Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Journalism Test Answers

1. What is a 'hard lead' ?
 Answers: • A lead that reports a new fact or development
 2. What is a broadcast story mainly referred to as?
 Answers: • Package

 3. Plagiarism occurs when you:
 Answers: • Use another person's work as if it was yours.

 4. What's the difference between broadsheet and tabloid newspapers?
 Answers: • Tabloid newspapers are printed on narrower paper.

 5. In newspaper typesetting, what are widows and orphans?
 Answers: • Short lines of text at the beginning or end of columns that leave white space.

 6. Which best describes the term 'Muckraker' ?
 Answers: • one who spreads alleged scandals about others for political advantage

 7. Where is the lead (or "lede") located in a news story?
 Answers: • Beginning of the first paragraph.

 8. What is "the gutter"?
 Answers: • The space between margins across facing pages.


 9. Which of the following are advantages of the "inverted pyramid" style?
 Answers: • (all of these)

 10. When a story "jumps," that means it:
 Answers: • Continues on another page.

 11. What are "bumping heads"?
 Answers: • Two similarly-sized headlines arranged too closely to one another.

 12. Which of the following is likely to issue a press release?
 Answers: • A private organization or business.

 13. Why do editors prefer to measure story length in characters, rather than words?
 Answers: • Characters more accurately reflect physical space.

 14. True or False? Pack journalism is when reporters rely on each other for information
 Answers: • True

 15. What is the inverted pyramid?
 Answers: • Illustrates the placing of the most important information first within a text

 16. Why is a newspaper more likely to be sued for libel than for slander?
 Answers: • Libel applies to the written word, while slander is spoken.

 17. What is the most neutral way to end a quotation?
 Answers: • "...he said."

 18. Where should the most important part of a news story be?
 Answers: • At the beginning.

 19. What is hard news?
 Answers: • Serious news with a a widespread impact.

 20. Which term describes how journalism should be more devoted to finding solutions to society's problems?
 Answers: • Civic journalism

 21. When a good reporter is uncertain of a fact they will...
 Answers: • confirm it before sending the story along

 22. What is the name of the U.S. award for achievements in journalism?
 Answers: • Pulitzer Prize

 23. Alternative Press are:
 Answers: • All of these

 24. It's ethical for a reporter to accept a gift from an article's subject when:
 Answers: • It is never ethical to accept a gift from a subject.

 25. Why do news stories require multiple sources?
 Answers: • All of the above.

 26. True or False? Stories about lifestyles and trends are called 'soft news'.
 Answers: • True

 27. What is 'Watchdog' journalism?
 Answers: • Type of writing that warns citizens with information about those that are doing them harm

 28. How many stories does it take to fill a news budget?
 Answers: • It varies from edition to edition.

 29. A common format for asking investigative questions begins with the letters WWWW and H. In journalism, these letters mean
 Answers: • Who, What, When, Where and How

 30. In journalism, a "source" is:
 Answers: • All of these.

 31. True or False? A disaster is considered soft news
 Answers: • False

 32. What are the 5 W's in news reporting?
 Answers: • Who, What, When, Where, Why.

 33. Breaking news is...
 Answers: • News that is happening at that moment and may affect viewers.

 34. The lead is often found where?
 Answers: • First two sentences

 35. Journalism ethics include the principle of "limitation of harm." This principle often involves ...
 Answers: • The withholding of names. such as names belonging to minor children or violent crime victims

 36. For online editions of a newspaper, reporters should focus more on getting the news posted quickly than on getting all the facts correct.
 Answers: • False

 37. What does "above the fold" refer to?
 Answers: • Top half of the front page.

 38. How does a quote differ from an attribution?
 Answers: • A quote reproduces the precise words of a subject; an attribution tells a reader where information came from.

 39. Which of the following is considered soft news?
 Answers: • A set of twins in New York City is celebrating their 75th birthday together.

 40. When a news source asks to review the reporter's story before it goes to press, most news papers:
 Answers: • Are willing to verify quotes with the source for accuracy but will not allow them to see the full story before it is published.

 41. What is "beat" reporting?
 Answers: • Reporting on a specific topic or location.

 42. What is "beat" reporting?
 Answers: • Reporting on a specific topic or location.

 43. When applying for a job as a reporter, a publisher or editor (whoever is doing the hiring) may ask for what credentials
 Answers: • A, B, and C

 44. A leading question used by an interviewer is designed to do what?
 Answers: • To lead the interviewee to answer a question in a particular way.

 45. Which of the following represents a conflict of interest for a reporter?
 Answers: • A story whose publication will benefit the reporter.

