Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

U.S. English AP Style Editing Skills Test (For Writing Professionals)

Upwork's U.S. English AP Style Editing Skills Test (For Writing Professionals) is English Language category test and this is also valuable test for writing professionals. In this post, you will find most recent Upwork test questions and correct answers of U.S. English AP Style Editing Skills Test.

You can search your desired answers of U.S. English AP Style Editing Skills Test by pressing Ctrl+F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Which of the following sentences does NOT require editing to correct errors in word choice, word usage or spelling?
 Answers: • Please ask the secretary to disperse some money from petty cash for the luncheon.

 2. Which of the following sentences contains an error in grammar or usage?
 Answers: • Twenty top hats, 12 of which are covered in sequins, have been donated to the theater.

 3. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 If all goes according to plan, three years from now Agatha will win the election, help pass the bills closest to her heart and learn how to juggle a hectic career and family.
 Answers: • wins the election, helps pass the bills closest to her heart and learns how to juggle

 4. Read the following sentence and identify the type of verb or tense error it contains.

 If we decided to move venues, our production process would not be likely to suffer much as long as a system of checks keeps production tasks on schedule.
 Answers: • Subject-verb agreement error

 5. Which of the following sentences does NOT require editing to correct a comparison error?
 Answers: • Ann thinks her sister's peach pies are better than the bakery.

 6. Read the following passage and select the line that contains an error in verb tense consistency.
 Answers: • to remove it because it had always been there — has always belonged there. And who

 7. Identify the type of error contained in the following sentence.

 Because I have an extreme allergy to nuts, I only ate the cake and not the pecan pie.
 Answers: • Misplaced modifier

 8. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 The board of directors said that the company could move forward with the new plan without first seeking the approving of the foreign investors.
 Answers: • without first seeking approval from the foreign investors

 9. The following sentence is devoid of punctuation. Which of the given editing options turns it into a coherent, plausible sentence?

 At last I met Dr. Sneeth the evil scientist who had caused such trouble for the city
 Answers: • At last I met Dr. Sneeth, the evil scientist, who had caused such trouble for the city.

 10. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Knowing she had no right for privacy as long
 2)as she stayed in the convent, Marta hid her forbidden
 3)diary in the secret compartment she'd discovered
 4)besides the confessional in the chapel.
 Answers: • Edit lines (1) and (4) for preposition usage.

 11. Read the following sentence and identify the grammar or usage error it contains.

 The forthcoming community celebration in Nashville has many surprises in store for whomever arrives before 9 a.m. and finds one of the 15 golden tickets hidden in the haystack.
 Answers: • There should be a comma after "tickets."

 12. Read the following sentence and identify the style error it contains.

 The flu shots were given to over a hundred people by the nursing staff in just six hours.
 Answers: • The sentence is in passive voice and should be recast into active voice.

 13. Choose the series of verb forms that best completes the following passage.

 A doctor at the Metropolitan Clinic in Chicago claims that if women ________ and ________, their children _________ less likely to develop lung diseases.
 Answers: • give up smoking / eat a healthy diet / are

 14. Read the following passage and identify the line that contains an error in agreement or parallel structure:

 That boat has cost us a fortune so far: more than $25,000 to repair the hull after the hurricane; $10,000 upgrading the interior; and $5,000 to keep it docked for the summer. What do you say we get rid of it and buy a beach cottage?
 Answers: • No error

 15. Which of the following sentences requires editing to correct an error in parallel structure?
 Answers: • The merger led to restructuring the internal systems, redefining the roles of each department and realigning the company's goals with those of its parent company.

 16. Which of the following sentences requires editing to correct grammar or usage errors?
 Answers: • He took his daughter Sarah to school and his daughter Margie to work.

 17. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 I was shocked to learn of our congressman's arrest. Correct me if I'm wrong, but didn't he run on a platform of "family values?"
 Answers: • This passage is correct; the editor should take no action.

 18. Which of the following sentences does NOT require editing to correct the unnecessary use of passive voice?
 Answers: • The Nobel Peace Prize was received joyously by the president.

