-color: blue;
 }
 </style>

 Which of the following code snippets when inserted into CSS will change the A and B div’s color from red to blue?
 Answers: • In style rule add this code “#sectors > div:not(.C):not(.D):not(.E) {background-color: blue;}”

 2. Which of the following will create a triangle effect using pure CSS3 on a white background, without making use of background images?
 Answers: • border-color: #a0c7ff #ffffff #ffffff #ffffff; border-style: solid; border-width: 20px; width: 0px; height: 0px;

 3. Can a percentage value be given in a ruby-align property?
 Answers: • No


 4. Consider the following font definition:

 font-weight:normal

 What is the other way of getting the same result?
 Answers: • font-weight:400

 5. Consider the following code:

 div[class^="stronger"] { }
 {em
 ...
 }

 Which of the following statements is true?
 Answers: • It applies the rule only on divs who belong to a class that begins with "stronger".

 6. For the clear property, which of the following values is not valid?
 Answers: • top

 7. What will be the output of the following code?
 <style>
 .foo {
 width:100px;
 height:50px;
 border-width:3px;
 -webkit-border-image:
 -webkit-gradient(linear, 0 0, 0 100%, from(black), to(red)) 1 100%;
 -webkit-border-image:
 -webkit-linear-gradient(black, red) 1 100%;
 -o-border-image:
 -o-linear-gradient(black, red)) 1 100%;
 -moz-border-image:
 -moz-linear-gradient(black, red) 1 100%;

 }
 </style>

 <div class="foo">Lorem</div>
 Answers: • The border of div element will be colored black-red.

 8. Which of the following is not a valid value for the font-smooth property?
 Answers: • normal

 9. Which of the following option does not exist in media groups available in CSS3?
 Answers: • braille or screen

 10. Which of the following is not a valid page break?
 Answers: • page-break-outside

 11. Which statement is correct given the following?
 box-shadow:30px 20px 10px 5px black;
 Answers: • The position of the horizontal black shadow is 30px and the position of the vertical black shadow is 20px and blur distance is 10px and size of shadow is 5px.

 12. The min-width property cannot be applied to the following element:
 Answers: • table row

 13. Given the following problem:

 A drop shadow needs to appear only at the bottom, and no images should be used.
 Consider the following code:

 -moz-box-shadow: 0px 4px 4px #000;
 -webkit-box-shadow: 0px 4px 4px #000;
 box-shadow-bottom: 5px #000;

 However, this produces shadows on the rest of the element.

 Which of the following code snippets will correct the issue?
 Answers: • -webkit-box-shadow: 0 4px 4px -2px #000000; -moz-box-shadow: 0 4px 4px -2px #000000; box-shadow: 0 4px 4px -2px #000000;

 14. Consider the following code:

 body { text-replace: "a" "b" "b" "c" }

 What will be the output of the following string if the text-replace style is implemented?

 andy lives behind cafe
 Answers:
 • cndy lives cehind ccfe

 15. What is the default value of the transform-style property?
 Answers: • flat

 16. What will be the output of the following code?

 ...
 <style>
 .foo {
 width:100px;
 height:50px;
 border-width:3px;
 -webkit-border-image:
 -webkit-gradient(linear, 0 0, 0 100%, from(black), to(red)) 1 100%;
 -webkit-border-image:
 -webkit-linear-gradient(black, red) 1 100%;
 -o-border-image:
 -o-linear-gradient(black, red)) 1 100%;
 -moz-border-image:
 -moz-linear-gradient(black, red) 1 100%;

 }
 </style>
 ...
 <div class="foo">Lorem</div>
 Answers: • The border of div element will be colored black-red.

 17. Which of the following styles is not valid for an image?
 Answers: • All of the above

 18. Suppose that a <tr> tag has 10 <td> tags. In this case which statement is correct given the following?
 td:nth-child(3n+0){
 background-color: orange;
 }
 Answers: • The background color of every third td will be orange.

 19. What is the best method to select all elements except for the last one in an unordered list?
 Answers: • Using li:not(:last-child) css selector

 20. Which of the following will apply a black inner glow with 25% opacity to a page element?
 Answers: • box-shadow: inset 0 0 8px rgba(0,0,0, 0.25);

 21. Which of the following is the initial value for the column-fill property?
 Answers: • balance

 22. Which of the following can be used to add a shadow around the div element below?
 <div>Lorem ipsum</div>
 Answers: • box-shadow: 0 0 8px 2px #888;

 23. Which of the following will decrease 50px from a DIV element whose width is 100%?
 Answers: • width: calc(100% - 50px);

 24. Which of the following properties specifies the minimum number of lines of a paragraph that must be left at the bottom of a page?
 Answers: • orphans

 25. What is the maximum value that can be given to the voice-volume property?
 Answers: • 100

 26. What is the initial value of the font-size property?
 Answers: • medium

 27. Is there a way to create a pure CSS3 text color gradient?
 Answers: • There is no way to do a text color gradient with CSS3.

 28. Consider the following code:

 border-opacity:0.7;

 Given a div element that needs to have a transparent red border, which of the following code samples will work in conjunction with the code above to accomplish the requirement?
 Answers: • border: 1px solid rgba(255, 0, 0, 0.7);

 29. What is the initial value of the animation-iteration-count property?
 Answers: • 1

 30. What is the default value of the animation-direction property?
 Answers: • normal

 31. Is it possible to combine a background image and CSS3 gradients?
 Answers: • It is possible only when "background-image" is used.

