Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Internet Marketing Test Answers - Part 3

Here you will find All the answers of Upwork Internet Marketing test, please press CTRL + F to find your desired answers of the Internet Marketing test.

1. Which of the following can negatively impact a site's ranking in search results?
 Answers: • Using automated programs or services to create links to your site

 2. What type of income statement items are marketing expenses?
 Answers: • Cost of Good Sold

 3. Why has web marketing become a popular form of marketing?
 Answers: • It is much cheaper than other forms and often more effective

 4. What is "cost per customer acquisition"?
 Answers: • The average cost of marketing spent per new customer

 5. Which 3 industries are the largest users of affiliate marketing?
 Answers: • Prescription drugs, electronics, child products

 6. What is the primary goal of web marketing?
 Answers: • To drive potential customers to the company website

 7. Which of the following would not be effective in headline writing?
 Answers: • Using small words which take up space and do not add value

 8. What is search engine optimization?
 Answers: • Building a site which has the qualities that search engines look for, which will ultimately get the site a high rank in the listings

 9. Why would a company possibly want to spend more on PPC early on?
 Answers: • To drive traffic to their site and increase awareness

 10. Why would a firm employ guerilla web marketing?
 Answers: • It gives the firm more control over its marketing budget


 11. What is a "call to action"?
 Answers: • Using verbs to encourage people to take an action

 12. How can chat rooms bolster site traffic?
 Answers: • By having people talk positively about your company and by answering questions people may have in a non threatening, anonymous method

 13. Who was one of the original widely known affiliate marketers?
 Answers: • Amazon

 14. What are the four P's of marketing?
 Answers: • Placement, Production, Procurement, Procedures

 15. What is the best way to make internet marketing effective?
 Answers: • Focus on one specific technique such as direct email

 16. What is a double opt in process?
 Answers: • Someone must ask to be on your email list, and then verify by clicking a link they want to be on it

 17. What is the purpose of having a special landing page for a PPC ad?
 Answers: • Statistics can be gathered on the page, as well as special offers can be shown to the ad clicker

 18. Why is it important to fine tune the timing of the ad and keywords used?
 Answers: • To carefully target the customer base desired, not wasting impressions and clicks

 19. What is an auto-responder?
 Answers: • An automatic email message sent to someone who takes an action such as submitting a form on a company website

 20. Who regulates affiliate marketing?
 Answers: • Internet Affiliate Board

 21. Why have social networking sites become a popular method of internet marketing?
 Answers: • Ease of use, large number of users, easy to target specific demographics

 22. What is a secondary reason to actively maintain a company blog, besides giving potential customers something to read?
 Answers: • A well maintained blog will help increase page rank with search engines

 23. Why has web marketing become the primary method of marketing for some companies?
 Answers: • It is inexpensive compared to other methods

 24. How can a podcast be used to drive customers to a website?
 Answers: • By giving information on the podcast which gives the listener the desire to learn more, and directing them to the website for that information

 25. What is meant by "white hat"?
 Answers: • Ethical and honest methods of increasing page rankings

 26. What is brand strategy?
 Answers: • Creating the image you want your company perceived as and marketing in a way that portrays that image to customers

 27. What is "cost per action"?
 Answers: • A payment agreement where a specific action creates a payable event for the affiliate, such as a click, a purchase, a number of page views

 28. How do firms typically budget once positive results are seen from their internet marketing campaign?
 Answers: • Increase the budget and focus on those activities which are working

 29. What should a company do once it achieves its search engine ranking goals?
 Answers: • Constantly monitor and improve their site in order to maintain their ranking

 30. Why is it important to set daily maximum budgets for pay per clicks ad campaigns?
 Answers: • Costs of clicked links can add up quickly if not limited

 31. How important is content on a site when optimizing it?
 Answers: • It is the only thing which creates a higher ranking in search engines

 32. How is the pricing model of a click determined?
 Answers: • The more popular a search term, the more a customer will have to pay to use that term in his/her target keywords list

 33. How should a company allocate its marketing budget among the various methods of internet marketing?
 Answers: • Depends on the company and what is most effective for its business

 34. What is meant by "guerilla marketing"?
 Answers: • Using resources such as time, energy and imagination rather than money to market

