Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork SEO Test Answers 2

More Test Answers for Upwork's Search Engine Marketing Test


1. Which is more likely to have a positive impact on a page's search engine rankings?
Answers: • 1 link each from 10 different websites with related content.

2. For maximum potential visitor traffic, if you could choose just ONE search engine to optimize your Web site for, which should it be?
Answers: • Google

3. Google can index the information inside of an iFrame
Answers: • False, Google does not recognize the information inside of iFrames.

4. What is the meaning of the term "H1" tag?
Answers: • It stands for Heading Level 1.

5. Which of the following URLs would be the best choice of structure for both the search engines and humans?
Answers: • http://www.company.com/seo/sitearchitecture

6. What is sitemap.xml?
Answers: • Sitemap helps in easy crawling of all the pages of a website.

7. What is a 404 page?
Answers: • A page that shows up when the selected page is not available.

8. Which of the following is a SEO best practice?
Answers: • Choose a title that effectively communicates the topic of the page's content

9. Which of the following is beneficial to the search engine optimization of a specific web page?
Answers: • placing content you want indexed in search engines within a <noframes> tag in a frame-style Web page

10. SEO skills are only used for Google.
Answers: • False. SEO skills are used for all dominant search engines worldwide.


11. How do you submit an XML sitemap to Google?
Answers: • Via Google Webmaster Tools

12. What are the "best practice(s)" for the TITLE tags on your web pages?
Answers: • All of these

13. Does Google use social metrics to influence search rankings?
Answers: • Yes

14. _______ is the name for the Google search filter designed to penalize over-SEO'd sites.
Answers: • Penguin

15. True or False: Creating descriptive categories and filenames for the documents on your website can not only help you keep your site better organized, but it could also lead to better crawling of your documents by search engines.
Answers: • True

16. What is a White Hat SEO?
Answers: • Following guidelines and ensuring content has followed the terms and conditions.

17. Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
Answers: • Important keywords related to the image should be placed in the ALT text

18. Which of the following strategies produces the most valuable links for SEO?
Answers: • Creating great content on your site to which others want to link.

19. True or False: Only Keywords are part of SEO.
Answers: • False. Optimizing a website may involve editing content, indexing activities, backlinks/inbound links, coding, etc.

20. If you find that people are accessing the same content through muliple URLs,
Answers: • setting up a 301 redirect from non-preferred URLs to the dominant URL is a good solution.

21. Can I promote my PDF content for SEO purpose ?
Answers: • Yes

22. Which is a best practice for creating URL names?
Answers: • Use real words in the URL name.

23. Can you test you robots.txt file via Google?
Answers: • Yes! It Can be checked

24. Which is more likely to have a positive impact on a page's search engine rankings?
Answers: • 1 link each from 10 different websites with related content.

25. What should you avoid when writing a description META tag?
Answers: • All of these

26. What should you always do if you use images for your navigation buttons?
Answers: • Use the ALT attribute of each image to include relevant descriptive text.

27. How many Disallow: lines can be included in a single entry in a robots.txt file?
Answers: • Unlimited

28. Google AdWords:
Answers: • All of these

29. Why is the 'alt' attribute important for SEO?
Answers: • Helps search engines understand content in an image.

30. Social media has no effect on SEO.
Answers: • False

31. Which site should you connect your website with to improve your SEO?
Answers: • All of these

32. Why should your URLs be words that make sense and not coded strings of characters?
Answers: • All of these

33. What will cause a 404 page to display?
Answers: • All of these

34. What is Keyword Stuffing?
Answers: • Loading a webpage or meta tags with keywords.

35. Which of the below relate to off page SEO?
Answers: • None of the options are correct

36. Finding the right keywords to target is critical to your online success. Which of the following strategies should be a part of your keyword selection process?
Answers: • All of the choices.

37. SEO is best used for?
Answers: • Driving web traffic to your website

38. Google's Panda, Penguin and Hummingbird search algorithm updates are a move by Google to
Answers: • show sites with relevant, original, high-quality content in search results.

39. When permanently moving content from one webpage to another, you should...
Answers: • use a 301 redirect.

40. Which of these categories of tools would NOT be used by someone for ethical SEO?
Answers: • Automated forum posters (e.g. Xrumer)

41. SERP stands for
Answers: • Search Engine Results Pages

42. Which of the following will get your web site banned from Google?
Answers: • All of these

43. How long does it take to rank #1 with Google
Answers: • Depends on various factors

44. What does SEO stand for:
Answers: • Search Engine Optimization

45. Is SEO a one-time event?
Answers: • No, SEO requires a long-term commitment.

46. What should you take into account when putting text on your page to improve indexing on a search engine?
Answers: • All of these

47. Which of the following factors influence ranking?
Answers: • All of these

48. Why are meta tags important in relation to SEO?
Answers: • Because a search engine may use them as snippets for your pages.

49. Writing content for SEO must be repeated at least 20 times on your website for ranking.
Answers: • False. This is considered deception and your page ranking might be reduced or removed.

50. On Google, what is PageRank?
Answers: • An evaluation of the importance of a page on a site based on the number of genuine links from other sites to it.

