Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork iPhone Programming OS 4.0 Test Answers

Here you will find all Upwork iPhone Programming OS 4.0 Test Answers of Mobile Technologies category - currently updated, please press CTRL + F to find your desired answers of the test questions.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. The genstrings tool can parse _____.
 Answers: • C files with .c filename extension. or • Objective-C files with .m filename extension. or • Java code files with .java filename extension.
 
 2. Which of the following need to be modified while localizing an application?
 Answers: • Nib files (windows, views, menus). or • Static text. or • Dynamic text generated by your program.
 
 3. Which of the following terms are related to Memory Management in Objective-C?
 Answers: • alloc or • mutableCopy or • release
 
 4. Which of the following properties of the UIImage class are not in use after iOS 4.2?
 Answers: • leftCapWidth or • topCapHeight
 
 5. What is the return value of SecRandomCopyBytes function of SecRandom class in iPhone OS 4.0 if the function completes successfully?
 Answers: • 0
 
 6. You want to animate a layer's opacity to 0 while moving it further away in the layer. Which of the following code snippets will you use?
 Answers: • theLayer.opacity=0.0; theLayer.zPosition= -100;
 
 7. What is the value type of UTTypeConformsTo key of uniform type identifier for iPhone OS 4.0?
 Answers: • array of strings
 
 8. Which of the following statements is correct regarding functions fopen and open in generic C?
 Answers: • fopen does not automatically create the file if it does not exist.
 
 9. Which of the following is the correct syntax for declaring a class in Objective-C?
 Answers:• @interface ClassName : ItsSuperclass { instance variable declarations } method declarations @end
 
 10. Which of the following properties of the GKSession class is read-only?
 Answers: • displayName
 
 11. Which of the following debugging environments are provided by Xcode to find and squash bugs in your code?
 Answers: • All of the above
 
 12. When your session becomes active, which of the following iPhone OS 4.0 audio session categories allows other audio to continue playing?
 Answers: • AVAudioSessionCategoryAmbient
 
 13. Which Audio Toolbox framework file defines an interface for reading and writing audio data in files in iPhone OS 4.0?
 Answers: • AudioFile.h
 
 14. Which of the following is NOT the default behavior of an audio session in iPhone OS?
 Answers: • Playback is disabled and recording is enabled.
 
 15. Which of the following debugging tasks are provided by Xcode to find and squash bugs in your code?
 Answers: • All of the above
 
 16. Apple's implementation of HTTP Live Streaming supports DRM (Digital rights management).
 Answers: • False
 
 17. Which Core Audio Services framework handles positional and low-latency audio services in iPhone OS 4.0?
 Answers: • OpenAL
 
 18. What are universal binaries in Xcode?
 Answers: • These are executable files that can contain code and data for more than one architecture.
 
 19. What is the function of the Code Sense feature in Xcode?
 Answers: • Code sense is the code completion feature helpful in avoiding typing and syntax errors.
 
 20. Which of the following animation class provides simple interpolation between values for a layer property?
 Answers: • CABasicAnimation
 
 21. What will the hitTest: object of the CALayer class return if the point lies outside the receiver's bounds rectangle?
 Answers: • nil
 
 22. When the genstrings tool discovers a key string used more than once in a single strings file, it:
 Answers: • merges the comments from the individual entries into one comment string and generates a warning.
 
 23. What is the datatype of the clockwise parameter of the CGContextAddArc function of the CGContext class?
 Answers: • int
 
 24. Which of the following languages can be used to write the code for Xcode projects?
 Answers: • Objective-C
 
 25. What is the return value of function CGColorGetAlpha of class CGColor?
 Answers: • An alpha intensity value in the range [0,1]
 
 26. How much time in seconds will it take to display an animation if you have 60 images using UIImageView class for the property animationDuration?
 Answers: • 2
 
 27. What will the following method call do if the value of the accessed counter is 0?
 
 - (void)discardContentIfPossible
 Answers: • It will discard the contents of the object because the counter is 0.
 
 28. Consider the following code with 2 alternatives of vector operations for OpenGL ES:
 
 highp float f0, f1;
 highp vec4 v0, v1;
 Alternative 1: v0 = (v1 * f0) * f1;
 Alternative 2: v0 = v1 * (f0 * f1);
 
 Which alternative demonstrates proper use of vector operations?
 Answers: • Alternative 2
 
 29. Which of the following are the Derivative types defined in Objective-C?
 Answers: • long long
 
 30. Which of the following properties of the CAKeyframeAnimation class represents an optional array of NSNumber objects that define the duration of each keyframe segment?
 Answers: • keyTimes
 
 31. Which Core Audio Service framework is used to record, play back, pause, loop, and synchronize audio in iPhone OS 4.0?
 Answers: • Audio Queue
 
 32. If you want to rotate an object using Core Animation, in radians, in the z axis, which of the following key paths of a layer's CATransform3D matrix will you use?
 Answers: • rotation.z
 
 33. What is the default setting to refer to file locations in your Xcode project?
 Answers: • Relative to Enclosing Group
 
 34. Before editing the Nibs, one should:
 Answers: • Lock all connections.
 
 35. What is the default value of the borderColor property of the CALayer class?
 Answers: • opaque black
 
 36. What will be the return value of function ABPersonComparePeopleByName when person1 goes before person2 in class ABPersonComparePeopleByName in iPhone OS 4.0?
 Answers: • kCFCompareLessThan
 
 37. What happens if Xcode is not able to find a file or folder at the path defined for it in the project?
 Answers: • Xcode displays the item in red in the project window.
 
