Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

JSON Test Answers (new)

This portion of test answers is for the Internet Programmer. In this post you will get most recent Upwork test questions with updated answers of JSON Test Answers of Upwork Internet Programming Category.

Search your desired answer of the JSON Test question by pressing Ctrl + F.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Which of the following properties form part of the response to a JSON-RPC method invocation?

 Answers: • result or • error or • id

 2. Which of the following properties are contained in the request for a JSON-RPC method invocation?
 Answers: • method or • params

 3. Which of the following statements is/are not correct about the JSON-RPC?
 Answers: • It wraps an object, allowing you to call methods on that object and get the return values. or • It allows for bidirectional communication between the service and the client.

 4. Which of the following methods is/are provided by JSONRequest?
 Answers: • get or • cancel

 5. Which of the following parameters can be passed in the JSONRequest.post request?
 Answers: • done or • send

 6. Which of the following parameters can be passed in the JSONRequest.get request?
 Answers: • url or • done

 7. Which of the following is/are true with regard to JSONRequest?
 Answers: • It is a two way data interchange between any page and any server. or • It accumulates random delays before acting on new requests when previous requests have failed.

 8. Which of the following statements is/are true about modules with reference to JSON?
 Answers: • Modules cannot have negative CSS margins. or • The CSS display property of a module must be static.

 9. Which of the following JSONPath syntaxes will you use in order to filter all books where price is less than $10?
 Answers: • $..book[?(@.price<10)]

 10. Which of the following statements is correct about JSON?
 Answers: • It is a lightweight data interchange format.

 11. Which of the following is the correct syntax for declaring a <module> tag in JSON?
 Answers: • <module id="NAME" src="URL" style="STYLE" />

 12. What is the significance of the arrow before the following code in JSON?
 --> { "method": "echo", "params": ["Hello JSON-RPC"], "id": 1}
 Answers: • It shows the data sent to the service.

 13. In order to find the authors of all the books in the store, which of the JSONPath codes will you use?
 Answers: • $.store.book[*].author

 14. What will be the output of the code shown above?
 Answers: • OpenDoc 3

 15. In order to find the price of everything in the store, which of the JSONPath codes will you use?
 Answers: • $.store..price

 16. Which of the following is a valid JSONPath expression?
 Answers: • $.store.book[0].title

 17. Which of the following statements correctly describes the following syntax?

 {"state":{optional:true},"town":{"required":"state",optional:true}}
 Answers: • An instance includes a state property and a town property which is optional.

 18. Which of the following elements of JSONPath can be used to apply the filter(script) expression?
 Answers: • ?()

 19. State whether true or false.

 JSONRequest allows the connection when the Content-Type in both directions is an application/jsonrequest.
 Answers: • True

 20. JSON does not allow you to create an empty object.
 Answers: • False

 21. Which of the following correctly describes the disallow property of the JSON Schema?
 Answers: • This attribute may take the same values as the "type" attribute.

 22. Which of the following correctly describes the function of the JSON.stringify method in JSON?
 Answers: • It converts a JavaScript object into a JSON string.

 23. Which of the following properties should be declared first in order to define a schema from an instance?
 Answers: • $schema

 24. Which of the following schema properties takes schema as value in JSON?
 Answers: • extends

 25. While using JSONRequest.cancel, what will happen to the request if it is still in the outgoing message queue?
 Answers: • It will be deleted from the queue.

 26. Which of the following JSONPath elements represents the root object/element?
 Answers: • $

 27. What does the [start:end:step] element of JSONPath signify?
 Answers: • It represents an array slice operator.

 28. In order to find the last book, which of the JSONPath codes will you use?
 Answers: • $..book[(@.length-1)] $..book[-1:]

 29. Which of the following parameter values cannot be serialized in JSONRequest?
 Answers: • send

 30. Which of the following schema properties does not need to be validated by JSON validators?
 Answers: • enum

 31. Which of the following schema properties always has a unique value for all its instances in JSON?
 Answers: • identity

 32. Which of the following features of JSON has the property of exemption from the same origin policy?
 Answers: • JSONRequest

 33. In the above code snippet, what is the purpose of declaring the JSONRequest.post?
 Answers: • It will queue the request and return the request number.

 34. Which of the following serialization formats is/are supported by JSON?
 Answers: • None of the above

 35. If a schema property is declared false, which of the following attributes can not be used to extend the schema?
 Answers: • additionalProperties

 36. Which of the following correctly describes the term tuple typing in JSON Schema?
 Answers: • It provides an enumeration of possible values that are valid for the instance property. It should be an array, and each item in the array should represent a possible value for the instance value.

 37. Which syntax is correct for the jsonPath() function during the implementation of JSONPath?
 Answers: • jsonPath(obj, expr [, args])

 38. In the code snippet below, which line contains an error?

 Line1: {
 Line2: "id":"person",
 Line3: "type":"object",
 Line4: "properties":{
 Line5: "name":{"type":"string"},
 Line6: "age":{"type":"integer"}
 Line7: }
 Line8: }
 Line9: {
 Line10:"id":"marriedperson",
 Line11: "extends":{"ref":"person"},
 Line12: "properties":{
 Line13: "age":{"type":"integer",
 Line14: "minimum":17},
 Line15: }
 Line16: }
 Answers: • Line 11

 39. Which of the following correctly describes the JSON Schema?
 Answers: • It is intended to provide validation and interaction control of the JSON data.

 40. Which of the following parameters of JSONRequest hold/s the information of implicit authentication and cookies during post operation?
 Answers: • send