Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Programming Aptitude Test Answers (new)

Here you will find most recent Upwork test questions with answers of Upwork Programming Aptitude Test for Intelligence and Aptitude category. This post is not only for Upwork test but also an online Programming Aptitude test.

Search your desired answers of Upwork Programming Test by pressing Ctrl + F.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1. A bus travels from point A to point E. At stop B, it drops seven passengers and picks up twelve. At point C it drops four passengers and picks up one third of the passengers as compared to the passengers picked up at point B. At point D, it drops five passengers and picks up double the number it drops. At point E, it picks up five passengers and drops half the number as compared to the passengers dropped at point C. If there are twenty passengers in the bus at point E, how many passengers were there in it at point A?
 Answers: • 7
 
 2. He cannot dance because he is a singer. Which out of the following is the most appropriate conclusion?
 Answers: • Some singers cannot dance.
 
 3. Given below is a set of numbers. Find the missing number.
 
 354, 180, 64, ___, 10.2, 8.7
 Answers: • 21
 
 4. Four friends, A, B, C, and D, decide to save money in a bank. The bank's specialty is that every month, the money gets doubled. At the end of the second month, A withdraws $50 from the bank. At the end of the third month, B withdraws $50 from the bank. At the end of the fourth month, C withdraws $50 from the bank. At the end of the fifth month, D withdraws $50.016 from the bank. After the last withdrawal, their balance in the bank becomes zero. Calculate how much amount the four friends had deposited in the bank?
 Answers: • $23.438
 
 5. In a certain code, INTELLIGENT is written as EJPAHHECAJP. How is HUMOROUS written in the same code?
 Answers: • DQIKNKQO
 
 6. Find the missing number in the above diagram.
 Answers: • 31
 
 7. If some fruits are vegetables, all vegetables are plants, some plants are leaves and all leaves are green, which of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • Some vegetables are leaves.
 
 8. A man buys a table for $60. After a year, the value of the table has increased to $70 and he decides to sell the table. But a few days later, he regrets his decision to sell the table and buys it again. Unfortunately, he has to pay $80 to get it back. So he loses $10. After another year of owning the table, he finally decides to sell the table for $90. What is the overall profit or loss the man makes?
 Answers: • A profit of $20
 
 9. When Jack sleeps, Jill starts crying and Peter starts laughing. If Peter is not laughing, which of the following is the most appropriate conclusion?
 Answers: • Jack is not sleeping but Jill is crying.
 
 10. If all players are young and young players are strong, which of the following is the most logical conclusion?
 Answers: • Those who are strong are players.
 
 11. There are five people, A, B, C, D and E. A is older than B. C is older than D. D is older than E. B and E are of exactly the same age.
 If the above information is true, which of the following must also be true?
 Answers: • A is older than E.
 
 12. A man is climbing up a cliff. He climbs six meters in one minute and falls down three meters in the next minute. This sequence goes on throughout the climb. Calculate the time taken to reach the top if the cliff is 60 meters high?
 Answers: • 39 minutes
 
 13. Four people, Peter, Smith, Jack, and Tom, arrive at the airport. If three people are speaking the truth and only one is lying, who is the first person to arrive at the airport?
 
 Peter: "Tom got here first."
 Smith: "Peter arrived later than Tom."
 Jack: "Smith is lying."
 Tom: "I arrived earlier than Jack."
 Answers: • Tom
 
 14. If Sophie has five friends in the class and no one else has five friends, which out of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • At least 1 student in the class has 5 friends.
 
 15. Find the next number in the series 4, -5, 11, -14, 22, ___?
 Answers: • -27
 
 16. Look at the following arrangement?
 
 8Z5*CD2%J$7SQRI@Z12
 What will come in place of the question mark (?) in the following series based on the above arrangement?
 58C
 *ZD
 C52
 ?
 Answers: • D*%
 
 17. Given below is a set of numbers. One of the numbers does not belong to the set. Which one is it?
 
 36, 157, 303, 470, 666, 891
 Answers: • 303
 
 18. How many A's in the following sequence are immediately preceded by B but not immediately followed by C?
 
 CABDACBAEBACDBCADBAEBAFCAB
 Answers: • 3
 
 19. If all buses are cars, all cars are trains, all trains are trucks and no truck is a scooter, which of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • All buses are trucks.
 
 20. On an average, Robert drinks 360 bottles of wine in a year. Which of the given statements would be true?
 Answers: • Robert drinks less than 8 bottles of wine in a week.
 
 21. Albert repays three installments, a, b and c, of a loan that he had taken for buying an electric heater. The total of the first installment and the second installment is $150. The total of the second installment and the third installment is $200. The total of the third installment and thrice the first installment is $250. What is the third installment?
 Answers: • $100
 
 22. There are four birds A,B,C, and D. A can fly eight miles farther than B. B can fly five miles farther than C. A can fly thirteen miles farther than C. D can fly twenty miles farther than A. Which one can fly the farthest?
 Answers: • D
 
 23. On hearing the letter 'A', an athlete jumps once, on hearing the letter 'B', he jumps thrice and on hearing the letter 'C', he jumps twice. If the sequence in which he jumps is ABCCBABCACCB, how many times did the athlete jump?
 Answers: • 25
 
 24. In a certain code, "how are you" is written as 'dmadv vitres zonki', 'are you jack' is written as 'vitres zonki jack' and 'flowers are beautiful' is written as 'dregres vitres istebla'. What is the code for 'are'?
 Answers: • vitres
 
 25. A dial clock shows the time as quarter past eight when seen through a mirror. What is the actual time shown by the clock?
 Answers: • Quarter to four
 
 26. If all dogs are faithful and some dogs are pets, which out of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • All dogs that are pets are faithful.
 
