Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

JDBC 2.1 Test Answers (new)

JBDC stands for Java Database Connectivity. This is an application programming interface (API) for Java programming language. It is part of the Java Standard Edition platform of Oracle Corporation. In this post you will find most recent Upwork test questions with correct answers of JDBC 2.1 Test for Upwork Java Technologies category.

Search your desired answers of Upwork JDBC 2.1 Test by pressing Ctrl + F.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Under which category does the following driver fall:

 WebLogic's Tengah "all Java Type-3 driver"
 Answers: • Net-Protocol All-Java Driver

 2. Which JDBC driver is considered best in terms of performance and efficiency?
 Answers: • Type-1 Driver

 3. Please select all the correct options. JDBC Driver Manager is:
 Answers: • Able to activate registered drivers

 4. Consider the following statement:

 PreparedStatement ps=con.prepareStatement("INSERT INTO ORDER (CUSTOMER_ID ,PRICE) VALUES(?,?)");

 Which of the following should come after this statement?
 Answers: • ps.clearParameters(); ps.setInt(1,3); ps.setDouble(2,790.50); ps.executeUpdate();

 5. You want to start a transaction for bank account processing. Which of the following methods will you execute on the Connection object to begin it?
 Answers: • con.setAutoCommit(false);

 6. You need to use a third party driver for establishing a connection with the database. The subprotocol is "webx" and the DSN is "webdsn". What is the syntax of the URL?
 Answers: • jdbc:webx:webdsn

 7. You have to handle an erroneous situation in a transaction. Which method comes handy in this case?
 Answers: • con.rollback();

 8. How will you create a new instance of a JDBC driver explicitly?
 Answers: • Class.forName("driver").newInstance();

 9. JDBC is based on:
 Answers: • X/Open CLI (Call Level Interface)

 10. You are developing a shopping cart for your client. Where would you like to put your business logic?
 Answers: • In middleware servlets

 11. You want to execute the following query string, using the connection named "con":

 String query = "SELECT * FROM CUSTOMER";

 What should the syntax be?
 Answers: • Statement stmt=con.createStatement(); ResultSet rs=stmt.executeQuery(query);

 12. Which exception will be thrown in your code, if the specified driver could not be loaded?
 Answers: • ClassNotFoundException

 13. A process allows you to group multiple SQL statements. Commit or Rollback can be performed on the group together. This process is known as:
 Answers: • Transaction

 14. Which of the following JDBC methods is used for retrieving large text strings?
 Answers: • getAsciiStream

 15. Open Database Connectivity is:
 Answers: • Platform independent

 16. Which of the following methods eliminates the need to call wasNull() method to handle null database fields?
 Answers: • getObject();

 17. Transactions have a property called atomicity, which means:
 Answers: • Everything takes place once

 18. What should the syntax be to establish a connection with a Database?
 Answers: • Connection con = DriverManager.getConnection(url,"myLogin", "myPassword");

 19. ResultSet objects follow index patterns of:
 Answers: • Array standard

 20. When you are handling user-submitted SQL, you may retrieve a ResultSet or a count. Which of the following methods is handy in this situation?
 Answers: • execute()

 21. You want to execute a CallableStatement named 'cs'. It is expected to return multiples results. Which of the following methods will you choose?
 Answers: • ResultSet rs=cs.execute()

 22. Your project leader has asked you to improve the performance of JDBC connectivity by reusing objects in your Servlet's code. Which of the following is an appropriate solution?
 Answers: • Reuse the database connection and use PreparedStatement objects with synchronized blocks

 23. Which of the following methods will you use to execute INSERT, UPDATE and DELETE SQL statements?
 Answers: • executeUpdate();

 24. How do you register a JDBC driver?
 Answers: • Class.forName("driver");

 25. Which of the following JDBC methods is used for retrieving large binary objects?
 Answers: • getBinaryStream

 26. Name the interface you will use to retrieve the underlying structure of the query result:
 Answers: • ResultSetMetaData

 27. Which type of statement object will you use to execute a stored procedure?
 Answers: • CallableStatement

 28. A warning can be thrown by a Connection object, a Statement object or a ResultSet object. Which method is used to retrieve the warning:
 Answers: • getWarnings()

 29. You have obtained a ResultSet object named 'rs' after executing the following query:

 SELECT * FROM CUSTOMER

 Which loop can you use to return all the records in the ResultSet?
 Answers: • while(rs.next())

 30. You executed a query to retrieve 40 products from the database and obtained a scrollable ResultSet named 'scrollrs'. You started scrolling the ResultSet as follows:

 scrollrs.next();
 scrollrs.absolute(-10);
 scrollrs.relative(-6);

 At which row number is the cursor currently located?
 Answers: • 24

 31. The code segment below defines a query:

 String qry="SELECT CUS_NAME, PRICE FROM CUSTOMER";

 Which of the following code snippets will create a scrollable ResultSet?
 Answers: • Statement st=con.createStatement(ResultSet.TYPE_SCROLL_SENSITIVE,ResultSet.CONCUR_READ_ONLY); ResultSet srs=st.executeQuery(qry);

 32. Which of the following is the syntax for creating a CallableStatement?
 Answers: • CallableStatement cs=con.prepareCall("{call SHOW_ORDER}")

 33. Which of the following is not true?
 Answers: • CallableStatement cannot take INOUT parameters

 34. Which of the following is not true for a ResultSet?
 Answers: • Methods next() and previous() return -1 beyond the ResultSet

 35. Java Database Connectivity (JDBC) is a:
 Answers: • Database-independent API

 36. Servlet developers should avoid using JDBC-ODBC bridge driver because:
 Answers: • The driver is of Type-1

 37. You have obtained a scrollable ResultSet named 'srs' by executing a query. Which of the following methods will you use to verify the position of the cursor?
 Answers: • srs.getRow()

 38. A user leaves an online shopping cart without checking out. Which of following interfaces will notify to Rollback the transaction?
 Answers: • HttpSessionBindingListener

 39. After executing the following code, resultvar contains false. What should the next step be?

 boolean resultvar=stmt.execute(sql);
 Answers: • stmt.getUpdateCount();

 40. SQLException has a method, which provides the feature of chaining or encapsulation of additional Exception objects. Identify the method from the following:
 Answers: • getNextException()

 41. Your project leader has given you a new task. You have to work on a module in which the transaction has to be extended across multiple page requests and multiple servlets. How will you implement this?
 Answers: • By session tracking and using HttpSession to hold a connection for each user

 42. SQLWarning object deals with database access warnings. It is a subclass of:
 Answers: • SQLException

 43. Will the below script execute properly?

 1.CREATE TABLE CUSTOMER
 2.(
 3.CUS_NAME VARCHAR(32), SUP_ID INTEGER, PRICE FLOAT, SALES INTEGER
 4.)
 Answers: • Yes. The table will be created successfully.

 44. You are trying to connect to a database through JDBC. There is a problem with one of the methods immediately after the driver has been loaded. Which exception will be thrown?
 Answers: • SQLException