51. Which is more likely to have a positive impact on a page's search engine rankings?
Answers: • 10 links each from 10 different sites

52. Which of these is NOT a type of conversion trackable in Google Analytics?
Answers: • Reading a specified element of content during the visit

53. True or False: SEO depends only on keywords for ranking.
Answers: • False, keywords are just one element of SEO ranking.

54. URL's with words that are relevant to your site's content and structure are friendlier for visitors navigating your site. With that, you should:
Answers: • create a simple directory structure that organizes your content well.

55. <meta name="robots" content="noindex,nofollow"> tells google's robot that
Answers: • you do not want the page indexed and links are not to be followed.

56. How many User-Agent: lines can be included in a single entry in a robots.txt file?
Answers: • Unlimited

57. How should keywords be used to influence SEO?
Answers: • Use different, and fewer, keywords on each page that are relevant to that page and not just a long list of sitewide keywords.

58. What should you do when designing the links on your site to improve a robot's ability to search and index your site?
Answers: • Include static text links that can reach each page in your site.

59. What does the Google Analytics program do?
Answers: • Gives you insight into how users reach and behave on your site.

60. A breadcrumb:
Answers: • is a row of internal links at the top or bottom of the page that allows visitors to quickly navigate back to a previous section or the root page.

61. Which program lets Google know if you are using an XML Site Map?
Answers: • Google Webmaster Tools

62. What are the most popular search engines in China and Russia respectively?
Answers: • Baidu and Yandex

63. What type of redirect gives you the most credit in terms of SEO?
Answers: • 301 ('Moved Permanently')

64. How can you communicate additional information about an image to a bot?
Answers: • Use the ALT attribute in the IMG tag.

65. What does Google use in a listing to describe your web site?
Answers: • All of these

66. How many H1 titles is considered optimal on a webpage?
Answers: • One, describing the main content of the webpage.

67. Using long tail keywords is considered bad SEO practice.
Answers: • False

68. What does EMD mean?
Answers: • Exact Match Domain

69. What does Google use to "name" your web page in its search listing?
Answers: • The information in the TITLE tag of the page.

70. Which is not a critical element to ranking well in Google Local/Maps/Places search?
Answers: • Having at least 500 friends on a prominent Social Media site like Facebook, Pinterest, etc.

71. Which activity is NOT considered to be a page optimization method?
Answers: • Directory submission

72. What do the acronyms PA, DA, and PR stand for?
Answers: • Page authority, domain authority, page rank

73. Which form of redirect/meta tag will transfer the most authority to the directed page?
Answers: • 301

74. If you have just made a web site live, what is the easiest way to see if it has been indexed by Google?
Answers: • Search Google for site:example.com

75. True or False: A site map is a simple page on your site that displays the structure of your website, and is only intended for human visitors.
Answers: • False

76. Which of these do NOT affect your personal Google search results when you are logged in to a Google account
Answers: • Your Facebook 'likes'

77. What does SEO mean?
Answers: • Search Engine Optimization

78. What do you enter in the robots.txt file to block a specific .html page on your site?
Answers: • Disallow: /filename.html

79. In Google Adwords, which following factors best determine a higher ad position than your competitors targeting the same keywords.
Answers: • bid amount, keyword relevance, quality score and landing page experience.

80. SEO techniques offer a guaranteed method of appearing as the first listing on an unpaid search engine listing
Answers: • False

81. What was the main difference between the Panda and Penguin Google algo changes?
Answers: • Panda was aimed at poor quality content and user experience. Penguin was aimed at a range of black-hat techniques.

82. Google search results will display up to how many characters of a page's meta description?
Answers: • 156

83. Which statement about 404 pages is true?
Answers: • A custom 404 page that kindly gives users back to a working page on your site can greatly improve a user's experience.

84. What do you enter in a robots.txt file single entry to apply the rule to all bots?
Answers: • User-Agent: *

85. What do you enter in a robots.txt file to block a specific directory and everything in it?
Answers: • Disallow: /directoryname/

86. What is cloaking?
Answers: • All of these

87. What do you enter in a robots.txt file to prevent the crawling of an entire site?
Answers: • Disallow: /

88. What would happen if you searched Google for site:example.com “some text here”
Answers: • It would list only web pages on example.com that contained the exact words "some text here"

89. What are "doorway" pages?
Answers: • All of these

90. What percentage of users ignore the paid ads, focusing on the organic results?
Answers: • 70-80%

91. Which of these meta-data types is the LEAST important to Google for ranking, indexing or display purposes?
Answers: • meta name="keywords"

92. Of the following options which is the LEAST important area to include your target keywords?
Answers: • Meta Keywords

93. What does LSI stand for?
Answers: • Latent Semantic Indexing

94. How do you eliminate duplicate content from being indexed by Google?
Answers: • Use canonical tags where applicable.

95. Which of the following statements is true regarding natural vs. artificial inbound links?
Answers: • Natural Links have anchor text that varies. Artificial links have anchor text that is uniform or identical to one another.

