Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Marketing Terminology Test

New Marketing Terminology Test Answers of Upwork - Updated on October 2015:


Question 1: Why would a company possibly want to spend more on PPC early on?
It costs less early on
Answer: b. To drive traffic to their site and increase awareness
c. To let the competition know they are serious
d. To sell more products

Question 2: Why is affiliate marketing a favorable from of marketing?
a. It is inexpensive.
b. Nothing is paid unless there is a sale resulting from the affiliate’s efforts.
Answer: c. It guarantees increased sales
d. It is complex so not many people utilize it

Question 3: Who regulates affiliate marketing?
Answer: a. No one currently
b. SEC
c. IRS
d. Internet Affiliate Board

Question 4: What is meant by “niche marketing”?
Answer: a. Targeting a broad based group of people
b. Targeting a very specific demographic
c. Advertising on the television
d. Advertising only online

Question 5: How can a podcast be used to drive customers to a website?
a. By only hosting the podcast on the website
b. By giving information on the podcast which gives the listener the desire to learn more, and directing them to the website for that information
c. By making the podcast a premium one which costs money
Answer: d. By telling the listeners that they need your product

Question 6: What is “cost per customer acquisition”?
Answer: a. The amount a company pays a customer to try their product
Answer: b. The average cost of marketing spent per new customer
c. The cost of marketing staff
d. The cost to beat competitors

Question 7: How can supplemental materials be delivered to the podcast listener?
Answer: a. Embedded into the audio file
b. Files can be made available for download along with the link to the podcast
Answer: c. The listener has to go to a special site only during the podcast
Answer: d. The listener must pay for any additional materials

Question 8: How is click-through rate measured in an email campaign?
a. The number of emails which did not bounce back
Answer: b. The number of people who click on a link in the email bringing the potential customer to your site
c. The number of people who purchased a product or service from the email
d. The number of people who replied to the email

Question 9: What is a "value proposition"?
Answer: a. The pricing of the product
b. The same as a business plan
c. A statement as to how the company will make more money
Answer: d. A statement as to how the company adds value for customers

Question 8: How important is content on a site when optimizing it?
a. Not important at all, does not factor in
b. Mildly important to keep customers happy
Answer: c. It is the only thing which creates a higher ranking in search engines
d. Very important, new content especially

Question 10: What is a trackback?
a. Same as a trademark
Answer: b. A method of notification that somebody links to document/html
c. When someone goes to your site because of your podcast
Answer: d. A count of how many downloads your podcast has

Question 11: Which of the following would not be effective in headline writing?
a. Using words that draw attention
b. Using words that people may search for
Answer: c. Using small words which take up space and do not add value
d. Using words such as “new, exciting, special offer”

Question 12: What should a company do once it achieves its search engine ranking goals?
a. Stop promoting site
Answer: b. Constantly monitor and improve their site in order to maintain their ranking
c. Revise the site once in awhile
Answer: d. Sell advertising on their site

Question 13: Why would a firm employ guerilla web marketing?
a. It is guaranteed to work
b. It allows greater flexibility
Answer: c. It gives the firm more control over its marketing budget.
d. It is unconventional and can often leave a lasting impression on potential customers

Question 14: Why would a firm employ guerilla web marketing?
a. It is guaranteed to work
b. It allows greater flexibility
Answer: c. Its gives the firm more control over its marketing budget
d. It is unconventional and can often leave a lasting impression on potential customers

Question 15: What is meant by “White hat”?
Answer: a. When marketers show up for work wearing white hats.
b. Dishonest techniques for gaining higher rankings.
Answer: c. Ethical and honest methods of increasing page rankings.
d. Software used to increase rankings.

Question 16: Why are purchased email lists typically ineffective?
a. They are too expensive
Answer: b. They distribute an email to far more people than the company has its contacts
Answer: Answer: c. They make up fake emails to sell
d. They are not targeted at customers specific to your company and have high bounce rate.