 32. What will happen if the cursor property value is set to none?
 Answers: • No cursor will be displayed.

 33. What will be the outcome of given code?
 div[class^="stronger"] { }
 {
 ...
 }
 Answers: • It applies the rule only on divs who belong to a class that begins with "stronger".

 34. To apply style on every input element except text, which of the following selectors should be used?
 Answers: • input:not([type="text"])

 35. For the clear property, which of the following value is not valid?
 Answers: • top

 36. Read the following:

 @page rotated {size: landscape}
 TABLE {page: rotated; page-break-before: right}

 What will this code do?
 Answers: • It will put all tables on a right-hand side landscape page.

 37. What is the initial value of the opacity property?
 Answers: • 1

 38. State whether the following statement is true or false.

 If a parent element display property is set to none, its children too will not be rendered.
 Answers: • True

 39. Which of the following filters does SVG support?
 Answers: • SVG supports CSS filters as well as 'filter' property of SVG

 40. What will happen if the pause property is used as follows?

 h2 { pause: 40s 60s }
 Answers: • pause-before will be set to 40 seconds and pause-after will be set to 60 seconds.

 41. Which of the following properties allow percentages in their value fields?
 Answers: • font-size

 42. Which of the following is not a valid value for the font-stretch property?
 Answers: • semi-narrower

 43. Which of the following styles is valid?
 Answers: • None of these.

 44. Which one of the following is appropriate to mirror/flip text by using CSS3?
 Answers: • .mirror_text{ -moz-transform: scaleX(-1); -o-transform: scaleX(-1); -webkit-transform: scaleX(-1); transform: scaleX(-1); filter: FlipH; -ms-filter: "FlipH"; }

 45. What is the initial value of the marquee-speed property?
 Answers: • normal

 46. Which of the following will apply a gradient transition to #DemoGradient using CSS3?
 Answers: • #DemoGradient{ background: -webkit-linear-gradient(#C7D3DC,#5B798E); background: -moz-linear-gradient(#C7D3DC,#5B798E); background: -o-linear-gradient(#C7D3DC,#5B798E); background: linear-gradient(#C7D3DC,#5B798E); -webkit-transition: background 1s ease-out; -moz-transition: background 1s ease-out; -o-transition: background 1s ease-out; transition: background 1s ease-out; background-size:1px 200px; border-radius: 10px; border: 1px solid #839DB0; cursor:pointer; width: 150px; height: 100px; } #DemoGradient:Hover{ background-position:100px; }

 47. Using height on transitions is not possible with:
 Answers: • height:auto

 48. Consider the following problem:
 When trying to apply a CSS3 style to a label of a checked radio button like this:
 ....
 <style>
 label:checked { font-weight: bold; }
 </style>
 ....
 <input type="radio" id="rad" name="radio"/>
 <label for="rad">A Label</label>

 This does not produce the desired effect.
 Which of the following snippets will correct issue?
 Answers: • input[type="radio"]:checked+label{ font-weight: bold; }

 49. There are various types of input fields in a HTML page. Choose the appropriate CSS3 code which will have an effect on all inputs, except checkbox and radio.
 Answers: • input:not([type="radio"]):not([type="checkbox"]) { }

 50. Is it possible to use transition animations with a gradient background?
 Answers: • No

 51. What is the difference between float:left; vs display:inline-block; ?
 Answers: • display:inline-block; adds whitespace between the elements.

 52. What is the range of values (in decimal notation) that can be specified in the RGB color model?
 Answers: • 0 to 255

 53. Which of the following are not valid values for the target-new property?
 Answers: • parent

 54. What will be the output of the following rule?

 em { color: rgba(0,0,255,1) }
 Answers: • Opacity 1 with solid blue color

 55. While rendering the following code, what is the role of "src" propery?

 @font-face {
 font-family: "calibriforh1";
 src: local("calibri"), url(calibri.woff);
 }
 h1 { font-family: "calibriforh1", arial, sans-serif; }
 Answers: • It's for searching the user's system for a "calibri" font, and if it does not exist, it will load the font from the server instead.

 56. Which of the following statements is true with regard to CSS3 transitions?
 Answers: • The completion of a CSS transition generates a corresponding DOM event. An event is fired for each property that undergoes a transition. This allows a content developer to perform actions that synchronize with the completion of a transition.

 57. Given that one div element needs to be hidden and on active state needs to be displayed, what will be the output of the following code?

 div {
 display: none;
 -webkit-transition: opacity 1s ease-out;
 opacity: 0;
 }

 div.active {
 opacity: 1;
 display: block;
 }
 Answers: • On active state the element is displayed.

 58. Which of the given options is/are equivalent to the following rule?

 DIV { line-height: 1.2; font-size: 10pt }
 Answers: • DIV { line-height: 1.2em; font-size: 10pt }

 59. What will happen if the following style declaration is applied to an element?

 p { margin: 3em 2em }
 Answers: • The top and the bottom margins will be 3em and the left and the right margins will be 2em.

No comments:

Post a Comment