Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Java Test V3 Answers

Hello, here in this post you'll have all the Upwork Java Test V3 Answers of Upwork Java Technologies category with 90 test answers - recently updated. Please press Ctrl + F to find your desired answer of Upwork Java Test V3 Answers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Which statements are true regarding ServletContext Init Parameters in the deployment descriptor?
 Answers: • They are set at deployment-time, but accessed at run-time. or • They are set at deployment-time and can be updated at run-time.

 2. Which of the following symbols are metacharacters supported by the java.util.regex API?
 Answers: • . or • \

 3. SQLException has a feature of chaining - identify the right code to execute the same from the following options:
Answers: • catch(SQLException e) { out.println(e.getMessage()); while((e=e.getNextException())!=null) { out.println(e.getMessage()); } }

 4. What is the result of an attempt to compile and run the given program?

 public class Test107 {
 public static void main(String[] args) {
 System.out.println(test());
 }
 private static int test() {
 return (true ? null : 0);
 }
 }
 Answers: • It compiles, but throws NullPointerException at run-time.

 5. Which of the following methods are members of the Vector class and allow you to input a new element?
 Answers: • addElement

 6. In which class is the notify method defined?
 Answers: • Object

 7. What is the output of the given program?

 public class Test93 {
 private int x = 0;

 public static void main(String[] args) {
 new Test93().test();
 }

 private int f(int x) { return ++x; }
 private int g(int y) { return x++; }

 private void test() {
 System.out.print( f(x)==f(x) ? "f" : "#" );
 System.out.print( g(x)==g(x) ? "g" : "#" );
 }
 }
 Answers: • f#

 8. Which design pattern reduces network traffic by acting as a caching proxy of a remote object?
 Answers: • Value Object

 9. What is the output of the given program?

 public class Test89 {
 public static void main(String[] args) {
 T x = new T("X", null); x.start();
 T y = new T("Y", x); y.start();
 T z = new T("Z", y); z.start();
 }
 }
 class T extends Thread {
 private Thread predecessor;
 private String name;
 public T(String name, Thread predecessor) {
 this.predecessor = predecessor;
 this.name = name;
 }
 public void run() {
 try {
 Thread.sleep((int)(Math.random()*89));
 System.out.print(name);
 } catch (InterruptedException ie) {
 ie.printStackTrace();
 }
 }
 }
 Answers: • any of the following: XYZ, XZY, YXZ, YZX, ZXY, ZYX

 10. The principal finder method that must be implemented by every entity bean class is:
 Answers: • findByPrimaryKey()

 11. Which option lists Java access modifiers in the right order from the most permissive to the most restrictive?
 Answers: • public, protected, <i>no modifier/default/package</i>, private



 12. What should be the replacement of "//ABC" in the following code?

 class Krit
 {
 String str= new String("OOPS !!! JAVA");
 public void KritMethod(final int iArgs)
 {
 int iOne;
 class Bicycle
 {
 public void sayHello()
 {
 //ABC
 }
 }
 }
 public void Method2()
 {
 int iTwo;
 }
 }
 Answers: • System.out.print(str);

 13. Assuming that val has been defined as an int for the code below, which values of val will result in "Test C" being printed?

 if( val > 4 ) {

 System.out.println("Test A");

 } else if( val > 9 ) {

 System.out.println("Test B");

 } else

 System.out.println("Test C");
 Answers: • val between 0 and 4

 14. What is the output of the given program?

 public class Test118 extends _Test118 {
 {
 System.out.print("_INIT");
 }
 static {
 System.out.print("_STATIC");
 }
 Test118() {
 System.out.print("_CONST");
 }
 public static void main(String[] args) {
 System.out.print("_MAIN");
 new Test118();
 }
 }
 class _Test118 {
 _Test118() {
 System.out.print("_BASE");
 }
 }
 Answers: • _STATIC_MAIN_BASE_INIT_CONST