Question 17: Why has web marketing become a popular form of marketing?
a. It is much cheaper than other forms and often more effective
b. Television advertising is being offered less
c. It is easier than traditional marketing
Answer: d. It has been heavily advertised

Question 18: What is one unfavorable trait sometimes seen in affiliate marketing?
a. The cost is low
Answer: b. It brings additional traffic to a site
Answer: c. Affiliates will use unethical techniques to drive customers in hopes of earning a commission
d. It is only paid for based on successful selling

Question 19: Why would a company hire internet marketing specialists if marketing is relatively easy to do online?
a. It reduces taxable profits
b. To get a second opinion
c. Creates goodwill
Answer: d. Hired experts can drive the best results of campaigns and help guide the company in its marketing

Question 20: What is a secondary reason to actively maintain a company blog, besides giving potential customers something to read?
a. It keeps the marketing staff busy in down times
Answer: b. It impresses clients
Answer: c. A well maintained blog will help increase page rank with search engines
d. It makes the company seem larger than it is

Question 21: Why si it important to fine tune the timing ofthe ad and keywords used
Answer: to carefully target the customer basedesired, not wasting impressions and clicks

Question 22: What is the purpose of a traditional press release?
a. It acts as a direct marketing sales tool
b. It can be mailed out to potential clients
Answer: c. It announces company information to a widely dispersed group of people
Answer: d. It target markets to internet users

Question 23: What is the purpose of sending a monthly newsletter?
a. It creates work for employees at the company
Answer: b. It builds branding creates awareness and connection with potential clients
Answer: c. It gives people a chance to opt out of ever talking to your company again
d. Required by law

Question 24: What is the purpose of sending a monthlynewsletter
Answer: it gives people a chance to opt out of evertalking to your company again

Question 25: What is meant by "guerilla marketing"?
Answer: a. Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market
b. Using advertising spots which utilize gorillas to capture the audience
c. Having a large scale marketing budget
d. Using television ads instead of web ads
Question 26: What is an auto-responder?
a. A person who replaces to all emails for the company
Answer: b. An automatic email message sent to someone who takes an action such as submitting a form on a company website
Answer: c. A method of direction communication with clients
d. An email relay system

Question 27: Why is it important to fine tune the timing of the ad and keywords used?
a. It costs less in later hours
b. To be sure to spend more money on marketing
c. Required by law
Answer: d. To carefully target the customer base desired, not wasting impressions and clicks

Question 28: What is the “active voice” style of writing ads?
a. Using “you” and not “I” or “we”- directing wording towards the customer
b. Writing in the first person
Answer: c. Writing in the third person
d. Speaking omnisciently

Question 29: What is the purpose of a traditional pressrelease
Answer: it target markets to internet users

Question 30: What is a double opt in process?
a. Someone must email the firm twice to get on a list
Answer: b. Someone must ask to be on your email list, and then verify by clicking a link they want to be on it
c. Someone must email the firm twice to get off an email list
d. Someone has to send an email confirming an online purchase

Question 31: How do listeners decide what is a worthwhile podcast to continually listen to?
a. High quality audio and high quality content
b. If it’s funny
c. Broad based podcasts with no general direction
Answer: d. Having several hosts and a myriad of topics

Question 32: Why is the subject line of any email campaign important?
a. It gives the person an opportunity to delete the email before reading it
Answer: b. It is all the receiver sees besides the email address until they open the email
c. It let the receiver know they are about to be sold something

Question 33: What is a secondary reason to actively maintaina company blog. Besides giving potential customers something to read
Answer: it impresses clients

Question 34: How is the “open rate” important?
a. It tells the company how many people clicked on the links in the email
Answer: b. It lets the company know how many people bought a product
c. It is the number of people who received the mail
Answer: d. It is the number of people who actually opened the email sent to them, giving the company insight in to how effective the email marketing campaign was

Question 35: Why are affiliates not the same as having a sales force?
a. The affiliates are virtual
b. The affiliates can be based anywhere in the world
c. The affiliate only drives traffic, they do not necessarily convert them to sales
Answer: d. The affiliates have limited availability

Question 36: How is the pricing model of a click determined?
a. Standardized rate for the ad
Answer: b. Google sets the price worldwide
c. Ads always cost more in later months
Answer: d. The more popular a search term the more a customer will have to pay to use that term in his/her target keywords list

Question 37: What is one unfavourable trait sometimes seenin affiliate marketing
Answer: it brings additional traffic to a site

