Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Redhat Linux 9.0 Admin Test Answers

1. Which of the following files contains the IP address of the gateway?
 Answers: • /etc/sysconfig/network or • /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

 2. Which of the following commands will format the /test partition?
 Answers: • mke2fs /test or • mke2fs -j /test



 3. Which command is used to set a quota for user Debbie. The path is /test, the size of quota is 5MB and soft limit is 4MB. The user is not allowed to use more than 5MB.
 Answers: • setquota Debbie 4096 5120 0 0 /test

 4. Which is the correct command to start the daemon of the printserver?
 Answers: • service cups start

 5. What problems will be faced during reboot, when the permissions of /tmp are 655, and the default permissions are 1777?
 Answers: • Xserver will not start

 6. Which entry is not required in /etc/sysconfig/network ?
 Answers: • NAMESERVER=192.168.0.x

 7. In which mode can LVM be created during installation?
 Answers: • GUI only

 8. Which entry does not belong to ifcfg-eth0 ?
 Answers: • HOSTNAME=stationx.example.com

 9. Which statement correctly creates a Volume Group, named vg0, when there are two partitions /dev/hda6 and /dev/hda7 of 150 MB each, totalling 300MB?
 Answers: • vgcreate vg0 /dev/hda6 /dev/hda7

 10. How can ext3 filesystem be converted to ext2 filesystem if the partition is /dev/hda7 ?
 Answers: • tune2fs -O ^has_journal /dev/hda7

 11. What is proc file system?
 Answers: • Virtual file system

 12. A new swap partition is created and entered correctly in /etc/fstab. How will it be mounted?
 Answers: • # swapon -a

 13. What does the entry id:3:initdefault: define in the /etc/inittab file?
 Answers: • The system will boot by default in 3rd run level

 14. What is the correct format for kickstart installation through NFS, when the NFS IP is 192.168.0.254, and the file path on the server is /kickstart/ks.cfg ?
 Answers: • linux ks=nfs:192.168.0.254:/kickstart/ks.cfg

 15. How much space does the IPL (Initial Program Loader) take on the disk?
 Answers: • 512 Bytes

 16. How should a raid device /dev/md0, with level 0, and devices /dev/hda6, /dev/hda7 be created?
 Answers: • mdadm -C /dev/md0 -l 0 -n 2 /dev/hda6 /dev/hda7

 17. The command which configures devices is:
 Answers: • kudzu

 18. Which of the following commands enables ip forwarding permanently?
 Answers: • Open the file /etc/sysctl.conf and insert net.ipv4.ip_forward=1 in the file

 19. How is an LVM of 200MB named lv0 created within the volume group vg0?
 Answers: • lvcreate -L 200MB lv0 vg0

 20. Which of the following repquota command option is used to Report all quotas, even if there is no usage?
 Answers: • -a

 21. Which file contains the configuration of the network card?
 Answers: • /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth

 22. What types of files does /proc filesystem consist of?
 Answers: • Pseudo Files

 23. A new partition /dev/hda6 has been created. How will it be formatted with ext3 file system (one block=1024 bytes, inode size=one inode every 2 blocks)?
 Answers: • mke2fs -b 1024 -i 2048 -j /dev/hda6

 24. How should a cron job that prints "hello" every morning at 4:02am, be set up?
 Answers: • # crontab -e and insert 02 04 * * * echo "hello"

 25. When the system is started, it shows Redhat Enterprise Linux. When the enter key is pressed, it shows the grub prompt. The present working directory is either / or /boot. How can you find the /boot partition at the grub prompt?
 Answers: • GRUB> find /boot/grub.conf

 26. During Linux installation, in which mode can RAID be created?
 Answers: • Both graphical and CUI mode

 27. In which of the following locations are boot messages stored?
 Answers: • /var/log/dmesg

 28. Which entry is specified in /etc/resolv.conf ?
 Answers: • Nameserver IP address

 29. How can kernel-2.6.9-5 rpm be installed?
 Answers: • # rpm -ivh kernel-2.6.9-5.rpm

 30. What should be the command to view the details of raid device /dev/md0 ?
 Answers: • # mdadm --detail /dev/md0

 31. When VGs (Volume Groups) are created, where are the VG information files stored?
 Answers: • /etc/lvm/

 32. Through which of the following commands can a corrupted initrd be recreated?
 Answers: • mkinitrd -f -v /boot/initrd-$(uname -r).img $(uname -r)

 33. What should be done to extend a 200MB LVM named lv0 by 50MB. A volume group named vg0 of 100MB is available free, lv0 is mounted on /test ?
 Answers: • lvextend -L 50MB lv0

 34. How can you tell which RPM the /etc/inittab file belongs to?
 Answers: • rpm -qf /etc/inittab

 35. There are 3 disks of 1 GB each, with mean total 3 GB. If a raid level 5 is implemented, what will be the size of the raid device?
 Answers: • 2 GB

 36. How can ext2 filesystem be converted to ext3 filesystem if the partition is /dev/hda7 ?
 Answers: • tune2fs -j /dev/hda7

 37. Which of the following denotes Raid level 0?
 Answers: • Striping

 38. While troubleshooting Xserver, which of the following steps is not required?
 Answers: • check /usr permissions

 39. What will be the behavior of the following command:

 # echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
 Answers: • Enables ip_forwarding temporarily

 40. Can the size of LVM be decreased?
 Answers: • Yes

 41. Can / partition on lvm device be installed during installation?
 Answers: • Yes, it can be installed

 42. What is the path of rc.sysinit?
 Answers: • /etc/rc.d/rc.sysinit

 43. Sticky bit and suid are to be set on /home/test. Which command should be used to give rwx permissions to each user, group and others?
 Answers: • chmod 3777 /home/test

 44. If /root partition is installed on /dev/hda2, what defines hda2 ?
 Answers: • 2nd hard disk 1st partition

 45. /dev/hda6 and /dev/hda7 are two partitions of 150MB each. What is the correct statement to create physical volumes?
 Answers: • pvcreate /dev/hda6 /dev/hda7

 46. How many disks are required in Raid level 5?
 Answers: • At least 3

 47. What is the full form of MBR?
 Answers: • Master boot record

 48. If the permissions of rc.sysinit are changed from 655 to 444, what will happen during the next reboot?
 Answers: • The system will show only grub prompt during boot

No comments:

Post a Comment