 15. What will be the output, if the following program is run?
 public class Test8 {
 public static void main(String[] args) {
 System.out.println(Math.sqrt(-4));
 }
 }
 Answers: • NaN

 16. What will be the output of this program?

 public class Test {

 public static void main(String args[]) {

 int a, b;
 a = 2;
 b = 0;
 System.out.println(g(a, new int[] { b }));
 }

 public static int g(int a, int b[]) {

 b[0] = 2 * a;
 return b[0];
 }
 }
 Answers: • 4

 17. There are three classes named A, B, and C. The class B is derived from class A and class C is derived from B. Which of the following relations are correct for the given classes?
 Answers: • Any instance of B is an instance of A.

 18. What is the output of the given console application?

 public class Test19 {
 public static void main(String[] args) {
 final int X = 9;
 int[][] a = {{5, 4, 3}, {9, 7, 2}, {1, 6, 8}};
 for (int i=0; i<3; i++) {
 for (int j=0; j<3; j++) {
 if (a[i][j] == X) break;
 System.out.print(a[i][j] + "" "");
 }
 }
 }
 }
 Answers: • 5 4 3 1 6 8

 19. Which of the following statements is true?
 Answers: • public interface RemoteTrain extends java.rmi.Remote

 20. The JDK comes with a special program that generates skeleton and stub objects that is known as:
 Answers: • rmic

 21. How many objects are created by the following code?


 Object a, b, c, d, e;

 e = new Object ();

 b = a = e;

 e = new Object ();
 Answers: • 2

 22. Which of these interfaces is the most applicable when creating a class that associates a set of keys with a set of values?
 Answers: • Map

 23. Which of the following is the correct syntax for creating a Session object?
 Answers: • HttpSession ses=request.getSession();

 24. Which statement is true about the given code?

 public class Test78 {
 public static void main(String[] args) throws Exception {
 new JBean().setHeight(1).setWidth(2).setDepth(3).setDensity(9);
 }
 }
 class JBean {
 private int height, width, depth, density;
 public JBean setHeight (int h) { this.height = h; return this; }
 public JBean setWidth (int w) { this.width = w; return this; }
 public JBean setDepth (int d) { this.depth = d; return this; }
 public JBean setDensity (int d) { this.density = d; return this; }
 }
 Answers: • The code compiles and runs.

 25. Choose all valid forms of the argument list for the FileOutputStream constructor shown below:
 Answers: • FileOutputStream( File f )

 26. Which of the following methods should be invoked by the container to get a bean back to its working state?
 Answers: • EJBActivate()

 27. Select all true statements:
 Answers: • An abstract class can have non-abstract methods.

 28. Which option could be used to see additional warnings about code that mixes legacy code with code that uses generics?
 Answers: • -Xlint:unchecked

 29. Assuming the servlet method for handling HTTPGET requests is doGet(HttpServletRequest req, HTTPServletResponse res), how can the request parameter in that servlet be retrieved?
 Answers: • String value=req.getParameter("product");

 30. Which of these is not an event listener adapter defined in the java.awt.event package?
 Answers: • ActionAdapter

 31. What would be the result of compiling and running the following code class?

 public class Test {

 public static void main(String args[]) {

 Test t = new Test();
 t.start();
 }

 public void start() {

 int i = 2;
 int j = 3;
 int x = i & j;
 System.out.println(x);
 }
 }
 Answers: • The code will compile and print 2.

