Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Upwork Principles of Web Graphics Design Test Answers

In this post you will have all the Upwork Principles of Web Graphics Design Test answers for Upwork Web Designing category, please press CTRL + F to find your desired answers of the test questions.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. What does proximity refer to in the design theory?
 Answers: • It is a way to make a group of objects feel like a single unit
 
 2. Which of these is an advantage of liquid-width layout?
 Answers: • This layout adapts to most screen resolutions and devices
 
 3. Which font should be used for illustrations and art work that is to be incorporated into the design of a website?
 Answers: • Dingbat font
 
 4. Which is the type of symmetry which is applied to web site layouts by centering the content or balancing in between columns?
 Answers: • Horizontal symmetry
 
 5. By which 'magical number' should a line's length be divided so that it can be bisected using the golden ratio?
 Answers: • 1.62
 
 6. By combining black with which color can a design get a technical feel?
 Answers: • White
 
 7. Which of these is a method to create 'emphasis' in a design?
 Answers: • Isolation
 
 8. Didot is a ________ serif font.
 Answers: • modern
 
 9. Which of these does not fall in the category of 'warm colors'?
 Answers: • Blue
 
 10. What is the 'core purpose' of web designing?
 Answers: • Communication
 
 11. State whether True or False.
 
 Complementary color schemes consist of colors that are located opposite each other on the color wheel.
 Answers: • True
 
 12. What is the bowl of a letter?
 Answers: • It is the rounded curve that encloses negative space in a letter form
 
 13. State whether True or False.
 
 The lesser the difference between a graphic element and its surroundings, the more that element will stand out.
 Answers: • False
 
 14. The ____ is the end of the content that users can see on a page before they scroll down.
 Answers: • fold
 
 15. What is the term given to the process of cropping, resizing and modifying the pictures found while searching with search engines and using them for one's own site?
 Answers: • Google Ganking
 
 16. ________is a principle of design that has to do with the differences in the scale of objects.
 Answers: • Proportion
 
 17. Which of these is not a kind of freeform shape?
 Answers: • Ellipses
 
 18. What is a split-complementary color scheme?
 Answers: • It is a color scheme that uses the two colors adjacent to the base color's complement
 
 19. Most font families include the regular font face along with italic, bold and ________ variants.
 Answers: • bold italic
 
 20. _______ is anything that gives a distinctive appearance to the surface of a design.
 Answers: • Texture
 
 21. What is an analogous color scheme?
 Answers: • It is a color scheme that consists of colors that are adjacent to one another on the color wheel
 
 22. Which of these color mixtures creates the color vermilion?
 Answers: • Red-orange
 
 23. In print design language, the vertical space between the lines of the text is known as ____________.
 Answers: • leading
 
 24. For which purpose has the JPEG format been developed?
 Answers: • It has been developed to store photographic images
 
 25. _______ and _________ are the most important visual cues we can use to determine or create depth and volume in compositions.
 Answers: • Light, shadow
 
 26. What does the 'brightness' of an image refer to?
 Answers: • It refers to the overall amount of light or darkness in the image
 
 27. _____________ is the process of adjusting the space between individual letters.
 Answers: • Kerning
 
 28. Which of these is not a possible value for background-repeat?
 Answers: • Repeat-xy
 
 29. What is the 'rule of thirds'?
 Answers: • A line bisected by the golden ratio and divided into two sections, one of which is approximately twice the size of the other
 
 30. What does the saturation of a color mean?
 Answers: • The saturation of a color is determined by a combination of light intensity and how much it is distributed across the spectrum of different wavelengths.
 
 31. In photoshop adjustments, the Hue color affects the overall _________ of the image.
 Answers: • color
 
 32. What does SIFR stand for?
 Answers: • Scalable Inman Flash Replacement
 
 33. Which one of the following fonts does not come under 'the safe list'?
 Answers: • Helvetica
 
 34. What is a comprehensive dummy?
 Answers: • It is a complete simulation of a printed layout that is created before the layout goes to the press
 
 35. Which of the following is one of the ways to avoid pixelation of an image to be published on the web?
 Answers: • Despeckle the image
 
 36. State whether True or False.
 
 The lower angled strokes in the letters "K", "R" and "Q" are known as legs.
 Answers: • True
 
 37. State whether True or False.
 
 Colors are displayed in percentages of red, green, and blue light in an additive color model.
 Answers: • True
 
 38. Which of these adds richness and visual interest to all types of design?
 Answers: • Typography
 
 39. A /An________ color scheme consists of a single base color and any number of tints or shades of that color.
 Answers: • monochromatic
 
 40. What is the imaginary horizontal line on which most of the characters sit called?
 Answers: • Baseline
 
 41. State whether True or False.
 
 A focal point is the point where the different elements of a composition interact with one another.
 Answers: • True
 
 42. Any area of a page that is not covered by type or illustrations is known as _____.
 Answers: • white space
 
 43. Which kind of font do 'Wingdings' and 'Webdings' fall under?
 Answers: • Dingbat font
 
 44. ___________ is an eight bit format that compresses files on the basis of the number of colors in the image.
 Answers: • GIF
 
 45. What does the term 'typo' stand for?
 Answers: • Writing mistakes
 
 46. State whether True or False.
 
 CSS borders provide myriad of possible effects that do not rely on extra images.
 Answers: • True
 
 47. Which is the most common and expressive element of a graphic design?
 Answers: • Shape
 
 48. What is typography?
 Answers: • It is the arrangement of familiar sets of shapes to make words, sentences, and paragraphs
 
 49. The curved angle that connects the terminal of the stroke to the serif is known as a___________.
 Answers: • bracket

No comments:

Post a Comment