Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Management Skills Test Answers - Part 2

Here you will find All Upwork Management Skills Test Answers, Please press CTRL + F to find your desired answers of the Management Skills test:

1. Which one of the following is not the function of Personnel Management?
 Answers: • Training and development of employees.

 2. Which of the following is generally an inappropriate reason for delegation?
 Answers: • Someone else is better qualified to do the task that needs to be done.

 3. Which of the following is a current liability of a business?
 Answers: • Debtors

 4. Which of the following is not a financial statement?
 Answers: • Statement of Cash Flow

 5. Long-term budgets are useful for those industries where the gestation period is long. Which of the following is not relevant to the above statement?
 Answers: • Electricity

 6. A tool to plot the duration of activities in a project and its dependencies is named after:
 Answers: • Henry Gantt

 7. Which of the following is not included in calculating working capital?
 Answers: • Stock of work in progress

 8. Which of the following characterise a 'differentiation'-based business model?
 1.High sales volume
 2.High profit margin
 3.Well-regarded brand
 4.High-quality manufacture
 Answers: • 1,2 and 4

 9. Which item appears in both the balance sheet and the profit and loss account?
 Answers: • Sales

 10. A manager is seeking to introduce new working conditions. Which of the following is the best way to gain employees' cooperation?
 Answers: • Send an email to the entire staff informing them of the new conditions.


 11. A tool for evaluating organizational performance across the full range of a business is known as a 'balanced ________'.
 Answers: • scorecard.

 12. What is the main advantage of employing staff on a temporary basis?
 Answers: • Improved productivity

 13. Which of the following statements is false?
 Answers: • Decision-making should involve key stakeholders.

 14. Which of the following can be used as a term for Supervisor?
 Answers: • Area manager

 15. Which of the following is not a feature of a good organizational structure?
 Answers: • Simple and flexible structure

 16. Which ratio shows an organization's effectiveness in minimizing production costs?
 Answers: • Gross profit ratio

 17. A member of the Board of Directors of a company who is not an employee of the company is called a-------------------- .
 Answers: • non-executive director

 18. Which one of the following best completes the sentence: "Division of work promotes ____________."
 Answers: • Effective management

 19. What does the term 'Unity of Control' stand for under Principles of Organizing?
 Answers: • That there should be a limit to the number of persons that can be supervised effectively by one boss.

 20. The degree to which a company owns its upstream suppliers and its downstream buyers is known as---------------- .
 Answers: • monopolization

 21. Which of the following is not a key function of leadership?
 Answers: • Closely monitoring the execution of tasks.

 22. Which two factors are combined to evaluate the size of risks facing an organization?
 Answers: • Probability and Scale.

 23. If a company's productivity is rising, it means ------------ .
 Answers: • output is rising at a faster rate than costs.

 24. Which of the following best completes the sentence: "Repetitive decisions are known as _____________ ."
 Answers: • standard decisions

 25. If a manager is attempting to establish motivational goals for his employees, which of the following should he do?
 Answers: • Involve subordinates in the goal-setting process

 26. Jack Smith was reviewing the performance of his employees and was trying to decide which of them could profit the most from some additional managerial involvement. Listed below are the four employees he is considering. Everything else being equal, which of the following employees will benefit from the additional managerial involvement as a result of his/her performance being most appreciated?
 Answers: • Baker, who has been employed with the firm in a variety of related positions for nearly fifteen years.

 27. Which one of the following is not the purpose of Performance Appraisal?
 Answers: • It can serve as a basis for job change or promotion.

 28. Delegation takes place when ______________.
 Answers: • a superior abrogates responsibility for a task.

 29. Which of the following is an external source of recruitment?
 Answers: • Staff returning from maternity leave

 30. Selling stock not actually owned in the expectation that the price will fall is known as----------------------- .
 Answers: • short-selling

 31. Why does a business analyze its financial accounts to assess its solvency?
 Answers: • To check whether it can meet its current financial obligations.

 32. A Mission Statement: ------------------- .
 Answers: • provides information as to what the organization is trying to achieve.

 33. Which of the following is neither a cash in-flow nor cash out-flow?
 Answers: • Depreciation

 34. Which of the following is not a function of a 'transactional' leader?
 Answers: • Recognizing and clarifying roles and task requirements.

 35. In which of the following circumstances is the directive method of introducing planned change inappropriate?
 Answers: • When the manager enjoys sufficient position power (e.g.: he/she has significant control over rewards and punishments).

 36. Budgetary control systems involve ______________.
 Answers: • Preparation of budgets

 37. Which of the following are incorrect?
 1.Policies are established after a thorough study and analysis of work. Procedures are often established without any study and analysis.
 2.Policies help us in fulfilling the objectives of the enterprise. Procedures show us the way to implement policies.
 3.Policies are specific and lay down the sequence of definite acts. Procedures are generally broad and allow some discretion.
 4.Policies are general guides to both thinking and action of people at higher levels. Procedures are general guides to action only, usually at lower levels.
 Answers: • 2 and 4

 38. Which is not a characteristic of a 'democratic leader' as identified by Lewin, Lippitt and White?
 Answers: • Involving subordinates in decision-making.

