Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Game Programming Concepts Test Answers (new)

This is General Programming category test of Upwork and this test answers will help you to get a Game programming job. In this post, you will find most recent Upwork Game Programing Concepts test questions and answers.

Search your desired answers of the Upwork Game Programming Concepts test questions by pressing Ctrl + F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. What is true regarding DirectX and OpenGL?
 Answers: • DirectX is a collection of API for games programming. or • OpenGL is an open standard. or • OpenGL is multi-platform.
 
 2. Shadow volumes use per-pixel lighting.
 Answers: • True
 
 3. What does dereferencing mean in C?
 Answers: • Accessing a pointer's value
 
 4. What is the Gilbert-Johnson-Keerthi algorithm used for?
 Answers: • Collision detection
 
 5. What is a data structure?
 Answers: • None of the above
 
 6. What are the differences between anisotropic filtering and trilinear filtering?
 Answers: • Trilinear gives a better quality than Antisotropic filtering
 
 7. What is the result of a dot product?
 Answers: • A scalar
 
 8. A UDP client sends a packet to a server on port 80. The server responds using port 50'234 as source port. What will the result be?
 Answers: • The response packet might be blocked by state-full firewalls.
 
 9. In a networked game, the client can be coded in C while the server is coded in Ruby.
 Answers: • True
 
 10. How many 3 dimension vectors are needed to position and orient an object in space?
 Answers: • 2
 
 11. What is 3D audio?
 Answers: • 3D audio is a special effect that makes sound like in a specific place.
 
 12. How much memory will an 8 bit per channel RGBA texture of 256x256 pixels take?
 Answers: • 2Mbytes
 
 13. What is a cross product?
 Answers: • The product of two vectors
 
 14. A texture is composed of fragments.
 Answers: • True
 
 15. What is a bones system?
 Answers: • A skeletal animation
 
 16. What does bump mapping do?
 Answers: • It adds a relief effect to a texture
 
 17. What does the following statement describe?
 
 It renders the scene from the light point of view, in a depth texture; then it renders the scene again from the camera point of view using the depth texture to determine if a pixel is in shadow or not.
 Answers: • Shadow mapping
 
 18. What are shadow volumes?
 Answers: • Shadow volumes are a technique used in 3D computer graphics to add shadows to a rendered scene.
 
 19. What are pbuffers?
 Answers: • Pixel buffer objects
 
 20. The UDP is an acknowledged protocol.
 Answers: • False
 
 21. How many layers are there in the OSI model?
 Answers: • 7
 
 22. The fundamental idea behind particles is that they are immune to physics laws (collisions, ...).
 Answers: • False
 
 23. A particle engine can be done using either vertices or fragments.
 Answers: • True