Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Networking Concepts Test Answers - Part 2

In this post you will find answers of Upwork Networking Concepts Test, Please press CTRL + F to find your desired answers of test

1. Which of the following ranges are reserved as private addresses?
 Answers: • 10.0.0.0 - 10.255.255.255 or • 172.16.0.0 - 172.31.255.255

 2. What is a checksum?
 Answers: • An error detection technique

 3. What is multiplexing?
 Answers: • Allowing multiple senders and receivers to share a single media

 4. According to the OSI model, at which layer are network addresses assigned?
 Answers: • Network

 5. According to the OSI model, which layer addresses the issue of network topologies (star, ring, bus etc)?
 Answers: • Physical

 6. What is the IEEE 802.3 standard related to?
 Answers: • Ethernet

 7. What is the maximum transmission speed of CAT 5 cable?
 Answers: • 100 Mbps

 8. Which of the following is an 'end-to-end' layer?
 Answers: • Transport

 9. What is attenuation?
 Answers: • Weakening of the signal in a cable over a distance

 10. Old mainframe computers were an example of ______?
 Answers: • Centralized computing


 11. At which layer of the OSI model, does HTTP operate?
 Answers: • Application

 12. Which of the following is a disadvantage of Client Server networks?
 Answers: • They require high investment in the form of purchase of a server

 13. Which cable used for RJ11 connectors?
 Answers: • Telephone Cable

 14. What is the speed of a E1 line?
 Answers: • 2.048 Mbps

 15. How many bits of the MAC address are used by OUI portion?
 Answers: • 24 bits

 16. What do you call a communication system in which data can be sent in both directions at the same time?
 Answers: • Full Duplex

 17. At which layer of the OSI model, does a World Wide Web browser operate?
 Answers: • Application

 18. Which of the following services is feasible using standard ISDN?
 Answers: • All of the above

 19. What is ATM (Asynchronous Transfer Mode)?
 Answers: • It is a WAN technology based on time division multiplexing that uses fixed size packets known as cells

 20. What is the maximum speed supported by a standard ISDN BRI?
 Answers: • 128 kbps

 21. Which media access technique does Ethernet use?
 Answers: • CSMA/CD

 22. What are PPP and SLIP most commonly used for?
 Answers: • Connecting to the Internet through telephone lines

 23. How is a unique MAC address assigned to a Network Card?
 Answers: • It is built into the card when the card is manufactured

 24. According to the OSI model, which layer performs compression and decompression?
 Answers: • Presentation

 25. What is the full form of PPPoE?
 Answers: • Point to Point Protocol over Ethernet

 26. In a TCP/IP network, which of the following must be unique for each computer in the network?
 Answers: • IP address

 27. For which layer of the OSI model has the Ethernet standard been defined?
 Answers: • Both a and b

 28. In a TCP/IP network, which layers are basically absent?
 Answers: • Session, Presentation

 29. What is the maximum number of valid IP addresses in a class B network?
 Answers: • 65536

 30. According to the OSI model, which layer performs parity checking and error checking?
 Answers: • Data Link

 31. What is the IEEE 802.5 standard related to?
 Answers: • Token Ring

 32. According to the OSI model, which layer performs encryption and decryption?
 Answers: • Presentation

 33. What do you call a fibre optic cable in which the light signals follow a single path?
 Answers: • Baseband

 34. Which of the following protocols does not support Routing?
 Answers: • NetBEUI

 35. What is the full form of DSL?
 Answers: • Digital Subscriber Line

 36. Which type of network uses dual fibre-optic rings?
 Answers: • FDDI

 37. Which protocol uses port number 23?
 Answers: • Telnet

 38. At which layer does a Bridge operate?
 Answers: • Data Link

 39. What do you call a fibre optic cable in which the light signals follow multiple paths?
 Answers: • Broadband

 40. According to the OSI model, which layer performs the function of transforming bits of data into electrical signals and sending those signals across the media?
 Answers: • Physical

 41. What do you call a communication system which uses start and stop bits to synchronize the sender and receiver?
 Answers: • Asynchronous

 42. Which of the following is mentioned in the correct sequence (from lowest layer to highest)?
 Answers: • Physical, Data Link, Network, Transport, Session, Presentation, Application

 43. Which cabling media does not suffer from Electro-Magnetic Interference(EMI)?
 Answers: • Fibre Optic Cable

 44. What do you call a communication system which uses a clocking mechanism to synchronize the sender and receiver?
 Answers: • Synchronous