 19. Which of the following sentences does NOT require editing to correct a modifier usage error?
 Answers: • I heard that my coworkers planned to throw a birthday party for me while I was standing outside the door.

 20. Read the following sentence and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 A recent study by a team of sociologists at Johns Hopkins University confirmed that the average female moviegoer expects to see at least three romantic scenes per film, and that they are seldom disappointed.
 Answers: • Edit the name of the university for missing apostrophes.

 21. Which of the following sentences does NOT require editing to correct errors in punctuation?
 Answers: • Oliver, Doris's younger brother, asked me, "Would you come with me?" I nodded my head, however, I didn't want to go with him.

 22. Read the following sentence and choose the option that shows the part of the sentence that should be edited to eliminate redundancy.

 Participants were informed that the rally scheduled for 9 a.m. in the morning had been canceled.
 Answers: • No correction required

 23. Read the following sentence and choose the option that shows the part of the sentence that should be edited to eliminate redundancy.

 Reps. Smith and Brown urged fellow legislators to address the need for money for school funding.
 Answers: • No correction required

 24. Which of the following sentences does NOT require editing to correct errors in word choice, word usage or spelling?
 Answers: • The reason the witness was late is because his lawyer gave him the wrong room number.

 25. Choose the series of verb forms that best completes the following passage.

 If any club member _____________ suggest that he was not against opening membership to women but only against allowing them early tee times, he ____________ shouted out of the room.
 Answers: • dares to / is being

 26. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 The news of the avalanche shocked the citizens of our little town. Fortunately, however, Sven was the only one of the skiers who were injured in the incident.
 Answers: • Delete "Sven was" and insert "was Sven" after "incident."

 27. Which of the following sentences requires editing to correct errors in verb tense?
 Answers: • If they had forced you to go with them on the campaign trail, do you think you would have fun?

 28. Read the following sentence and identify the style error it contains.

 Many people in the United States are awaiting the report from the U.N. inspectors.
 Answers: • "U.N." should be spelled out.

 29. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 After an entire day of experimenting with new medications, the patient was sorry to report that her migraine was as bad today as yesterday.
 Answers: • was as bad today as it was yesterday

 30. Read the following sentence and identify the style error it contains.

 As part of the new incentive program instituted in the second quarter, each sales employee was asked to forecast his own contribution to each period's total profit and, based on that amount, to assign himself a year-end bonus.
 Answers: • The passage's use of pronouns assumes maleness when both sexes may be involved.

 31. Which of the following sentences contains an error in grammar or usage?
 Answers: • Congressional leaders and White House staff plan to discuss a compromise.

 32. The moment had arrived for the intern to begin his first solo operation and he couldn't barely contain his excitement. Having been anesthetized, the new surgeon made his first incision into the patient.
 Answers: • Insert a comma after "operation" in the first sentence.

 33. Which of the following sentences requires editing to correct grammar or usage errors?
 Answers: • Who are they speaking about so glowingly?

 34. Which of the following sentences does NOT require editing to correct grammar or usage errors?
 Answers: • By the end of the week, each of the employees had voiced their opinion on the change.

 35. Read the following sentence and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 Happiness has always and will always be an elusive element in my life.
 Answers: • Set off the phrase "and will always" with commas.

 36. Choose the series of adjectives that best completes the following sentence.

 We have no doubt that the senator's meeting of "goodwill" with our arch rival will be accompanied by _________ clandestine deal for lucrative building contracts and ________ talk of future collaborations.
 Answers: • some / secret

 37. Which of the following sentences does NOT require editing to correct errors in word choice, word usage or spelling?
 Answers: • The mysterious letter inferred that my wife was having an affair with the butler.

 38. Read the following passage and identify the punctuation error it contains.

 I asked Jamie if she had read Zinn's A People's History of the United States.
 "Yes," she replied, "and I must say it's the most eye-opening history book I've read in some time."
 Answers: • The book title should be written in italics.

