Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Redhat Linux 9.0 General Test

New Test answers for Upwork Redhat Linux 9.0 General Test Updated on October 2015:


1. Which of the following is an incorrect command?
Answers: • $ lpq
• $ lprem /etc/passwd

2. Which command adds a new user?
Answers: • useradd

3. What does the pwd command do?
Answers: • It shows the current path where the user is

4. What does the history command do?
Answers: • It displays the complete list of commands which have been executed in the current session

5. How can the version of the Linux kernel be checked?
Answers: • uname -r

6. Which of the following vi commands will delete the current line?
Answers: • dd

7. Which command changes permissions of files or directories?
Answers: • chmod

8. What does the du command do?
Answers: • It shows the disk file size

9. Why is the wc command used?
Answers: • It counts lines and characters from the file

10. Which of the following is not a valid shell?
Answers: • wsch


11. What does the following command do?

# whatis cal
Answers: • It returns a one line description about the cal command

12. Which of the following commands will show you a page-wise listing?
Answers: • ls /bin | more

13. Which of the following commands can be used to display a long listing of files, with a human-readable file size (like 6.8M instead of 6819467)?
Answers: • ls -lh

14. Which is the correct syntax to display the calendar of September 2005?
Answers: • cal 9 2005

15. What is the purpose of the touch command?
Answers: • It creates a new empty file

16. Which of the following vi commands will save the file and exit forcefully from the vi editor?
Answers: • :wq!

17. Who developed Linux?
Answers: • Linus Torvalds

18. How will you display the fifth man page for the inittab command?
Answers: • man 5 inittab

19. Does Linux support wildcard characters, regular expressions and modifiers?
Answers: • Yes

20. Which of the following vi commands will discard the changes to the file and exit the vi editor?
Answers: • q!

21. What output should the ls command show after executing the following command?

$ touch {report,graph}_{jan,feb,mar}
Answers: • report_jan report_feb report_mar graph_jan graph_feb graph_mar

22. Which of the following is the correct path of the passwd file?
Answers: • /etc/passwd

23. Which of the following is the intermediate between the hardware and the shell in the Linux operating system?
Answers: • Kernel

24. The user's current path is /root/Desktop/abc. If he runs
$ cd ../../../ what will be the user's current working directory?
Answers: • /

25. Which of the following is the parent process in Linux, which further has no parent?
Answers: • init

26. How can you locate the file named passwd?
Answers: • find / -name passwd

27. What kind of software is the Linux operating system?
Answers: • Open Source

28. Which command is used to add a new group?
Answers: • groupadd

29. Allen wants to see a long listing of files, including the hidden files of the current directory. Which option will he choose with the ls command?
Answers: • ls -al

30. What is the meaning of GPL?
Answers: • General Public License

31. Linux operating system is:
Answers: • Multi User

32. What does the head command do?
Answers: • It shows the first 10 lines of a file

33. How many terminals are provided by default in the Linux operating system?
Answers: • 6 virtual consoles and one virtual graphical interface

34. What does permission 644 denote?
Answers: • -rw-r--r--

35. Which of the following is the path that contains documentation about installed packages?
Answers: • /usr/share/doc

36. What is the purpose of the makewhatis command?
Answers: • Updating the whatis database

37. What is the correct format to open the file /etc/test into the vi editor?
Answers: • vi /etc/test

38. If the umask is 0022, what is the default file permission?
Answers:• 644

39. What does the aspell command do?
Answers: • It checks the spellings of the file

40. What is the output of the following command?

$ man cal > cal.man
Answers: • The man page of the cal command will be saved to a file named cal.man

41. Which of the following are valid grep syntax?
Answers: • All of the above

42. Which is the correct syntax to give permission 755 to the dir /etc/test ?
Answers: • chmod 755 /etc/test

43. What does permission 777 denote?
Answers: • -rwxrwxrwx

44. Which of the following vi commands is used to enter in to insert mode?
Answers: • i

45. Which command is used to modify the user?
Answers: • usermod

46. Which of the following commands lets you search for text in a file without opening the file first?
Answers: • grep

47. Which of the following vi commands will exit forcefully from the vi editor without saving changes to the file?
Answers: • q!

48. Which of the following commands will create a softlink?
Answers: • $ ln -s /etc/test test

49. How can you obtain a short description of the ls command?
Answers: • whatis ls

50. What is the name of the file where groups are added?
Answers: • /etc/group

No comments:

Post a Comment