 45. What is the binary value of hex BF?
 Answers: • 10111111

 46. Which layer of the OSI model corresponds to IP?
 Answers: • Network

 47. How many bearer (B) and data (D) channels are there in a standard ISDN BRI service?
 Answers: • 2B + 1D channel

 48. According to the OSI model, which layer is responsible for routing?
 Answers: • Network

 49. At which layer of the OSI model, does FTP operate?
 Answers: • Application

 50. What is the purpose of twisting the pairs of cables together in a UTP cable?
 Answers: • To reduce cross talk

 51. What is the IEEE 802.2 standard related to?
 Answers: • Definition of the Logical Link Control (LLC) sublayer

 52. Which layer is broken down into the MAC and LLC sublayers?
 Answers: • Data Link

 53. According to the OSI model, which layer addresses the issues of communication media and cable connectors etc?
 Answers: • Physical

 54. At which layer of the OSI model, does SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) operate?
 Answers: • Application

 55. What do you call a medium which only allows a single channel?
 Answers: • Baseband

 56. Which layer of the OSI model corresponds to TCP?
 Answers: • Transport

 57. What is the X.25 protocol?
 Answers: • It is a packet switching WAN protocol based on public telephone networks

 58. What is the purpose of the shielding in a Shielded Twisted Pair (STP) cable?
 Answers: • To reduce Electro-Magnetic Interference

 59. What does CSMA/CA stand for?
 Answers: • Carrier Sense Multiple Access/ Collision Avoidance

 60. What is the recommended maximum length(approx) for a segment of UTP cable?
 Answers: • 100m

 61. Which of the following is a Fiber Optic Connector?
 Answers: • MT-RJ

 62. Which network topology does FDDI use?
 Answers: • Ring

 63. Which of the following is a disadvantage of Peer Networks?
 Answers: • They have poor network security

 64. According to the OSI model, which layer is responsible for sending acknowledgements?
 Answers: • Transport

 65. At which layer of the OSI model, does a Proxy Server operate?
 Answers: • Application

 66. Which of the following is used as a high speed network backbone media?
 Answers: • Fibre Optic Cable

 67. According to the OSI model, which layer provides services such as file transfer, database access and email?
 Answers: • Application

 68. Which of the following is false with regard to assymetric DSL?
 Answers: • It employs analog modulation to deliver data from your PC to the telephone service provider

 69. What is the binary value of hex 9F?
 Answers: • 10011111

 70. What does CSMA/CD stand for?
 Answers: • Carrier Sense Multiple Access/ Collision Detection

 71. Which media suffers least from attenuation?
 Answers: • Fibre Optic Cable

 72. At which layer does a Hub operate?
 Answers: • Physical

 73. According to the OSI model, which layer addresses the issue of connections (connection-oriented/ connection-less communication)?
 Answers: • Network

 74. What is the speed of a T1 line?
 Answers: • 1.544 Mbps

 75. What do you call a medium which allows multiple channels?
 Answers: • Broadband

 76. Which protocol is connection oriented?
 Answers: • TCP

 77. Which of the following is a Class A network?
 Answers: • 126.0.0.0

 78. Which cable uses RJ45 connectors?
 Answers: • Shielded Twisted Pair Cable

 79. At which layer does a Router operate?
 Answers: • Network

 80. What is a token?
 Answers: • A special packet which travels from computer to computer in a token ring network

 81. What are V.42, V.22, V.42bis?
 Answers: • CCITT standards

 82. According to the OSI model, which layer breaks down the data into frames?
 Answers: • Data Link

 83. Which network topology does Ethernet use?
 Answers: • Mesh

 84. What is the speed of ISDN PRI service with 30B + 1D channel?
 Answers: • 2.048 Mbps

 85. Which type of connector is mostly used these days for connectivity with the network card?
 Answers: • RJ-45

 86. What is the purpose of the MAC sublayer?
 Answers: • Controlliing the way multiple devices share the same media

 87. Which of the following cables can be used to connect a PC and a Hub?
 Answers: • Straight cable

 88. What is the binary value of 157?
 Answers: • 10011101

 89. Which one of the following devices breaks up a Broadcast Domain by default?
 Answers: • Router

 90. What do you call a communication system in which data cannot be sent in both directions at the same time?
 Answers: • Half Duplex

 91. What does ISDN stand for?
 Answers: • Integrated Services Digital Network

 92. How many twisted pairs does a UTP Cat 5 cable have?
 Answers: • 8

 93. According to the OSI model, which layer addresses the issue of switching (packet switching, message switching etc)?
 Answers: • Data Link

No comments:

Post a Comment