Question 38: What is the formula for calculating cost per customer acquisition?
a. Marketing spent on television divided by the number of new customers
b. Sales divided by customers
c. Total marketing budget divided by all customers ever
Answer: d. Total marketing budget for a specific period divided by the number of new customers for that same period

Question 39: How much a company pay for the given example: Ad displays 20 times, 2 users click the ad, cost per click is 5 cents.
a. 90 cents
Answer: b. 10 cents
c. 20 cents
d. 1 cents

Question 40: What should a company do once it achieves itssearch engine ranking goals
Answer: sell advertising on their site

Question 41: What is “cost per action”?
Answer: a. Same as pay per click
Answer: b. A payment agreement where a specific action creates a payable event for the affiliate, such as a click, a purchase, a number of page views
c. A payment agreement where costs change depending on volume
d. The product cost

Question 42: What is an “impression”?
a. When a person buys a product from a site
Answer: b. When your ad is displayed on a page online, not necessarily clicked on
Answer: c. When an ad is clicked on when an ad on
d. When an ad makes an impression on a client

Question 43: Which of the following is valuable in increasing a page rank?
a. Paying for placement
b. Static content
Answer: c. Quantity of links from other highly ranked pages to your site
d. No contact information

Question 44: How important is content on a site whenoptimizing it
Answer: it is the only thing which creates a higherranking in search engines

Question 45: What is meant by “web 2.0”?
Answer: a. The resurgence of internet companies with more interactive focus, such as blogging and social networking
b. Any website which has survived the dot com bust
c. Sites made using new technology
Answer: d. Internet companies who focus on retail sales

Question 46: How can supplemental materials be delivered tothe poducast listener
Answer: the istener must pay for any additionalmaterials

Question 47: Which of the following are podcasts least likely to target?
Answer: a. Sales
b. Branding
c. Customer loyalty
d. Customer delivery
Question 48: How can a poducast be used to brive customers toa website
Answer: by telling the listeners that they need yourproduct

Question 49: What is A/B testing?
a. Testing two products to see which one sells more.
Answer: b. Using two version of an ad, measuring results to see which one is more effective.
c. Testing 2 products to see which one sells more.
Answer: d. Using 2 version of an ad to see which one has less bounce rate.

Question 50: Why is it important to set daily maximum budgets for pay per click ad campaigns?
Answer: a. It helps with ad placements.
b. It is required.
c. It helps drive affiliate sale.
Answer: d. Costs of clicked links can add up quickly if not limited.
Question 51: How should a company allocate its marketing budget among the various methods of internet marketing?
Answer: a. Depends on the company and what is most effective for its business
b. Spread evenly among the methods chosen
c. Haphazardly
d. Spent most on email marketing

Question 52: What is meant by "viral marketing"?
a. Creating ads that users pay to watch
b. Creating ad campaigns which are expensive and well produced
c. Creating ad campaigns with a very narrow focus
Answer: d. creating ad campaigns which are inexpensive, gain massive popularity and become widely distributed.

Question 53: How can a company profit from a podcast directly?
a. Pay another company to host it
b. Charge for premium content
c. Set up an affiliate link
Answer: d. All podcasts are free, they can not be directly profitable

Question 54: What is one advantage to using a purchased email list?
a. The firm selling them often makes up fake email address
b. Large quantity of email addresses and markets otherwise not reached
c. The bounce rate is very low
Answer: d. It is targeted at your potential customers

Question 55: What are the four P's of marketing?
a. Placement, Production, Procurement, Procedures
Answer: b. Product, Price, Placement, Promotion
c. Position, Price, Production, Premature
Answer: d. Product, Promotion, Procedures, Procurement

Question 56: Why is reciprocal linking becoming an important way to reach potential clients?
Answer: a. Visitors to other sites of a similar nature to yours are likely to click on links to bring them to your site
b. It creates an income stream
c. It is the easiest way to create traffic
d. It builds goodwill

Question 57: Who was one of the original widely known affiliate marketers?
Answer: a. Ebay
b. AT&T
c. WorldCom
Answer: d. Amazon

Question 58: What is an important step early on when forming a web marketing strategy?
a. Designing catchy ads
b. Allocating a large budget to the project
Answer: c. Identifying your customer base
Answer: d. Hiring a consulting firm