 27. In a sports tournament, team R is at the top in the league while team O has less points than team R but more points than team B. If team C has more points than team V and team V is exactly below team O, which team is at the second place?
 Answers: • C
 
 28. A watch shows the correct time at midnight and then begins to lose 15 minutes per hour. Six hours ago, it stopped completely. If the clock now shows the time as 3:45 a.m., what is the time now?
 Answers: • 11:00 a.m.
 
 29. Jack refused to buy a computer offered to him by Sam for $2048. A year later, Sam again offered Jack the same computer for $1280 but Jack refused again. The next year, he again offered Jack the same computer for $800. One year after that, the computer was again offered but Jack did not buy it. The following year, Jack bought the computer from Sam for $312.50. If the rate of discount offered every year were constant, at what price was the computer offered in the fourth year?
 Answers: • $500
 
 30. Find the next number in the series 1, 3, 15, 45, 225, ___?
 Answers: • 675
 
 31. If some caps are hats, some hats are umbrellas, some umbrellas are coats and all coats are shirts, which of the following is correct?
 Answers: • Some shirts are umbrellas.
 
 32. Find the next number in the series 10, 2, 8, 2, 6, 2, __?
 Answers: • 4
 
 33. If engineers are called 'goats', doctors are called 'sheep', lawyers are called 'ducks', painters are called 'sparrows' and singers are called 'lions', what will Peter be called if he left engineering to become a painter and is now a singer?
 Answers: • lion
 
 34. If '+' means '-', '/' means '+', '-' means '*' and '*' means '/', what would be the value of 3030 / 20 * 50 + 10 - 220?
 Answers: • 830.4
 
 35. Statement:Some teachers are lawyers and no lawyer is a doctor. What is the correct conclusion from the given statement?
 Answers: • Some lawyers are teachers.
 
 36. The cost of the first camera is three eighths more than that of the second and the cost of the third camera is five eighths more than that of the second one. If the total cost of all the three cameras is $12000, what will be the cost of the second camera?
 Answers: • $6000
 
 37. In a certain code, P$Q means P is a brother of Q, P@Q means P is daughter of Q, P%Q means P is the grandfather of Q, P*Q means P is a son of Q. Which of the following expressions represents the relationship: A is the father of C?
 Answers: • A*B%C
 
 38. A, B, C, D, and E are five children studying in a class. D is taller than A. B is shorter than C but taller than E. C is taller than D. E is taller than A. Who among the following is the shortest in height?
 Answers: • A
 
 39. If some books are pens, all pens are tables, all tables are chairs and no chair is an eraser, which of the following is correct?
 Answers: • No table is an eraser.
 
 40. What is the value of R in the following set of equations?
 
 1) P + Q = 2
 2) R x P + Q = 5
 3) P + R x Q = 7
 Answers: • 5
 
 41. If pencils are cheaper than pens, and pens are cheaper than erasers; and Peter does not have enough money to buy 5 pens, which of the following will be the most appropriate answer?
 Answers: • Peter has money to buy pencils but not enough money to buy pens.
 
 42. In a basketball tournament, a player scored three points in his first match. In the second match, he scored five points more than he scored in the first match. In the third match, he scored five times more points as compared to the first match. The points in the fifth and the sixth matches were thirty five and forty eight points respectively. Calculate the points which the player scored in his fourth match, if all the points scored follow a particular pattern?
 Answers: • 24
 
 43. If all bells are made from brass, brass is a metal and some metals are yellow in color, which of the following is/are the most appropriate answer/s?
 Answers: • Bells are made from metal.
 
 44. In a certain code, BREAD is written as $#*@!, and BUTTER is written as $3%%*#. How is RUBBER written in that code?
 Answers: • #3$$*#
 
 45. If all red flowers are white and no white flowers are pink, which of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • No red flower is pink.
 
 46. What would come in place of the question mark in the following letter-number series?
 
 D8W
 J27Q
 P64K
 ?
 Answers: • V125E
 
 47. Statement:Some teachers are lawyers and no lawyer is a doctor. What is the correct conclusion drawn from the given statement?
 Answers: • Some lawyers are teachers.
 
 48. Peter purchased three cameras. The cost of the first camera is 3/8-times the cost of the second camera, and the cost of the third camera is 5/8-times the cost of the second camera. If the total cost of the three cameras is $12,000, what is the cost of the second camera?
 Answers: • $6,000
 
 49. A certain clock shows the correct time at midnight and then begins to lose 15 minutes per hour. Six hours ago, when it stopped completely, it showed the time as 3:45 a.m. What is the time now?
 Answers: • 11:00 a.m.
 
 50. If all dogs are faithful and some dogs are pets, then which of the following is the most appropriate answer?
 Answers: • All pets that are dogs are faithful.
 
 51. Carefully study the following arrangement:
 
 8Z5*CD2%J$7SQRI@Z12
 
 What will replace the question mark (?) in the following sequence, which is based on the above-given arrangement?
 58C
 *ZD
 C52
 ?
 Answers: • D*%
 
 52. In a certain code,
 P$Q means P is the brother of Q,
 P@Q means P is the daughter of Q,
 P%Q means P is the grandfather of Q, and
 P*Q means P is the son of Q.
 
 Which of the following expressions represents the relationship: P is the father of R?
 Answers: • P*Q%R
 
 53. A bus travels from Point A to Point E. At Point B, it drops seven passengers and picks up twelve. At Point C, it drops four passengers and picks up one-third of the total number of passengers it picked up at Point B. At Point D, it drops five passengers and picks up double the number it drops. At Point E, it picks up five passengers and drops half the number of passengers it dropped at Point C. If there are twenty passengers in the bus at Point E, how many passengers were there in it at Point A?
 Answers: • 7