Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Knowledge of Google SketchUp Pro 7 Skills Test Answers (new)

Knowledge of Google SketchUp Pro 7 Skills Test is popular Upwork test for Graphic Designers. Here you will have most recent Upwork test questions and correct answers of Upwork Knowledge of Google SketchUp Pro 7 Skills Test for Graphics Designing category.

Search your desired answers of the Upwork Knowledge of Google SketchUp Pro 7 Skills Test by pressing Ctrl + F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. What happens when you click on the icon being pointed at, in the Google toolbar of SketchUp?
 Answers: • A 3D image of the current view in Google SketchUp is placed in Google Earth.

 2. What is the basic pre-requisite for the Flip Edge tool in Sandbox tools to operate?
 Answers: • The surface needs to contain triangulations.

 3. Out of the tools used for navigation, what is the main difference between Orbit tool and Look Around tool in Google SketchUp?
 Answers: • Look Around locks the view from one point.

 4. With the Ctrl key you can toggle between two modes of the Tape Measure tool. Which enhanced function does 'mode a' perform?
 Answers: • Draws a dotted construction guide.

 5. Which of the following steps can help you exit from the Position Camera view?
 Answers: • Hit the Esc key on the keyboard

 6. The basic difference between the Push/Pull tool and the Sandbox Smoove tool is that the:
 Answers: • Smoove tool works on surfaces with a grid.

 7. How can the transformation as shown in the given illustrations be brought about?
 Answers: • View > Face Style > Wireframe

 8. What operation does the given tool perform?
 Answers: • It enables the user to interact with dynamic components.

 9. When does Google SketchUp display a warning message to the user as shown in the figure?
 Answers: • While using the Tape Measure tool to resize models with imported components.

 10. Which tool is being used in the illustration shown?
 Answers: • Offset tool

 11. In the Google Style Builder interface shown in the figure, what happens when you drag the highlighted Sample Stroke into box A?
 Answers: • All segments which are 32 pixels in length attain the selected style.

 12. When will you see three reference axes and the active area embedded in three concentric enclosures, as in Figure Z?
 Answers: • When you Edit Component inside a component, which is inside a component.

 13. Of the following, which tool is not found in the construction tools of Google SketchUp 7?
 Answers: • Renderer

 14. Which of the following statements about 3D Warehouse is UNTRUE?
 Answers: • My Models and My Collections links appear By Default in 3D Warehouse window.

 15. What happens when you press the Alt key while using the Walk tool in Google SketchUp?
 Answers: • It enables you to walk through objects taller than 22 inches.

 16. When do you see the given dialog box in Google SketchUp?
 Answers: • When you right click on a component containing 3 dimensional planes and choose Soften/Smooth Edges.

 17. You can generate a report of a SketchUp model in an HTML file or a CSV file. The CSV file format is supported by:
 Answers: • MS Excel

 18. How can one use the pan tool navigation feature with the scroll button of the mouse in Google SketchUp?
 Answers: • Shift key + Scroll button

 19. Which settings window has been displayed in the given figure? Where can you access it from?
 Answers: • Shadow Settings. It can be accessed under Windows > Shadows

 20. In the given illustrations, what is the difference between the types of selection?
 Answers: • A gives Entity Info of the selected face and B gives Entity Info of the segment.

 21. Which single window, as shown in the figure, will enable you to access all the groups, components and layers used in your model?
 Answers: • Outliner

 22. Choose the right procedure to zoom in on a particular component of a SketchUp model?
 Answers: • Go to Camera menu > Zoom Window > Click and drag to zoom in

 23. Google Style Builder embedded with Google SketchUp Pro, helps in:
 Answers: • applying pre-existing or customized line strokes to models.

 24. How can you remove the unused components from the model so that they do not appear in the Components window?
 Answers: • Click on details submenu on the Components window and choose Purge Unused

 25. What happens when you click on the plus sign as shown in the figure?
 Answers: • Additional options appear in an expanded drop down.