Question 59: How can chat rooms bolster site traffic?
a. The competition can come to the chat and try to steal customers
b. It gives the company a way to distance themselves from customers
c. By having people talk positively about your company and by answering questions people may have in a non threatening, anonymous method
d. It gives a way for customers to log complaints

Question 60: How are keywords utilized by search engines?
a. They are all that the search engine uses to rank pages
Answer: b. The keywords are a brief description of what topics your site relates to
c. They help the search engine decide how good your sites content is
d. The keywords guarantee positioning

Question 61: What is a site index?
Answer: a. A page which has a linkable outline of all of the pages on a website
c. A site with special deals for purchasers
d. A special ranking with search engines

Question 62: What is brand strategy?
Answer: a. Creating the image you want your company perceived as and marketing in a way that portrays that image to customers
b. Strategy for reaching customers worldwide
c. Creating a package that catches peoples eyes
d. Creating an image that contradicts competitor's assertations

Question 62: What is a "landing page"?
Answer: A. The page a potential customer sees when they click on your paid ad
b. The main company website
c. A page where the customer can buy the product
d. Where the pay per click ads are created

Question 63: What type of income statement items are marketing expenses?
a. Variable Cost
b. Fixed Cost
c. Revenue
d. Cost of Good Sold

Question 64: What is search engine optimization?
a. Paying for placement on a search engine results page
Answer: b. Building a site which has the qualities that search engines look for, which will ultimately get the site a high rank in the listings
c. Optimization of a site so it gets more affiliate revenue
d. Selling memberships to the site

Question 65: What are meta tags?
a. The content of the site
Answer: b. Embedded information about your website such as keywords
c. Links to other sites
d. Images on the site

Question 66: Why have social networkings sites become a popular method of internet marketing?
Answer: a. They are free and easy to use
b. They guarantee more traffic to your site
Answer: c. Ease of use, large number of users, easy to target specific demographics
d. They are a passing trend

Question 67: What is "bounce rate" in terms of email marketing?
Answer: a. The percentage of emails sent to a list which are returned as undeliverable
b. The percentage of repeat clients
c. The percentage of people who receive an email and buy the product
d. The percentage of people who click the links in an email

Question 68: How can posting on other message boards help drive traffic to a company site?
a. You can steal away clients from other companies directly
b. You can tell lies about competitors
c. You can trump up claims of what your company does
d. By becoming an expert on a subject and giving people information which demonstrates your company's knowledge and expertise

Question 69: How are Pay Per Click ad campaigns billed?
a. Everytime an ad is displayed it costs the company money
b. Set monthly fee regardless of impressions or clicks
c. Discounted based on length of commitment
Answer: d. The customer pays each time their ad is clicked on, usually billed monthly

Question 70: How do firms typically budget once positive results are seen from their internet marketing campaign?
a. Decrease the overall budget
b. Spend more on the methods which are not producing results
Answer: c. Increase the budget and focus on those activities which are working
d. Stop marketing

Question 71: What is the primary goal of web marketing?
a. To give the target market an ad like they would see on TV
b. To sell customers on the spot
c. To earn affiliate income
d. To drive potential customers to the company website

Question 72: What is the best way to make internet marketing effective?
a. Focus on one specific technique such as direct email
b. Use a myriad of methods online
c. Spend a lot of money on it
d. Use email marketing first

Question 73: What is a "call to action"?
a. Hoping the customer buys your product
b. Recruiting new employees
c. Creating a new ad campaign
Answer: d. Using verbs to encourage people to take an action

Question 74: What is the purpose of having a special landing page for a PPC ad?
a. It costs less if done that way
b. It gives the potential to have mixed messages on the site
Answer: c. Statistics can be gathered on the page, as well as special offers can be shown to the ad clicker
d. Customers expect it

Question 75: Which 3 industries are the largest users of affiliate marketing?
a. Prescription drugs, electronics, child products
b. Gambling, adult, retail
c. Retail outlets, bakeries, beverage
d. Computer equipment, auto manufacturers , construction
Answer: Computer equipment, auto manufacturers, construction

Question 76: A brand name used for a number of products in the same line is called.
 Answers: • Family brand

Question 77: A _______ is a rather narrowly defined group, typically a small market, whose needs are not being well served.
 Answers: • niche