 46. True or False? Hearst and Pulitzer had a publication war.
 Answers: • True

 47. To compete with online and continuous news outlets, small newspapers should sensationalize the news.
 Answers: • False

 48. Writings that are very opinionated and expose wild claims are often described as:
 Answers: • Tabloid journalism

 49. True or False? Press syndicates are agencies that sell to newspapers, other special media, and artwork.
 Answers: • True

 50. The first obligation a journalist has is to his or her...
 Answers: • readers

 51. A jumpline should tell the reader:
 Answers: • What page a story continues on.

 52. What is a cutline?
 Answers: • The caption that comes with a magazine/newspaper photograph

 53. What is a "nut" graf?
 Answers: • The paragraph that explains why the story is significant.

 54. If a paper is "put to bed," it means:
 Answers: • The pages are all complete and headed to the printer.

 55. In a democratic society, a strong premise of journalism states that access to free information plays a central role in creating a system of government ________.
 Answers: • checks and balances

 56. What does it mean to "scoop" another news organization?
 Answers: • To bring a story to print first.

 57. A publication's circulation is measured by:
 Answers: • The number of copies sold.

 58. A newspaper's physical archive is sometimes called a:
 Answers: • Morgue.

 59. A sidebar story:
 Answers: • Supports or makes more clear a larger story.

 60. Which of the following is NOT a news agency?
 Answers: • The Chicago Tribune

 61. A "feature" story means the story:
 Answers: • Has news value, but is also meant to entertain a reader.

 62. A "feature" story means the story:
 Answers: • Has news value, but is also meant to entertain a reader.

 63. A "cutline" is most commonly placed:
 Answers: • Under a photo or illustration.

 64. What is a "column inch"?
 Answers: • The space taken by a column of text one inch high.

 65. The NY Times wrote an article about the explosion of the USS Maine in Havana Harbor that was branded as Spanish sabotage, without providing any evidence. What type of journalism is this?
 Answers: • Yellow journalism

 66. In broadcast journalism, what is a SOT?
 Answers: • Sound on tape

 67. True of False: A press release and a public service announcement (PSA) are written for exactly the same purpose. It makes no sense as to why they're called different things.
 Answers: • False

 68. What does it mean to "dummy" a page?
 Answers: • Build a chart that shows what goes where.

 69. What is 'Yellow' journalism?
 Answers: • Writing which emphasizes exaggerated claims or rumors

 70. True or False? A 'news hole' is the journalism space in a newspaper after advertisements.
 Answers: • True

 71. What is a "reader?"
 Answers: • A broadcast story with NO added video or sound elements.

 72. What does a proofreader mean by "stet"?
 Answers: • Disregard earlier correction.

 73. A business or manufacturer who wants a story that mentions their products or services must always pay for advertising before their story makes it to editorial copy.
 Answers: • False

 74. What does the term 'deck' mean?
 Answers: • Subhead

 75. A journalist that has a strong orientation towards the audience is often called a:
 Answers: • Populist disseminator

 76. What is involved in layer 2 of reporting?
 Answers: • Expert resources

 77. What is the paragraph that summarizes the background of an event?
 Answers: • Nutgraph

 78. When was 'New Journalism' brought in?
 Answers: • 1960s

 79. What is the legal term for false publication?
 Answers: • Libel

 80. Which of the following protects reporters' privileges when forced to disclose confidential information?
 Answers: • Shield law

 81. What does "rag right" mean?
 Answers: • The right margin of a block of type is uneven.

 82. What information is NOT typically included in the masthead?
 Answers: • Number of pages.

 83. What information is NOT typically included in the folio?
 Answers: • Name of the reporter.

 84. Who is most likely to have a pica pole?
 Answers: • Production editors

 85. A term used for protective investigative journalism is:
 Answers: • None of these

 86. What is 'Gonzo' journalism?
 Answers: • A highly personal style of writing

 87. What is considered "copy"?
 Answers: • Photos, illustrations, and written text

 88. Avoid starting sentences with:
 Answers: • It is

 89. The one amendment that most journalists concern themselves with in regards to free speech is:
 Answers: • The First Amendment

 90. What is another name for the inverted pyramid?
 Answers: • BLUF

 91. An audio recording of a news maker used in a radio newscast is an
 Answers: • Actuality

 92. True or False? The Penny press was all about opinions.
 Answers: • False

 93. Which of the following describes the social and cultural impact the media makes on society?
 Answers: • Macro-level effects

 94. What is the top selling newspaper in the US?
 Answers: • Wall Street Journal

No comments:

Post a Comment