 32. Which of the following are the methods of the Thread class?
 Answers: • yield()

 33. What protocol is used by the DatagramSocket class?
 Answers: • UDP

 34. Which statements are true? Select all true statements.
 Answers: • A method can be declared synchronized.

 35. Which exception must a setter of a constrained JavaBean property throw to prevent the property value from changing?
 Answers: • PropertyVetoException

 36. X.509 version 3 specifies which of the following?
 Answers: • A format and content for digital certificates.

 37. What will be the output when this code is compiled and run?
 public class Test {

 public Test() {

 Bar b = new Bar();
 Bar b1 = new Bar();
 update(b);
 update(b1);
 b1 = b;
 update(b);
 update(b1);
 }

 private void update(Bar bar) {

 bar.x = 20;
 System.out.println(bar.x);
 }

 public static void main(String args[]) {

 new Test();
 }

 private class Bar {

 int x = 10;
 }
 }
 Answers: • 20 20 20 20

 38. Which of the following methods can be used for reporting a warning on a Connection object, Statement object & ResultSet object?
 Answers: • getWarnings()

 39. Which of the following are valid ways to define a thread in Java?
 Answers: • Create a subclass of java.lang.Thread class

 40. JDBC is based on:
 Answers: • X/Open CLI (Call Level Interface)

 41. Which of the following statements regarding abstract classes are true?
 Answers: • The abstract class may have method implementation.

 42. Which of the following is the name of the cookie used by Servlet Containers to maintain session information?
 Answers: • JSESSIONID

 43. Which method is called by the servlet container just after the servlet is removed from service?
 Answers: • public void destroy() {// code...}

 44. Which method in the HttpServlet class corresponds to the HTTPPUT method?
 Answers: • doPut

 45. Which of the following illustrates correct synchronization syntax?
 Answers: • public synchronized void Process(){}

 46. The transaction attribute of a bean is set to 'TX_REQUIRES_NEW.' What can be inferred about its behavior?
 Answers: • The bean manages its own transaction.

 47. How many objects are created in the given code?

 Object x, y, z;
 x = new Object();
 y = new Object();
 Answers: • 2

 48. How does the set collection deal with duplicate elements?
 Answers: • The add method returns false if you attempt to add an element with a duplicate value.

 49. What is the output of the given program?

 public class Test106 {
 public static void main(String[] args) {
 Integer x = 0;
 Integer y = 0;
 Integer a = 1000;
 Integer b = 1000;
 System.out.println( (a==b) + "; " + (x==y) );
 }
 }
 Answers: • false; true

 50. 1 <libraryPrefix:handlerName parameterNAme="value">
 2 <%=23*counter %>
 3 <b>Congratulations!</b>

 Which of the following is the correct way to complete the code snippet above?
 Answers: • </libraryPrefix:handlerName>

 51. Which of the following transaction modes are supported by Enterprise Java Beans?
 Answers: • All of the above

 52. What is the output of the given program?

 public class Test120 extends _Test120 {
 {
 System.out.print("_INIT");
 }
 static {
 System.out.print("_STATIC");
 }
 Test120() {
 System.out.print("_CONST");
 }
 public static void main(String[] args) {
 System.out.print("_MAIN");
 new Test120();
 }
 }
 class _Test120 {
 {
 System.out.print("_BIN");
 }
 static {
 System.out.print("_START");
 }
 _Test120() {
 System.out.print("_BASE");
 }
 }
 Answers: • _START_STATIC_MAIN_BIN_BASE_INIT_CONST

 53. Which distributed object technology is most appropriate for systems that consist entirely of Java objects?
 Answers: • RMI

 54. The following code was written to save a handle to an EJBObject named 'bookEJBObject' for an online book shop:

 javax.ejb.Handle bookHandle = _____________;

 ObjectOutputStream stream = new ObjectOutputStream(newFileOutputStream(fileName));
 stream.writeObject(bookHandle);
 stream.close();

 Which of the following methods should be filled in the blank?
 Answers: • bookEJBObject.getHandle()

 55. Which sequence will be printed when the following program is run?

 import java.util.*;

 public class Test {

 public static void main(String str[]) {

 List l = new ArrayList();
 l.add(''1'');
 l.add(''2'');
 l.add(1,''3'');
 System.out.println(l);
 }
 }
 Answers: • [1, 3, 2]

 56. Conventionally, which directory do servlet class files get placed on?
 Answers: • WEB-INF\classes

 57. Which is a proper way to declare and throw exception of class XYException?
 Answers: • class XYException extends Exception {} ... throw new XYException();