 39. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)So the guy breaks into our house, steals our stuff and
 2)then slips on the ice in the driveway on his way out,
 3)breaking his ankles. And guess what? He hit us with a
 4)personal injury suite. Isn't that the most ridiculous
 5)tragedy of justice you ever heard of?
 Answers: • Edit lines (1) and (2) for comma usage errors.

 40. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Why, Helen wondered, did I ever show my face in Troy?
 2)There's been nothing but infighting, death and destruction
 3)— not to mention the cost of launching those thousand
 4)ships. My choice is clear: I'm moving to Cleveland.
 Answers: • Edit line (3) for use of em dash.

 41. Choose the series of verb forms that best completes the following passage.

 Our voyage would have been a different and much duller experience _________ for the family of dolphins that _________ the ship from Mallorca to Malta.
 Answers: • if it wasn't / had followed

 42. Which of the following sentences requires editing to correct an error in modifier usage?
 Answers: • Living on the first floor, many strange objects rain down from the eighty-two floors above.

 43. Read the following sentence and identify the type of grammar or usage error it contains.

 The differences in the two committees had finally reached an insurmountable level; each wanted to delve in the problem more deeply, but neither wanted to cooperate among the other.
 Answers: • Incorrect placement of adjectives and adverbs

 44. The following sentence is devoid of punctuation. Which of the given editing options turns it into a coherent, plausible sentence?

 The question is Mr. Wellington said Arthur whether you intend to pay your creditors
 Answers: • "Mr. Wellington," said Arthur: "The question is whether you intend to pay your creditors."

 45. Read the following sentence and identify the type of error it contains.

 Although the critic did not like so-called chick flicks, she had to admit that "The Devil Wears Prada" was far away the best film of the genre she'd seen.
 Answers: • Incorrect idiom usage

 46. Read the following passage and identify the style error it contains.

 Of the two control groups, a significant number of those in Group A scored 74%, which was higher than the median score of 66% of those in group B. Both groups had similar standard deviations of 8.3% and 7.9%, respectively.
 Answers: • The passage contains an inconsistency in capitalization.

 47. Read the following sentence and choose the option that shows the part of the sentence that should be edited to eliminate redundancy.

 The board said it would postpone its decision about appointing a superintendent until later.
 Answers: • until later.

 48. Which of the following sentences does NOT require editing to correct an error in subject-verb agreement?
 Answers: • The study on drug abuse showed that the number of teenage victims are increasing every year.

 49. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 Outsourcing our accounting and collections tasks has really laid credence to our company. Our customers now perceive us to be bigger than we are and are certainly put hard to ignore their outstanding invoices.
 Answers: • a and b

 50. Which of the following sentences contains an error in grammar or word usage?
 Answers: • The department chair spent three weeks sifting through the various curricula submitted by the faculty members.

 51. Choose the series of verb forms that best completes the following passage.

 If Sen. Hannibal ________ control his anger just a touch more, he ________ find that people react to him more positively.
 Answers: • could learn to / would

 52. Read the following sentence and identify the style error it contains.

 253 students attended the rally on Nov. 23. Of those present, 56 percent belonged to the freshman class, 12 percent to the sophomore class and two percent to the junior class.
 Answers: • a and c

 53. Read the following passage (options) and select the line that contains an error in grammar or usage.
 Answers: • counselors: Loyalty, enthusiasm and the desire to help

 54. Read the following passage and select the line that contains a grammar or usage error.
 Answers: • house and hightailing it to Canada. If I were

 55. Choose the series of words or phrases that best completes the following sentence.

 ________ agreed that ________ of our precautions would be useless once the temperature dropped to _________.
 Answers: • Everyone / every one / minus 30°

 56. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 It's easy to see that the coach has still not decided whether to contest the final score, despite brooding over it for quite some time.
 Answers: • despite having brooded over it for quite some time

 57. Read the following passage and identify the punctuation error it contains.

 Delilah's 20-page tale of derring do delighted the dignitaries who stamped their feet in approval. Reading from a dais draped in crepe, she felt like a modern day Scheherazade.
 Answers: • The phrases "derring do" and "modern day" should be hyphenated.