96. In on-page optimization, where should you NOT use your target keyword?
Answers: • In the anchor text of a link on the page.

97. In the robots.txt file, what does the "Disallow:" line do?
Answers: • Tells the robot what URLs not to scan.

98. From a purely ranking perspective, the value of an incoming link is not affected by the number of outgoing links on the same Web page.
Answers: • False

99. Aside from the order listed, how does Google emphasize the possible relevance of a web site?
Answers: • By bolding the search query keywords in the title and description.

100. How do you control where robots go and what they do in your web site?
Answers: • Use all of these

101. In the robots.txt file, what does the "User-Agent:" section do?
Answers: • Tells which robot the rule applies to.

102. Which of these is NOT something that you can use to improve your SEO?
Answers: • None of these

103. Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?
Answers: • Stop words

104. Applying structured data provides what SEO benefit to an e-commerce site?
Answers: • Structured data provides additional product information to search engines and may appear in search results as rich snippets.

105. What directive would you enter in the robots.txt file to make a rule that affects all directories beginning with the word "page"?
Answers: • /page*/

106. What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
Answers: • There are fewer websites that have targeted such keywords

107. What do you enter in the rule portion of a robots.txt file single entry to block .gif images from indexing?
Answers: • Disallow: /*.gif$

108. Which of these types of page content can Google NOT index?
Answers: • Javascript

109. What do you enter in the robots.txt file to remove all images on your site from Google Images?
Answers: • User-Agent: Googlebot-Image Disallow: /

110. What robot do you apply a rule to in the robots.txt file in order to block images from Google Images?
Answers: • Googlebot-Image

111. In what section of Google Webmaster Tools can you see the average keywords ranking of your website?
Answers: • Traffic > Search Queries

112. How should text links within larger bodies of text be formatted for ease of use?
Answers: • So that the links are noticably different from the other text.

113. Google did the "caffeine" roll-out to:
Answers: • crawl websites 50% faster

114. What do you enter in the robots.txt file to block indexing of all PDF files on your web site?
Answers: • Disallow: /*.pdf$

115. A backlink is....
Answers: • a link from an external site to your own site

116. Which of these meta-data types is the LEAST important to Google for ranking, indexing or display purposes?
Answers: • meta name="keywords"

117. how many H1 tags are recommended per page
Answers: • one

118. True or False: SEO depends only on keywords for ranking.
Answers: • False, keywords are just one element of SEO ranking.

119. What should you avoid when writing a description META tag?
Answers: • All of these

120. Which is a best practice for creating URL names?
Answers: • Use real words in the URL name.

121. Finding the right keywords to target is critical to your online success. Which of the following strategies should be a part of your keyword selection process?
Answers: • All of the choices.

122. How do you submit an XML sitemap to Google?
Answers: • Via Google Webmaster Tools

123. What are the "best practice(s)" for the TITLE tags on your web pages?
Answers: • All of these

124. Which of the following is a SEO best practice?
Answers: • Choose a title that effectively communicates the topic of the page's content

125. How long does it take to rank #1 with Google
Answers: • Depends on various factors

126. What is the meaning of the term "H1" tag?
Answers: • It stands for Heading Level 1.

127. Why is the 'alt' attribute important for SEO?
Answers: • Helps search engines understand content in an image.

128. Why are meta tags important in relation to SEO?
Answers: • Because a search engine may use them as snippets for your pages.

129. How many H1 titles is considered optimal on a webpage?
Answers: • One, describing the main content of the webpage.

130. The definition of "thin" content is...
Answers: • Low quality pages or shallow pages with little content

131. Google's Panda, Penguin and Hummingbird search algorithm updates are a move by Google to
Answers: • show sites with relevant, original, high-quality content in search results.

132. Which is more likely to have a positive impact on a page's search engine rankings?
Answers: • 10 links each from 10 different sites

133. What should you do when designing the links on your site to improve a robot's ability to search and index your site?
Answers: • Include static text links that can reach each page in your site.

134. URL's with words that are relevant to your site's content and structure are friendlier for visitors navigating your site. With that, you should:
Answers: • create a simple directory structure that organizes your content well.

135. What type of redirect gives you the most credit in terms of SEO?
Answers: • 301 ('Moved Permanently')

136. How many outgoing links should you generally have in an article of 800 words?
Answers: • maximum 3 links, 1 external, 2 internal

137. What does Google use in a listing to describe your web site?
Answers: • All of these

138. Which of these do NOT affect your personal Google search results when you are logged in to a Google account
Answers: • Your Facebook 'likes'

139. Which statement about 404 pages is true?
Answers: • A custom 404 page that kindly gives users back to a working page on your site can greatly improve a user's experience.

140. What would happen if you searched Google for site:example.com “some text here”
Answers: • It would list only web pages on example.com that contained the exact words "some text here"

141. Building responsive website helps to gain higher back-links from the third party sites?
Answers: • False

142. Paid search result of Google helps to improve overall website usability.
Answers: • False: Paid search result has nothing to do with website usability

143. Google did the "caffeine" roll-out to:
Answers: • crawl websites 50% faster

No comments:

Post a Comment