Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Windows Server 2008 Test Answer (new)

This post is for Networking professionals. Here goes most recent Upwork test questions with answers of Windows Server 2008 Test for Upwork Networking category.

Search your Upwork Windows Server 2008 Test Answers by pressing Ctrl + F.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Which of the following file systems fully utilizes all the features of Windows Server 2008 such as domains and active directory?
 Answers: • NTFS
 
 2. Which of the following commands will you use to take the backup of BCD in a "C:\Backup" folder?
 Answers: • Bcdedit /export "C:\Backup\BCD-backup"
 
 3. Which of the following methods will you use to remove the outdated DNS records from the DNS zone automatically?
 Answers: • Enable scavenging through zone properties
 
 4. State whether true or false.
 
 An internet connection sharing and using the Windows Server 2008 as a router with NAT can be enabled on the same computer at the same time.
 Answers: • True
 
 5. Which of the following commands will you use to convert an NTFS drive to FAT or FAT32?
 Answers: • convert.exe
 
 6. For which of the following does the Network Policy Server in Windows Server 2008 allow you to create and enforce organization wide network access policies?
 Answers: • All of the above
 
 7. State whether true or false.
 
 Windows 2000 Professional supports IPv6.
 Answers: • False
 
 8. Which of the following are requirements for data compression in Windows Server 2008?
 Answers: • The volume must be the NTFS volume
 
 9. What will you do to allow peer-to-peer communication between all branch office computers where each branch office is protected by a firewall that performs symmetric NAT?
 Answers: • Configure the firewall to perform PAT (Port Address Translation) instead of NAT
 
 10. Your company's head office has a Windows Server 2008 based DNS server. You are told to install a DNS server in the branch office. You have to make sure that the DNS server in the branch office is able to query the DNS server in the head office and only a limited number of DNS records are transferred to the DNS server in the branch office. Which of the following options will you choose to accomplish this?
 Answers: • Install the DNS server in the branch office and configure a secondary zone on it
 
 11. To record all inbound DNS queries to the DNS server, which of the following would you configure in the DNS Manager Console?
 Answers: • Enable debug logging
 
 12. For which of the following protocols is support available in Windows Server 2008?
 Answers: • a and b
 
 13. State whether true or false.
 
 There can be only one schema master in the whole forest.
 Answers: • True
 
 14. In Windows Server 2008, which of the following replaced the 'Manage Your Server' present in Windows Server 2003?
 Answers: • Server Manager
 
 15. Your company opened a new branch office with 32 computers. You are asked to assign an appropriate subnet scheme to the new network. Which of the following subnets will accomplish this task without wasting IP addresses?
 Answers: • 192.168.10.0/26
 
 16. Which of the following configuration file settings apply to the whole server and are inherited by all .NET and IIS configuration files?
 Answers: • Machine.config
 
 17. How many logical drives can you create in an extended partition?
 Answers: • Unlimited
 
 18. Which of the following should you use on a DHCP server to make sure that the DHCP server does not assign to the DHCP clients, the IP addresses which are currently in use on the network?
 Answers: • Set Conflict Detection value to 2.
 
 19. Which of the following roles are required to be installed on the server to configure a server as a VPN server?
 Answers: • Network Policy and Access Services role
 
 20. Which of the following commands will you use to test IPv6 communication to a server?
 Answers: • ping followed by the link-local address of the server
 
 21. How many primary partitions can be made on a single drive?
 Answers: • Up to four
 
 22. What is/are the number of RAID levels that Windows Server 2008 supports?
 Answers: • One
 
 23. How many roles does Microsoft support in the Server Core installation?
 Answers: • Eleven
 
 24. Which of the following commands will you use to configure the Windows core installation server to accept the remote connection and to designate a port for the remote connection?
 Answers: • netsh
 
 25. Which of the following EAP methods are supported by Windows Server 2008 by default?
 Answers: • EAP-TLS
 
 26. Which of the following would you use to transfer all forest-wide operation master roles to another domain?
 Answers: • Domain naming master
 
 27. What is the full form of RADIUS?
 Answers: • Remote Authentication Dial-in User Service
 
 28. What is the maximum length of a password for either a domain or a local user account on Windows Server 2008?
 Answers: • 127 characters
 
 29. You want VPN connection between your company's head office and branch offices to use end-to-end encryption to encrypt data transmission. You also want VPN connection to use only computer-level authentication instead of usernames and passwords. Which of the following will you use to accomplish this?
 Answers: • Use an IPsec connection
 
 30. Which of the following utilities will you use to convert basic disks to dynamic disks?
 Answers: • Diskpart.exe
 
 31. Which of the following can be used by administrators to enforce health requirements for all the computers that are connected to an organization's private network?
 Answers: • GPO (Group Policy Object)
 
 32. Which of the following is true regarding volumes on Windows Server 2008?
 Answers: • All of the above
 
 33. State whether true or false.
 
 You cannot uncompress a volume once it is compressed.
 Answers: • False
 
 34. Which of the following commands will enable Automatic Updates on Windows Server 2008?
 Answers: • Cscript Scregedit.wsf /AU 4
 
 35. State whether true or false.
 
 There can be more than one domain naming masters in the whole forest.
 Answers: • True
 
 36. What is the maximum memory that is supported by the Windows Server 2008 Enterprise Edition running on a 64-bit processor?
 Answers: • 1 TB
 
 37. Which of the following parameters will you use in the 'route' command so that Windows will keep and retain the newly added route in the IP routing table even if the server is rebooted?
 Answers: • route add -p
 
 38. Which of the following tools would you use to reset the Directory Services Recovery Mode (DSRM) password on a single domain controller?
 Answers: • ntdsutil
 
 39. What is the maximum length of a username for either a domain or a local user account in Windows Server 2008?
 Answers: • 20 characters
 
 40. Which of the following can you use to create, configure, and manage volumes?
 Answers: • Provision Volume Wizard
 
 41. State whether true or false.
 
 The jetpack.exe command is used to reduce the size of DHCP database.
 Answers: • True
 
 42. With which of the following TCP ports is the Remote Desktop Protocol designed to work?
 Answers: • 3389
 
 43. In a Windows Server 2008 based DHCP server, what is the default value of the Lease duration for DHCP clients?
 Answers: • 8 days
 
 44. What is the full form of ADLDS?
 Answers: • Active Directory Lightweight Directory Services
 
 45. Which command will you use to remove an NT Loader from the boot sequence completely?
 Answers: • Bcdedit /bootsequence {ntldr} /remove
 
 46. Which of the following can be used to perform database maintenance of Active Directory, manage and control single master operations and create application directory partitions?
 Answers: • Ntdsutil.exe
 
 47. Which of the following commands will you use to take the backup of IIS Global Configuration?
 Answers: • APPCMD.EXE add backup <backup file name>
 
 48. Which of the following features are available under the NTFS file system, but not under the FAT or FAT32 file systems?
 Answers: • All of the above
 
 49. Which of the following will you use to see the logon attempts (including the IP address and the user account) on the domain controller?
 Answers: • Check the security tab on the domain controller computer object
 
 50. What is the full form of AIA?
 Answers: • Authority Information Access