Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Statistics Test Answers (new)

Statistics Test is more impressive test for your Upwork profile, It gives you a better feedback from your clients. In this post you will find most recent Upwork questions and answers of Statistics Test for Upwork Finance and Accounting category.

Find your desired answers of the Upwork Statistics test questions by press Ctrl + F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. The Causal Research design is used when the ______ factor about some phenomenon or issue is being researched.
 Answers: • How

 2. Prior experience and situational analysis are important in making decisions when a person does not have enough information to calculate the probability of occurrence of an event.
 Answers: • True

 3. The following are data collection methods except:
 Answers: • Sampling

 4. Population parameters include the following except:
 Answers: • population hypothesis

 5. ______ is one way to understand the relationship between two variables that occur at the same time.
 Answers: • Correlation

 6. ______ is the most frequent value that is present in your data.
 Answers: • Mode

 7. A study finds that children who spend more hours in TV viewing score lower class grades in school. This correlation is an example of:
 Answers: • Negative correlation

 8. Arranging your target population in an ordered scheme from which participants or items are chosen at regular intervals is an example of:
 Answers: • Systematic sampling

 9. When a researcher doesn't know much about a certain problem and wants to gain more information about it, which research design will he use?
 Answers: • Exploratory

 10. The _____ is a useful tool for assessing whether the means of two groups of variable are statistically different from each other.
 Answers: • T-test

 11. There are two ways to present categorical data. One is by way of graphs, the other is by way of _________.
 Answers: • tables

 12. Describe the relationship between the two variables in the above given scatter plot.
 Answers: • Positive

 13. When a person conducts analysis using data he or she has not collected, the source of such data is called:
 Answers: • Secondary source

 14. Which of the following form(s) part of descriptive analysis?
 Answers: • All of the above

 15. While following the Scientific Research steps, a researcher has to construct a hypothesis soon after defining the problem.
 Answers: • True

 16. A sample of a population is:
 Answers: • a subset of the population you are studying.

 17. The formula given above is that of:
 Answers: • Z-score

 18. The relationship between two variables is of two types. One is Linear, the other is:
 Answers: • Curvilinear

 19. Which type of sampling method solicits the opinions of pre-selected experts?
 Answers: • Judgment sampling

 20. According to probability concepts, the chance that an event will never happen is:
 Answers: • between 0 to 1

 21. Which of these can be used as source(s) of data collection?
 Answers: • a & b

 22. Probability can be determined by:
 Answers: • Prior Knowledge

 23. If a company's production is consistently going down due to some reasons, which technique or method would you employ to analyze those reasons/causes?
 Answers: • Simple linear regression

 24. Statistics is a branch of __________.
 Answers: • mathematics

 25. Which important information does the correlation analysis of variables give about the relationship between the variables?
 Answers: • a & c

 26. What is the probability of occurrence of a Type I error referred to as?
 Answers: • Level of significance

 27. The population you are interested in studying is called:
 Answers: • Target population

 28. Standard deviation is the most common measure of __________.
 Answers: • dispersion

 29. The components of Simple Linear Regression model include the following except:
 Answers: • The random error term

 30. Stem and leaf display is an example of:
 Answers: • None of the above

 31. When you are figuring out How to collect, process and analyze data, you are:
 Answers: • Designing your research

 32. The following statements regarding a Hypothesis are true except:
 Answers: • It helps to design your research.

 33. Statistics can be divided into 2 broad sections. One is Descriptive Statistics, the other is:
 Answers: • Inferential Statistics

 34. In statistical analysis, central tendency points to the clustering of the data around a _____________.
 Answers: • central value

 35. Which data category uses numbers to indicate a classification?
 Answers: • Nominal

 36. Numerical data can be presented by way of which of the following:
 Answers: • a&c

 37. Trying to learn more about a larger population from a small sample, is an example of:
 Answers: • descriptive analysis

 38. Of the three Measures of central tendency, which one is the most sensitive to outliers?
 Answers: • Mean (Arithmetic)

 39. _________ is one of the basic methods of inferential statistics that helps a researcher determine the difference between a real and a random pattern in a data set.
 Answers: • Sample testing

