Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Public relation test and answers

1. True or False? A news release calendar is vital tool for public relations.
 Answers: • True

 2. What is the practice of crisis communications?
 Answers: • It's a form of PR that focuses on containing and/or clarifying any negative, or potentially negative news about a company, product, service or person.

 3. A retweet or a "like" on Facebook is a form of:
 Answers: • Engagement

 4. Which one of these is an important aspect in public relations?
 Answers: • Maintaining relationships

 5. In an emailed press release, the subject line should contain:
 Answers: • The press release headline.

 6. A press release's "angle" is defined as:
 Answers: • A way of looking at your information that reporters and readers may find interesting.

 7. What is a mailing list?
 Answers: • a collection of names and addresses used by an individual or an organization to send material to multiple recipients

 8. Press releases should NEVER include:
 Answers: • All of the above are appropriate for a press release.

 9. Adding search engine optimization keywords to your news release will:
 Answers: • Increase the likelihood of your release being found on search engines.

 10. The best to do in a crisis situation is...
 Answers: • Be up front and truthful with the information.


 11. Colored text is appropriate in a press release if:
 Answers: • Colored text is never appropriate in a press release.

 12. When using quotations in a press release, they should be:
 Answers: • From the most relevantly authoritative person in the company.

 13. How many pages long should a press release be?
 Answers: • 1

 14. A media outlet's editorial calendar tells you:
 Answers: • When upcoming editions might be focusing on particular topics.

 15. True or False? Sponsorship is a type of public relations.
 Answers: • True

 16. A corporate press release should include the contact information of:
 Answers: • A single person in the PR department with good knowledge of the subject.

 17. Why is a bylined article credited to the CEO of a client company an important element of a PR campaign?
 Answers: • All of these.

 18. True or False? The Associated Press is a form of syndicate.
 Answers: • True

 19. Which one of these is NOT a public relations trend?
 Answers: • Gaming

 20. Why do most PR agencies need a pipeline of new business prospects?
 Answers: • All of these.

 21. A paragraph near the end of a corporate press release with more general information about a company is important because:
 Answers: • (All of these choices)

 22. Why is corporate social responsibility important in PR?
 Answers: • It can positivilety influence a company

 23. True or False? Message points are key, well-crafted sentences and phrases that PR people create to help anyone prepare for different media interviews.
 Answers: • True

 24. A crisis management is:
 Answers: • When a company needs to respond quickly due to negative information being spread

 25. True or False? You should always take up the opportunity to have a press conference even if you are not announcing something.
 Answers: • False

 26. Why would a public relations person use Cision?
 Answers: • To identify media contact information and compile media lists.

 27. A press release is "embargoed" if:
 Answers: • The press release writer wants the information held until a specific date.

 28. What is a "VNR"?
 Answers: • Video news release

 29. When two or more entities are partnering on an event, it's better to:
 Answers: • Send a single press release from both entities.

 30. True or False? Public relations is always positive material.
 Answers: • False

 31. What is a desk-side tour?
 Answers: • A schedule of visits with magazine editors promoting a new company, service or product.

 32. The aim of public relations is to persuade:
 Answers: • All of these

 33. Which of the following is NOT one of the "5 Ws"?
 Answers: • Wire.

 34. What should a Press Kit include?
 Answers: • All Of These

 35. True or False? A story may be picked up and spread by many media channels.
 Answers: • True

 36. True or False? Bloggers have become increasingly important as "media" outlets?
 Answers: • True

 37. What are some of the ways to measure the success of a PR campaign?
 Answers: • All of these.

 38. A press release's supporting resource package might include:
 Answers: • Web- and print-ready digital images or video.

 39. What is a "Bandwagon effect"?
 Answers: • When people are influenced to do something because other people are doing it

 40. What is a "boilerplate"?
 Answers: • Short background of the individual, group, or company in a press release

 41. Which one of these is a social object?
 Answers: • All of these

 42. A term to describe a form of propaganda is:
 Answers: • Spin

 43. Abbreviations in press releases should be spelled out:
 Answers: • The first time they are used.

 44. A newspaper is guaranteed to run a press release if:
 Answers: • There is no guarantee a paper will run a press release.

 45. If a reporter re-writes your press release and prints it, that means:
 Answers: • Your press release has been successful.

 46. The same release can be re-sent to the same media outlet:
 Answers: • The same release should never be re-sent to the same outlet.

 47. A popular PR web service providing recent stories:
 Answers: • Newswire

 48. To secure media coverage, you must:
 Answers: • Follow-up

 49. What is an inverted pyramid?
 Answers: • Information that is put in the lead, followed by less and less important information

 50. A brief quote from an interview is often called a:
 Answers: • Soundbite

 51. What is a "Mat Release"?
 Answers: • A consumer related article that supplements editors' publications

 52. Unannounced media that cannot be published before an agreed time:
 Answers: • Embargo

 53. Unembargoed information in a press release is considered public:
 Answers: • As soon as it is sent.

 54. A cutline is:
 Answers: • A caption below an image

 55. Whose decision is final in the Traditional Internal Communication?
 Answers: • Management

 56. One-way symmetric model:
 Answers: • Persuades and influences the audience to behave as the organization desires

 57. Good news releases are written in the:
 Answers: • Inverted pyramid style.

 58. Which of these require active customer participation?
 Answers: • Case studies

 59. A "round-up" is:
 Answers: • A story that displays more than one product or services that apply to a certain topic

 60. Articles that are generally written subjectively by an expert in a specific field are often called:
 Answers: • Byline articles

 61. What is the average length for a press tour?
 Answers: • 2-3 days

 62. The act of compiling and constructing information for a public relations article is called:
 Answers: • Curation

 63. Who is the recognized founder of modern public relations?
 Answers: • Edward Bernays

 64. The one-way symmetric model and two-way symmetric model were created by which theorist?
 Answers: • James E. Grunig

 65. The effect of gaining good PR by 'piggy-backing' someone else's coverage is:
 Answers: • Collateral PR

 66. What is a major advantage of public relations?
 Answers: • Cost

 67. A measure of what your editorial coverage would cost if it were advertising space is:
 Answers: • AVE

 68. A measure of how many people that had the opportunity to see and hear a specific marketing message is called:
 Answers: • OTH/OTS

 69. When someone refers to an SMT, what are they talking about?
 Answers: • A satellite media tour

 70. A key tool used in public relations:
 Answers: • Press Kit

 71. Staged events and publicity stunts are part of:
 Answers: • Press agentry

No comments:

Post a Comment