 35. How is the "open rate" important?
 Answers: • It is the number of people who actually opened the email sent to them, giving the company insight into how effective the email marketing campaign was

 36. What is an "impression"?
 Answers: • When your ad is displayed on a page online, not necessarily clicked on

 37. How much would a company pay for the given example: Ad displays 20 times, 2 users click the ad, cost per click is 5 cents.
 Answers: • 10 cents

 38. What is a "landing page"?
 Answers: • The page a potential customer sees when they click on your paid ad

 39. What is an important step early on when forming a web marketing strategy?
 Answers: • Allocating a large budget to the project

 40. Why is affiliate marketing a favorable form of marketing?
 Answers: • Nothing is paid unless there is a sale resulting from the affiliate's efforts

 41. What is one advantage to using a purchased email list?
 Answers: • It is targeted at your potential customers

 42. How do listeners decide what is a worthwhile podcast to continually listen to?
 Answers: • Having several hosts and a myriad of topics

 43. What is a site index?
 Answers: • A page which has a linkable outline of all of the pages on a website

 44. How can supplemental materials be delivered to the podcast listener?
 Answers: • Files can be made available for download along with the link to the podcast

 45. How can posting on other message boards help drive traffic to a company site?
 Answers: • By becoming an expert on a subject and giving people information which demonstrates your company's knowledge and expertise

 46. Why are purchased email lists typically ineffective?
 Answers: • They make up fake emails to sell

 47. What is a trackback?
 Answers: • A method of notification that somebody links to document/html

 48. How can a company profit from a podcast directly?
 Answers: • Charge for premium content

 49. Which of the following are podcasts least likely to target?
 Answers: • Customer loyalty

 50. Why is the subject line of any email campaign important?
 Answers: • It is all the receiver sees besides the email address until they open the email

 51. What is A/B testing?
 Answers: • Using 2 versions of an ad, measuring results to see which one is more effective

 52. What is the "active voice" style of writing ads?
 Answers: • Using "you" and not "I" or "we" – directing wording towards the customer

 53. Why is reciprocal linking becoming an important way to reach potential clients?
 Answers: • Visitors to other sites of a similar nature to yours are likely to click on links to bring them to your site

 54. How can the signature block be used effectively?
 Answers: • Branding the firm and relaying information to the email recipient such as the company blog

 55. What is meant by "niche marketing"?
 Answers: • Targeting a broad based group of people

 56. What is meant by "web 2.0"?
 Answers: • The resurgence of internet companies with more interactive focus, such as blogging and social networking

 57. How are keywords utilized by search engines?
 Answers: • The keywords are a brief description of what topics your site relates to

 58. What is one unfavorable trait sometimes seen in affiliate marketing?
 Answers: • Affiliates will use unethical techniques to drive customers in hopes of earning a commission

 59. What is "bounce rate" in terms of email marketing?
 Answers: • The percentage of emails sent to a list which are returned as undeliverable

 60. How is click-through rate measured in an email campaign?
 Answers: • The number of people who click on a link in the email bringing the potential customer to your site

 61. What is affiliate marketing?
 Answers: • When a 3rd party helps market your business, and in turn you pay them a commission based on sales as a result of their efforts

 62. Why would a company hire internet marketing specialists if marketing is relatively easy to do online?
 Answers: • Hired experts can drive the best results of campaigns and help guide the company in its marketing

 63. What is meant by "viral marketing"?
 Answers: • Creating ad campaigns which are inexpensive, gain massive popularity and become widely distributed

 64. What is the purpose of a traditional press release?
 Answers: • It announces company information to a widely dispersed group of people

 65. What are meta tags?
 Answers: • Embedded information about your website such as keywords

 66. Why are affiliates not the same as having a sales force?
 Answers: • The affiliate only drives traffic, they do not necessarily convert them to sales

 67. How are Pay Per Click ad campaigns billed?
 Answers: • The customer pays each time their ad is clicked on, usually billed monthly

 68. What is the purpose of sending a monthly newsletter?
 Answers: • It builds branding, creates awareness and a connection with potential clients

 69. What is a "value proposition"?
 Answers: • A statement as to how the company adds value for customers

 70. What is the formula for calculating cost per customer acquisition?
 Answers: • Total marketing budget for a specific period divided by the number of new customers for that same period

No comments:

Post a Comment