 58. Which of the following JDBC methods is used to retrieve large binary objects?
 Answers: • getBinaryStream()

 59. What is the output of the given program?

 public class Test129 {
 public static void main(String[] args) {
 A a = new A2();
 B b = new B2();
 System.out.println(a.a + "" + b.b);
 }
 }
 class A { int a = 1; }
 class A2 extends A { int a = 2; }
 class B { public int b = 1; }
 class B2 extends B { public int b = 2; }
 Answers: • 11

 60. What exception is thrown by this code, if arr[j]>arr[j+1]:

 public static void main(String[] args) {
 int []arr={12,23,43,34,3,6,7,1,9,6};
 {
 int temp;
 for (int i=0;i<arr.length;i++)
 {
 for (int j=0;j<arr.length-i;j++ )
 {
 if (arr[j]>arr[j+1])
 {
 temp=arr[j];
 arr[j+1]=arr[j];
 arr[j+1]=temp;
 }
 }
 }
 }
 for(int i=0; i<arr.length; i++)
 {
 System.out.print(arr[i] + " ");
 }
 }
 Answers: • ArrayIndexOutOfBoundException

 61. Which of the following is a well-known HTTP port?
 Answers: • 80

 62. What is the output of the given console application?

 public class Test31 {
 public static void main(String[] args) {
 test();
 }
 public static void test() {
 try {
 System.out.print("-try");
 return;
 } catch (Exception e) {
 System.out.print("-catch");
 } finally {
 System.out.print("-finally");
 }
 }
 }
 Answers: • -try-finally

 63. Which of these interfaces are used by implementations of models for JTable?
 Answers: • TableModel

 64. Which of the following require explicit try/catch exception handling by the programmer?
 Answers: • Attempting to open a network socket

 65. What is the output of the given program?

 public class Test89 {
 public static void main(String[] args) {
 T x = new T(""X"", null); x.start();
 T y = new T(""Y"", x); y.start();
 T z = new T(""Z"", y); z.start();
 }
 }
 class T extends Thread {
 private Thread predecessor;
 private String name;
 public T(String name, Thread predecessor) {
 this.predecessor = predecessor;
 this.name = name;
 }
 public void run() {
 try {
 Thread.sleep((int)(Math.random()*89));
 System.out.print(name);
 } catch (InterruptedException ie) {
 ie.printStackTrace();
 }
 }
 }
 Answers: • Any of the following: XYZ, XZY, YXZ, YZX, ZXY, ZYX

 66. Which of the following code snippets will take transform input string "2012/06/05" to output string "05 - 06 - 2012"?
 Answers: • String dateString = "2012/06/05"; Date date = new SimpleDateFormat("yyyy/MM/dd").parse(dateString); SimpleDateFormat sdf = new SimpleDateFormat("dd - MM - yyyy"); System.out.println(sdf.format(date));

 67. Which statement is true regarding ServletContext Initialization Parameters in the deployment descriptor?
 Answers: • They are accessible by all servlets in a given web application.

 68. Which of the following statements is true of the HashMap class?
 Answers: • It stores information as key/value pairs.

 69. Which distributed object technology is most appropriate for systems that consist of objects written in different languages and that execute on different operating system platforms?
 Answers: • CORBA

 70. What is the output of the given code?

 public class Test15 {
 public static void main(String[] args) {
 VO a = new VO(2);
 VO b = new VO(3);
 swapONE(a, b);
 print(a, b);
 swapTWO(a, b);
 print(a, b);
 }

 private static void print(VO a, VO b) {
 System.out.print(a.toString() + b.toString());
 }

 public static void swapONE(VO a, VO b) {
 VO tmp = a;
 a = b;
 b = tmp;
 }
 public static void swapTWO(VO a, VO b) {
 int tmp = a.x;
 a.x = b.x;
 b.x = tmp;
 }
 }

 class VO {
 public int x;
 public VO(int x) {
 this.x = x;
 }
 public String toString() {
 return String.valueOf(x);
 }
 }
 Answers: • 2332

 71. What would happen on trying to compile and run the following code?

 class House {

 public final void MaintainMethod() {
 System.out.println("MaintainMethod");
 }
 }

 public class Building extends House {

 public static void main(String argv[]) {
 House h = new House();
 h.MaintainMethod();
 }
 }
 Answers: • Successful compilation and output of "MaintainMethod" at run time.