 58. Choose the series of words or phrases that best completes the following passage.

 Through the complete failure of all our _________ events, we have learned that _______ is extremely difficult. Perhaps we should consider hiring a professional _________ to help us.
 Answers: • fundraising / fundraising / fundraiser

 59. All but one of the following sentences require editing to correct passive voice, wordiness or redundancy. Consider the underlined phrases, and then select the sentence that does NOT require editing.
 Answers: • We heard that Rep. Nordstrom has more than $1 million available in cash, yet he won't give his children a dollar even when they beg for it.

 60. Which of the following sentences requires editing to correct errors in punctuation?
 Answers: • You've been my best friend for years; however, seeing as you cannot afford to lend me any more money, I think it's time to end our relationship.

 61. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Even though Alison spends a lot of time complaining,
 2)bemoaning her fate and wishing that her circumstances
 3)are not quite so reduced, we are pretty sure that she is
 4)grateful for everything she has.
 Answers: • Edit lines (1) and (4) for pronoun-antecedent agreement.

 62. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 To maintain a healthy body and mind, one must exercise, eat fruits and vegetables and refrain from cigarettes and drinking alcohol.
 Answers: • refrain from smoking cigarettes and drinking alcohol.

 63. Read the following sentence and identify the style error it contains.

 We went out to buy milk but came home with copies of Jane Austen's "Sense and Sensibility," a DVD of "Charlie and the Chocolate Factory," The New York Times and the Bible.
 Answers: • The titles of the novel and the movie should be in italics instead of quotation marks.

 64. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Greta, who is completely enamored of her new
 2)designer handbag, is even more enamored of the
 3)envious glances she receives from her pals.
 4)Made of buttery leather, Greta's fashionista friend just
 5)had to run out and get one of her own.
 Answers: • Edit line (5) for phrasal verb usage.

 65. Read the following sentence and identify the type of verb or tense error contained in the underlined portion.

 Local citizens protested the controversial evangelist's tour and threatened to riot outside any venue that dared to host his event.
 Answers: • This sentence is correct.

 66. Read the following passage and identify the type of grammar or usage error it contains.

 The baby giraffe just loved to play with the 10 puma cubs. Their games came inevitably — and painfully — to an end, however, after the first six times the giraffe smashed its face against the low tree limbs under which the little pumas lithely slipped.
 Answers: • Inconsistent number usage

 67. Which of the following sentences requires editing to correct an error in subject-verb agreement?
 Answers: • Not only the horses but also the goat has been rounded up and locked in the barn.

 68. Which of the following sentences does NOT require editing to correct voice, wordiness or redundancy?
 Answers: • Because the factory fire started due to negligence, the company that was responsible had to pay a substantial fine.

 69. Which of the following sentences requires editing to correct an error in pronoun-antecedent agreement?
 Answers: • Although its members may have disagreed among themselves, the jury eventually handed its unanimous verdict to the judge.

 70. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 According to the chief of surgery, the risk of death from this medical procedure is about the same from an airplane crash or from a nuclear reactor meltdown.
 Answers: • the same as from an airplane crash or

 71. Which course of action would an editor need to take to correct the modifier/comparison error in the following passage?

 "Your brother has been behaving strangely lately," Theo remarked. "I mean, I know he's never been the sharpest marble in the drawer, but I think he's really lost it now."
 Answers: • Change "strangely" to "strange."

 72. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Regina Glass, who was one of the wealthiest women
 2)in the city in the 1940s, died at the age of 89 in a dingy
 3)Chicago hotel suite where she had lived with 3 cats and five
 4)parrots for more than twenty years. Her fall from grace was attributed to
 5)her husband Larry Glass' shady dealings in the early 1970s.
 Answers: • Edit lines (3) and (4) for number style.

 73. Which of the following sentences does NOT contain a grammar or usage error?
 Answers: • Do all the players plan on wearing their uniform to the cocktail party?