 39. Which of the following is incorrect?
 Answers: • Operations Research Techniques can be effectively applied in many situations where the underlying variables cannot be quantified, e.g. situations involving human qualities and interpersonal relations.

 40. Which of the following activities should not be outsourced?
 Answers: • Core business

 41. Self-regulation, one of the characteristics of an effective leader, is defined as the ability to -----.
 Answers: • control oneself and to reflect in complex situations.

 42. Which of the following characterizes the difference between Managers and Leaders?
 Answers: • Managers are concerned with directing others; leaders tend to do the work themselves

 43. According to the team roles identified by Belbin, a 'plant' is someone who is------------- .
 Answers: • good at turning ideas into action

 44. Which term refers to a document that sets out an organization's 'rules' regarding a particular issue?
 Answers: • Policy

 45. An employee's desire and commitment to perform that is manifested in job related effort defines his/her----------------------- .
 Answers: • ability

 46. Which term refers to an activity or a series of activities that transform inputs into outputs?
 Answers: • Process

 47. Computers have helped immensely in the design and development of products for the manufacturing sector. With reference to this statement, which computer-related technology supports the above statement?
 Answers: • CAD

 48. In the 'situational' leadership style, the manager is concerned with ___________.
 Answers: • human relations and teamwork

 49. Which of the following would help a company manufacture products to the standard required by the customer?
 Answers: • Quality control

 50. If the financial year starts in January, the Fixed Budget will be prepared ------------ .
 Answers: • a month or two earlier

 51. Which term refers to an internal framework for ensuring that an organization behaves responsibly?
 Answers: • Strategy

 52. Which of the following statements is not likely to characterize a planning approach to strategy development?
 Answers: • Strategies are developed by negotiation and bargaining between interest groups

 53. Which of the following is correctly ordered as a Management Process?
 Answers: • Planning, Organizing, Staffing, Directing, Co-ordinating, Controlling

 54. What is a 'stakeholder map'?
 Answers: • A means of plotting the location of customers.

 55. According to the Myers-Briggs classification of personality types, the opposite of 'perception' is--------------- .
 Answers: • judgment

 56. According to Bruce Tuckman's model of group development, which is the second stage through which a team passes?
 Answers: • Storming

 57. There are some important measures which a company can use to determine the effects of training. Which of the following is not one of them?
 Answers: • Job applications

 58. Which one of the following best completes the sentence:
 The principle of 'Unity of Command' is concerned with ------------------ .
 Answers: • activities

 59. Set-up costs that make it difficult for new companies to enter a particular market are known as--------------------- .
 Answers: • barriers to entry

 60. Which one of the following is another term for the Scalar Principle?
 Answers: • Chain of Command

 61. Which of the following defines 'apprenticeship' training?
 Answers: • A method of training meant to give the trainee sufficient knowledge and skill in those trades and crafts in which a long period of training is required for gaining complete proficiency.

 62. In decentralization, subordinates ----------------- .
 Answers: • are no longer managed

 63. If a subordinate is having difficulty carrying out a delegated task, what should a manager do?
 Answers: • Be available as a role model and resource in identifying alternative solutions.

 64. Which of the following are not legitimate risk management options?
 1.Terminate
 2.Turn
 3.Tolerate
 4.Treat
 5.Test
 6.Transfer
 Answers: • 2 and 3

 65. Which motivation strategy is characterized by a high emphasis on performance and a low emphasis on satisfaction?
 Answers: • Imposing

 66. Which of the following represents the implementation of a 'Just-in-Time' production approach?
 Answers: • Receiving materials as and when they are required for production.

 67. Which of the listed management functions involves creating an environment where everyone works together to achieve the common goals of the organization?
 Answers: • Organizing

 68. Which of the following statements regarding the five core job dimensions is true?
 Answers: • The more autonomy in the work, the more responsibility the workers feel for their success and failures and the more committed they are to their work.

 69. Recruitment, selection, and training is a function of-------------- .
 Answers: • staffing

 70. The 'Principle of Order' applies to-------------- .
 Answers: • right person in right job

 71. Operations can be classified according to their volume and variety of production, as well as the degree of variation and visibility. Which of the following operations would be classified as high-volume, low-variety?
 Answers: • A front-office bank's

 72. In which order would the following strategic planning activities take place?
 1.Evaluating performance
 2.Devising strategy
 3.Documenting plans
 4.Executing plans
 Answers: • 2, 3, 4, 1

 73. Which of the following constitutes a fixed asset in a business?
 Answers: • Stock

 74. 'Span of Control' relates to the ------------ .
 Answers: • number of persons to be supervised

 75. In which context are the terms Unfreezing and Refreezing used?
 Answers: • Management of Change

No comments:

Post a Comment