Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Data Warehousing Test Answers (new)

Data Warehousing Test is a Upwork Database category test. Here in this post, you will get most recent Upwork test questions and correct answers of Upwork Data Warehousing Test.

Search your desired answers of the Upwork Data Warehousing Test by pressing Ctrl + F button.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Which of the following are the modes of OLAP?
 Answers: • MOLAP or • ROLAP

 2. OLAP queries can be characterised as on-line transactions that do not:
 Answers: • Access small amounts of data

 3. Normalisation is:
 Answers: • The process of organising data in accordance with the rules of a relational database

 4. Which of the following would not be considered as a variable affecting the design of an OLAP system?
 Answers: • Source of data

 5. A slice is:
 Answers: • A subset of a multi-dimensional array corresponding to a single value for one or more members of the dimensions not in the subset

 6. Which of the following techniques can be used to improve query performance?
 Answers: • Denormalization

 7. The term OLAP was coined by:
 Answers: • Date

 8. The main objects used by OLAP programs are:
 Answers: • Multidimensional cubes

 9. Granularity refers to the:
 Answers: • Validity of the data stored in a data warehouse

 10. Which of the following queries would be correlated with a Data warehouse?
 Answers: • What is the current account balance of this customer?

 11. Data Volatility describes:
 Answers: • The compactness of the data

 12. A data warehouse is a "subject-oriented, integrated, time-variant, non-volatile collection of data in support of management's decision-making process". The term non-volatile means that:
 Answers: • The data is refreshed often

 13. Which of the following is not true regarding an OLTP system?
 Answers: • OLTP is generally regarded as unsuitable for data warehousing

 14. A data warehouse includes data from various sources including legacy systems. Legacy systems implies:
 Answers: • Systems that have been developed at different times by different people for a variety of purposes

 15. A multi-dimensional data set is sparse if:
 Answers: • If a relatively high percentage of the possible combinations (intersections) of the members from the data set's dimensions contain missing data

 16. A data warehouse is a "subject-oriented, integrated, time-variant, non-volatile collection of data in support of management's decision-making process". The data within the warehouse is integrated in that:
 Answers: • Data from various departments is collected into the warehouse

 17. Normalization applied to the dimension tables of a star schema is known as:
 Answers: • Snowflaking

 18. Replication refers to the:
 Answers: • Physical copying of data from one database to another

 19. ROLAP stands for:
 Answers: • Recyclic On-line Analytical Processing

 20. In a star schema, a table which contains data about one of the dimensions is called a:
 Answers: • Fact table

 21. Which of the following would not be an application of Data Mining in the banking field?
 Answers: • Detect patterns of fraudulent credit card use

 22. A Star Schema is a database design that consists of:
 Answers: • A fact table

 23. HOLAP stands for:
 Answers: • Hierarchical On-line Analytical Processing

 24. A structure that stores multi-dimensional information, having one cell for each possible combination of dimensions is known as:
 Answers: • Section

 25. Which Data Mining function/technique is used to analyse a collection of records over a period of time?
 Answers: • Classification

 26. Which technique of Data Mining involves developing mathematical structures with the ability to learn?
 Answers: • Neural Networks

 27. A datawarehouse should be able to implement advanced query functionality. This means :
 Answers: • The RDBMS must provide a complete set of analytic operations including core sequential and statistical operations

 28. The modification of data as it is moved into the data warehouse is:
 Answers: • Data Transformation

 29. Which of the following statements is incorrect regarding Data Mining?
 Answers: • It is the process of turning data into information

 30. Which of the following would be the only similarity between a datawarehouse and OLTP system?
 Answers: • Purpose

 31. Which of the following is not true regarding the process of Data Mining?
 Answers: • Software techniques are used for finding patterns and regularities in sets of data

 32. Data quality management refers to the fact that:
 Answers: • The warehouse must ensure local consistency, global consistency, and referential integrity

 33. Which of the following stage is concerned with the extraction of patterns from the data?
 Answers: • Selection

 34. The Metadata of the data warehouse should at least contain:
 Answers: • The structure of the data

 35. Which of the following features are required by OLAP applications?
 Answers: • Multidimensional views of data

 36. Data Mining is also known as
 Answers: • Data Cleansing

 37. Given the following steps between raw data and extracted knowledge, arrange them in the correct order:

 1 Data mining
 2 Transformation
 3 Selection
 4 Pre-processing
 5 Interpretation and Evaluation
 Answers: • 3,4,2,1,5

 38. The data warehouse is typically a large database on a high performance SMP system. Here SMP stands for:
 Answers: • Symmetric Multi-Processing

 39. The main impetus behind data warehousing was:
 Answers: • To discover means to reduce the data volumes

 40. SQL stands for:
 Answers: • Structured Query Language

 41. Changing the view of the data to a higher level of aggregation is known as:
 Answers: • Drill up

 42. The movement of data from one environment to another is known as:
 Answers: • Data Migration

 43. In which component of the enterprise is the data re-organised for analysis and information extracted from the data?
 Answers: • The Data Warehouse

 44. A means of extending the data accessible to the end user beyond that which is stored in the OLAP server is know as :
 Answers: • Multi Dimensional Analysis

 45. The logical organisation of data in a database is called:
 Answers: • Normalisation

 46. Which of the following type of data is most likely to be stored on some form of mass storage ?
 Answers: • Metadata

 47. The requirement that the datawarehouse RDBMS server must support hundreds and thousands of concurrent users while maintaining an acceptable query performance is known as:
 Answers: • Terabyte Scalability

 48. Metadata does not include:
 Answers: • The actual data

 49. The main objective of Data Mining is:
 Answers: • The safe storage of data

 50. In the Discovery model of Data Mining, the emphasis is on which of the following?
 Answers: • The system automatically discovering important information hidden in the data

 51. In a star schema, the central table which contains the individual facts being stored in the database is called a:
 Answers: • Fact table

 52. Which of the following rules would be considered the central core of OLAP?
 Answers: • Multidimensional Conceptual View

 53. Changing the view of the data to a greater level of detail is known as:
 Answers: • Drill up

 54. A multidimensional cube records a set of data derived from:
 Answers: • Fact tables

 55. Which Data Mining technique partitions the database so that each partition or group is similar according to some criteria or metric ?
 Answers: • Clustering and Segmentation

 56. Which of the following is not associated with data warehousing?
 Answers: • Transaction processing

 57. Which of the following is an architecture for OLAP?
 Answers: • MOLAP

 58. Under OLAP terminology, slice and dice refers to:
 Answers: • The user-initiated process of navigating by calling for page displays interactively, through the specification of slices via rotations and drill down/up

 59. In the Verification model of Data Mining, the emphasis is on which of the following?
 Answers: • The system automatically discovering important information hidden in the data

 60. The applications of Data Mining would not include:
 Answers: • Discovering buying-patterns for cross selling

 61. A data warehouse is a "subject-oriented, integrated, time-variant, non-volatile collection of data in support of management's decision-making process". The data within the warehouse is integrated in such a way that:
 Answers: • It contains the data of the enterprise in its entirety