 72. Which of the following code snippets will generate five random numbers between 0 and 200?
 Answers: • Random r = new Random(); for (int i = 0; i < 5; i++) { System.out.println(r.nextInt(200)); }

 73. What will be the output when this code is compiled and run?

 public class Test {

 public Test() {

 Bar b = new Bar();
 Bar b1 = new Bar();
 update(b);
 update(b1);
 b1 = b;
 update(b);
 update(b1);
 }

 private void update(Bar bar) {

 bar.x = 20;
 System.out.println(bar.x);
 }

 public static void main(String args[]) {

 new Test();
 }

 private class Bar {

 int x = 10;
 }
 }
 Answers: • 20 20 20 20

 74. Which class contains a method to create a directory?
 Answers: • File

 75. What is the output of the given program?

 public class Test130 {
 public static void main(String[] args) {
 A a = new A2();
 B b = new B2();
 System.out.println(a.a + """" + b.b());
 }
 }
 class A {
 public int a = 1;
 }
 class A2 extends A {
 public int a = 2;
 }
 class B {
 public int b() { return 1; }
 }
 class B2 extends B {
 public int b() { return 2; }
 }
 Answers: • 12

 76. Which of the following is the correct syntax for suggesting that the JVM perform garbage collection?
 Answers: • System.gc();

 77. Why can't a Graphics object be created using the following statement?

 Graphics g = new Graphics();
 Answers: • The Graphics class is an abstract class.

 78. Select all correct statements:
 Answers: • Vector is synchronized, ArrayList is not synchronized

 79. What is the output of the given program?

 public class Test97 {
 public static void main(String[] args) {
 int[][] a = new int[2][2];
 System.out.println(a.length);
 }
 }
 Answers: • 2

 80. Which of the following is false?
 Answers: • A while loop can be used because next () & previous () methods return -1 beyond the resultset.

 81. Consider the following code:

 public class Jam {

 public void apple(int i, String s) {
 }

 //ABC

 }

 Choose possible valid code replacements of "//ABC" among the choices:
 Answers: • public void apple(String s, int i) {}

 82. RMI allows remote communication between:
 Answers: • Java and Java

 83. Which of the following interfaces makes it possible for Java to save an object to a file and turn it into a data stream?
 Answers: • java.io.Serializable

 84. How many objects are created in the given code?

 Object x, y, z;
 x = new Object();
 y = new Object()
 Answers: • 2

 85. As part of the type erasure process, when compiling a class or interface that extends a parameterized class or implements a parameterized interface, the compiler may need to create a synthetic method, called a _________.
 Answers: • bridge method

 86. Consider the following code:

 public static void main(String bicycle[])
 {
 System.out.println(bicycle[0]);
 }

 What would be the result if "java TwoTyre one two" is entered in the command line?
 Answers: • one

 87. With regard to the destroy lifecycle method, identify the correct statements about its purpose or about how and when it is invoked.
 Answers: • It gives the servlet an opportunity to clean up resources.

 88. What is the term to describe a situation where two or more threads are blocked forever, waiting for each other?
 Answers: • deadlock

 89. What will be the output of the following code?
 public class MyTest {

 public static void main(String[] args) {
 for (int i=0; i > 10; i+=2) {
 System.out.println(i);
 }
 }
 }
 Answers: • Nothing will be printed.

 90. Which of the following cannot apply to constructors?
 Answers: • Void return type

No comments:

Post a Comment