 38. If the code is written using the Core Foundation and Foundation macros, the simplest way to create strings files is:
 Answers: • By using the genstrings command-line tool.
 
 39. Which of the following copy functions will you use in Objective-C to create an entirely new compound object?
 Answers: • Deep Copy
 
 40. What is the data type of extendStart parameter of function CGShadingCreateAxial of class CGShading?
 Answers: • bool
 
 41. What is the datatype of the parameter inValidBitsPerChannel for the function CalculateLPCMFlags in CoreAudioTypes class in iPhone OS 4.0?
 Answers: • UInt32
 
 42. What will be the return value of CFHTTPMessageApplyCredentials function of CFHTTPMessage class if the authentication is successful?
 Answers: • TRUE
 
 43. Which of the following statements regarding Objective-C are correct?
 Answers: • In Objective-C, for the object-oriented constructs (such as method return values), id is the default data type.
 
 44. What is the default value of the remoteParticipantVolume property of the class GKVoiceChatService in iPhone OS 4.0?
 Answers: • 1.0
 
 45. What is the default value of the fontSize property of the CATextLayer class?
 Answers: • 36.0
 
 46. Which part of the HTTP Live Streaming is responsible for taking input streams of media and encoding them digitally?
 Answers: • Server component
 
 47. Locking all connections before editing the Nib files can be achieved by using:
 Answers: • An option in the Preferences panel of Interface Builder.
 
 48. When you send an object a retain message in Memory Management using Objective-C, what will happen?
 Answers: • Its retain count is incremented by 1.
 
 49. When using a Cocoa framework, what will all ControlEvents method of UIControl class return in case it fails to create the object?
 Answers: • nil
 
 50. By default, is the search interface visible in the UISearchDisplayController class?
 Answers: • Yes
 
 51. Which of the following reasons will return a value of NO for the instance method startVideoCapture of class UIImagePickerController?
 Answers: • All of the above
 
 52. What will be the value of the clockwise parameter of the CGContextAddArc function of the CGContext class if you want to create a counterclockwise arc?
 Answers: • 0
 
 53. Which of the following types of audio files has NO size restriction?
 Answers: • CAF
 
 54. Which of the following is NOT a parameter of function SecKeyDecrypt of the class SecCertificate in iPhone OS 4.0?
 Answers: • certificate
 
 55. Which of the following defined types is a dynamic object type in Objective-C?
 Answers: • id
 
 56. What is the default value of allowsEditing property of UIImagePickerController class in iPhone OS 4.0?
 Answers: • NO
 
 57. Which of the following OpenGL ES objects is a simple 2D graphics image in a specified format?
 Answers: • renderbuffer
 
 58. Which symbol is used as a syntactic marker for blocks of code in iPhone OS 4.0?
 Answers: • ^
 
 59. Which of the following methods is used for the purpose of creating your view objects in memory management?
 Answers: • viewDidLoad
 
 60. What will happen if an application is running and the user presses the Home button in iPhone OS 4.0 with 3GS?
 Answers: • The application will be shifted to background execution context.
 
 61. What is the functionality of the beta parameter of function catlas_caxpby in class cblas?
 Answers: • Scaling factor for Y
 
 62. Which of the following are NOT a property of UIImagePickerController class in iPhone OS 4.0?
 Answers: • startVideoCapture
 
 63. While opening Nib files, which of the following should not be ignored?
 Answers: • Objects in a Nib file typically have connections between them that should not be broken.
 
 64. Which of the following directives are used to declare and define classes, categories, and protocols?
 Answers: • @implementation
 
 65. What will happen if your filename ExampleImage.png is being called as follows:
 
 [UIImage imageNamed:@"ExampleImage.PNG"]
 Answers: • The image file will load in the simulator but not in iPhone OS 4.0 because it is case sensitive.
 
 66. What type of value is assigned to the loc-args child property of alert property in an Apple Push Notification?
 Answers: • array of strings
 
 67. What will the following method definition do if the value of the accessed counter is 0?
 
 - (void)discardContentIfPossible
 Answers: • It will discard the contents of the object because the counter is 0.
 
 68. Which of the following properties of ADBannerView class are read-only?
 Answers: • bannerLoaded
 
 69. Which of the following are new features to have been introduced in iPhone OS 4.0?
 Answers: • Gesture Recognizers

No comments:

Post a Comment