 40. Cluster sampling and Stratified sampling form part of Probability Sampling Methods.
 Answers: • True

 41. Probability proves useful:
 Answers: • in understanding the probability of occurrence of an event or a phenomenon.

 42. Cross tabulation of data is possible through the following:
 Answers: • Contingency tables

 43. The correlation co-efficient quantifies the strength of the relationship between two variables and the value of this co-efficient falls between:
 Answers: • -1.0 and +1.0

 44. Examples of Measures of central tendency include:
 Answers: • Mean

 45. While accepting or rejecting a null hypothesis , ________ are the regions that help to arrive at a decision.
 Answers: • borderline regions

 46. A good research plan should include the following except:
 Answers: • Participants

 47. What will be the potential sampling frame(s) for a survey whose target population is infant children?
 Answers: • Both a and b

 48. The advantage(s) of Scientific Research Method is/are:
 Answers: • It is a systematic, controlled and empirical investigation of hypothesis.

 49. Which graphical tool is used to arrive at decisions by presenting and comparing a number of competing alternatives?
 Answers: • Contingency table

 50. The process in which data about the variables is collected and then predictions are made about future outcome is called:
 Answers: • Regression analysis

 51. Which of the following is not an example of hypothesis?
 Answers: • What percentage of people pass their driving test in the first attempt?

 52. Commonly employed qualitative research methods include:
 Answers: • a and b

 53. In the above image it is stated that:
 Answers: • the null hypothesis is that the mean value of the given data is 40.

 54. How is a Type II error symbolized as?
 Answers: • ß

 55. When the data values are tightly clustered around the mean, the bell shaped curve is:
 Answers: • steep

 56. In the Sampling Process, soon after identifying the sampling method comes the process of:
 Answers: • determining your sample size

 57. How many types of major sampling methods are there?
 Answers: • 4

 58. The above-given image is an example of:
 Answers: • Bar graph

 59. In correlation analysis, we designate one variable as an independent variable and the other as a dependent variable.
 Answers: • True

 60. In a set of 40 General Knowledge questions 5 are based on International Relations. In a computer generated test only 30 of these 40 questions will be picked up. What is the probability of at least one of these 5 questions (on International Relations) being picked up randomly out of the selected 30?
 Answers: • 0.26

 61. Ordinal numbers or data are primarily concerned with:
 Answers: • rankings

 62. The idea behind reviewing existing knowledge is:
 Answers: • All of the above

 63. It is important to categorize your data and data can be categorized into the following categories:
 Answers: • a,b and d

 64. Find out the median of the following data set:

 8126m; 8611m; 7817m; 8172m; 8076m; 8848m; 8598m
 Answers: • 8172m

 65. The following are the test scores in history for ten students:

 61,10,88,37,61,72,55,61,46,22.

 Calculate the mode of these test scores.
 Answers: • 61

 66. In marketing research, which measure of central tendency is often used in a set of ordinal data?
 Answers: • Mode

 67. Which of the following is not a research ethic?
 Answers: • Risk of harm

 68. A ________ is a graphic representation of data based on paired observations.
 Answers: • pareto diagram

 69. Compute the Range for the given hourly wages (in $) of janitors:

 8, 10,12, 14, 16, 18
 Answers: • $10

 70. Once a sample is drawn from the population, how close the sample is to the larger population is to be determined. This is known as:
 Answers: • Sampling error

 71. Statistics helps in making inferences and drawing conclusions. These conclusions in turn help in:
 Answers: • a and b

 72. In which chart is the data organized in a descending order and includes a trend line as well?
 Answers: • Pareto chart

 73. ______takes into account the distance of every point in the scatter plot from the trend line.
 Answers: • Intercept

 74. The middle point of a data set arranged in an array from the smallest to the largest value is called:
 Answers: • median

 75. In which of the following fields is ANOVA used to make comparisons amongst groups?
 Answers: • All of the above

 76. The reasons for choosing a sample out of a population are:
 Answers: • a and b

 77. The following are the steps in the process of Cluster sampling. Put them in the right order:
 Answers:
 1)Randomly select the needed number of clusters for the sample.
 2)Assign the population to different clusters.
 3)Include all the population members of the selected cluster in the sample. Alternatively, select only a certain number of population members from each cluster (through simple or systematic random sampling) for the sample.
 Answers: • 2,1,3

 78. The events that are not affected by other outcomes are called:
 Answers: • Independent events