Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Node.js Test Answers (new)

1. Which Node.js module can be used to get the IP address of the server the program is running on?
 Answers: • os

 2. What does the following code do?



 var http = require('http');
 var fs = require('fs');

 var file = fs.createWriteStream("file.png");
 var request = http.get("http://path/to/file.png", function(response) {
 response.pipe(file);
 });
 Answers: • It creates an HTTP GET request and pipes its response into a writeable file stream.

 3. Which of the following methods can be used to write a file in Node.js?
 Answers: • fs.writeFile()

 4. Which of the following methods will print to the console without a trailing new line?
 Answers: • process.stdout.write()

 5. Which of the following statements is true about the process object in Node.js?
 Answers: • It is an instance of the events.EventEmitter class.

 6. Which of the following will synchronously check if a file/directory exists?
 Answers: • fs.existsSync()

 7. Which of the following methods can be used to read the contents of a directory?
 Answers: • fs.readdir()

 8. Which of the following console commands will update all installed global packages to the latest available versions?
 Answers: • npm update -g

 9. Which of the following statements are true about the child_process module in Node.js?
 Answers: • "require('child_process').fork()" can be used to create a child process.

 10. Which array contains the command line arguments in Node.js?
 Answers: • process.argv

 11. Which of the following will copy a file in Node.js?
 Answers: • var fs = require('fs'); fs.createReadStream('test.file').pipe(fs.createWriteStream('newFile.file'));

 12. Which of the following statements are true about the module.exports object in Node.js?
 Answers: • It is the object that gets returned from a require() call.

 13. Which of the following will open a file, then read its contents one line at a time?
 Answers: • fs.createReadStream()

 14. Which of the following NPM commands will install both dependencies and devDependencies of a given project?
 Answers: npm install

 15. Which of the following statements is true about the console Object in Node.js?
 Answers: • Its functions are synchronous when the destination is a terminal or a file, and and asynchronous when it's a pipe.

 16. What does the following command do?

 npm view <package-name> version
 Answers: • It shows the latest version of the package that is available.

 17. Which of the following can be used to get the currently running script's path in Node.js?
 Answers: • __filename

 18. Which of the following can be used to access the environment variable, "ENV_VARIABLE" in Node.js?
 Answers: • process.env.ENV_VARIABLE

 19. What does process.argv[1] contain?
 Answers: • The file path of the JavaScript file.

 20. Which of the following command-line arguments to "npm install" will allow an NPM package's binaries to be run outside the project folder?
 Answers: • -g

No comments:

Post a Comment