 26. How can you perform the transformation as shown in the illustration, in Google SketchUp?
 Answers: • Draw a rectangle on the face > Select Move tool > Press Alt and click to pull up

 27. If you press Ctrl and double click on the face of a model, which of the selections shown occurs?
 Answers: • B

 28. To prevent multiple copies of a component from being edited at the same time, you need to right click on the component and choose:
 Answers: • Make Unique

 29. What would be the correct order of steps to remove the wheel from the model displayed?
 Answers: • Right click > Explode till the wheel can be selected as a component > Delete

 30. In the Layers Palette shown in the given figure, what happens when you uncheck the box under Visible for Layer 1?
 Answers: • SketchUp doesn't allow to hide active layers.

 31. Which of the following steps can help you convert two adjoining segments of a line into a single line segment?
 Answers: • Draw another line segment from the common end point of two segments, then delete the new segment.

 32. How can you enable single click access for Isometric view of a model?
 Answers: • Go to View menu > Toolbars > Views

 33. Which of the following statements is FALSE about the Dynamic Components in Google SketchUp 7?
 Answers: • Attributes of Dynamic Components are limited to 3 dimensional models which have spatial orientation.

 34. Which toolbar has been enabled in the given illustration?
 Answers: • Sections

 35. While using the Smoove tool from Sandbox, which of the following steps will work?
 Answers: • Select a surface grid > Specify the radius or part you need to smoove > Select Smoove tool > Hover over the grid

 36. Where in Google SketchUp 7 can you access the Sample Paint tool? The Sample Paint tool appears as shown above.
 Answers: • Window menu > Materials window

 37. Which of the following options would result in drawing of a triangle?
 Answers: • Select Circle tool > Draw circle > Type 3s in the Value Control Box

 38. If the horizontal circle of Figure X is selected as path, and Follow Me tool is applied on the vertical triangular surface, which figure would be the outcome?
 Answers: • B

 39. Which of the following options will not help you import models from 3D Warehouse?
 Answers: • Go to SketchUp Help and Downloads.

 40. Using the Smoove tool from Sandbox menu over a grid, how can you move the vertical offset, as shown in the figure, accurately at 12 inches below the grid?
 Answers: • Type -12" and press Enter

 41. Which of the following file types is NOT supported by the Google Style Builder while loading Styles from a template?
 Answers: • .jpg

 42. In Google Style Builder, what does the interface icon shown in the figure do to the model?
 Answers: • It will enable or disable model shadows.

 43. Which of the following statements is UNTRUE about the Google LayOut application?
 Answers: • In LayOut, the model can be exploded into its components by a double click of the mouse.

 44. What happens when you choose Send to LayOut in the File menu?
 Answers: • SketchUp model is exported to Google LayOut program.

 45. In order to convert a single surface into a component, you may not get the option of Make Component in the context menu, as shown in the figure. What could be a possible workaround for this?
 Answers: • Go to Edit menu and choose Make Component from the drop down.

 46. The SimplifyContours.rb Ruby script file is available for free download from www.sketchup.com/downloads. What does this file do?
 Answers: • It displays the model edges more accurately.

 47. How can the mirror image of an object be created in Google SketchUp?
 Answers: • Select object > Create duplicate > Go to Scale tool > Pull in opposite direction

 48. If you are unable to select an edge to use the dimension tool in SketchUp, what could the reason possibly be? Refer to the given figure.
 Answers: • The Edges are hidden

 49. What happens when you click on the image at which the arrow points?
 Answers: • It sets the material to paint with default.

 50. What is the default number of segments of circle drawn in SketchUp?
 Answers: • 24

 51. Which of the following four methods would not work for the Follow Me tool?
 Answers: • Select curved, folded and internal edged surfaces.

 52. Where will you find the settings window as shown above? What do the brackets signify?
 Answers: • Scenes window. The brackets mean the scene is excluded in animation.

 53. Which of the following context menu sub-options will NOT work for the Intersect tool in SketchUp?
 Answers: • Intersect with Group.

 54. Where can you locate the geometric parameters/attributes of an imported component or a model in Google SketchUp?
 Answers: • View menu > Toolbars > Dynamic Components

 55. How can you access the following Animation settings in Google SketchUp 7?
 Answers: • View menu > Animation > Settings

 56. What does the selection in the given figure depict?
 Answers: • It depicts a section plane view.

 57. What is the correct procedure to create a duplicate of a component in Google SketchUp 7?
 Answers: • Select component > Ctrl + Move tool > Click to drag the duplicate