Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Cisco Networking Test Answers

Here in this post, you will have most recent test questions and correct answers of Cisco Networking Test for Upwork Networking category. This test answers will help you to get the related job in Upwork or any other freelance job. Search your desired answers of the test questions by pressing Ctrl + F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Which of the following routing protocols support VLSM?
 Answers: • RIP v2 --- or ---- • EIGRP ---- or ----- • OSPF
 
 2. Which of the following devices can be connected using a Rollover cable?
 Answers: • Switch Console Port to PC COM Port ------ or ------- • Router Console Port to PC COM Port
 
 3. Which of the following ranges are reserved as private addresses?
 Answers: • 10.0.0.0 – 10.255.255.255 ----- or ------- • 172.16.0.0 – 172.31.255.255
 
 4. Which two factors are used by default for calculation of metric by EIGRP?
 Answers: • Bandwidth ----or----- • Delay
 
 5. Which of the following routing protocols are not classless routing protocols?
 Answers: • IGRP --- or ----- • RIP v1
 
 6. Which of the following Protocols work on Application Layerr of OSI model?
 Answers: • HTTP ---or--- • FTP
 
 7. Which two statements are true about CHAP authentication method?
 Answers: • It is more secure than PAP ---or---- • It sends authentication messages periodically during the connection
 
 8. Which of the following routing protocols are distance vector routing protocols?
 Answers: • RIP --or-- • IGRP
 
 9. Which command is used to encrypt all the passwords of a router?
 Answers: • service password-encryption
 
 10. Which subnet mask will you use to fulfill the requirements of all the departments if you are using a class C network?
 Answers: • 255.255.255.0
 
 11. Which of the following addresses is reserved for loopback tests?
 Answers: • 127.0.0.1
 
 12. Which is the command to view all available commands in the mode you are working in?
 Answers: • ?
 
 13. Which command is used to view IP routing table?
 Answers: • show ip route
 
 14. Which command is used to disable domain lookup?
 Answers: • no ip domain-lookup
 
 15. Which of the following routing protocols are Cisco proprietary?
 Answers: • EIGRP
 
 16. Which command is used to configure the configuration-register of a router?
 Answers: • Router(config)# config-register 0x2102
 
 17. Which of the following commands will prevent telnet access from all users on subnet 172.16.16.0 with subnet mask 255.255.240.0 to any destination?
 Answers: • access-list 115 deny tcp 172.16.16.0 0.0.15.255 any eq 23
 
 18. What is the default value of flush timers in IGRP?
 Answers: • 630 seconds
 
 19. If UDP receives datagrams that are not in sequence, what will it do?
 Answers: • None of the above
 
 20. Which of the following commands will allow a single source address 172.16.0.5 to telnet a single destination address 192.168.10.2?
 Answers: • access-list 150 permit tcp host 172.16.0.5 host 192.168.10.2 eq 23
 
 21. Which command will disable CDP on a router?
 Answers: • no cdp run
 
 22. What is the default number of commands that a router can show if you execute 'show history' command?
 Answers: • 20
 
 23. Which is the default mode of operation in a VTP domain for all catalyst switches?
 Answers: • Server
 
 24. Which command will you use to enable default routing on a router?
 Answers: • outer(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 172.16.0.1
 
 25. How many Broadcast Domains are there if two switches are connected to each other using a trunk link?
 Answers: • 1
 
 26. How many bits of a MAC address are used by OUI portion?
 Answers: • 24 bits
 
 27. Which area must be present to connect two different areas in an OSPF network?
 Answers: • Area 0
 
 28. What is the maximum number of valid IP addresses in a class B network?
 Answers: • 65536
 
 29. You made some changes in your router's configuration and executed the following command:
 
 Router# copy run start
 
 When you restarted your router it went into the Setup mode. What is the problem?
 Answers: • The value of configuration register is set to 0x2142
 
 30. Routing protocols use a method to advertise many networks as one network to other routers. What is that method called?
 Answers: • Supernetting
 
 31. What is the speed of a T1 line?
 Answers: • 1.544 Mbps
 
 32. What is the hop count limit for OSPF?
 Answers: • 15
 
 33. What is the main purpose of creating VLANs?
 Answers: • They break up the broadcast domain
 
 34. What is the maximum speed supported by a standard ISDN BRI?
 Answers: • 128 kbps
 
 35. What will be the command for standard access control list to deny a single source address 10.15.12.2?
 Answers: • access-list 50 deny host 10.15.12.2
 
 36. In which of the following networks, are DR and BDR elected in OSPF?
 Answers: • Broadcast multi-access
 
 37. Which of the following devices can be connected using a straight cable?
 Answers: • Router & Switch
 
 38. If a router has been configured for static routing, IGRP, OSPF, EIGRP and RIP with their default values, which routing will the router use to send data?
 Answers: • Static Routing
 
 39. What is the command to configure PPP encapsulation on serial 0?
 Answers: • Router(config-if)# encapsulation ppp
 
 40. On which layer of the OSI model do TCP & UDP work?
 Answers: • Transport Layer
 
 41. What should be the value of configuration register in a router to boot IOS image stored in ROM?
 Answers: • 0x2102
 
 42. Refer to the diagram. 
 
 Host A is not able to communicate with Host B. However, Router A can communicate with Host B. What could be the problem?
 Answers: • No routing is configured among the routers
 
 43. Which layer of OSI model encapsulates packets into frames?
 Answers: • Data Link Layer
 
 44. Which of the following are examples of the Data Link Layerr?
 Answers: • Ethernet
 
 45. If you set bandwidth of 64 kbps on an interface, what will be it's cost in OSPF?
 Answers: • 1563
 
 46. What is the command to configure q933a as frame relay LMI type?
 Answers: • Router(config-if)# frame-relay lmi-type q933a
 
 47. What is the full form of CSMA/CD?
 Answers: • Carrier Sense, Multiple Access with Collision Detection
 
 48. Which of the following are frame relay LMI types?
 Answers: • Cisco
 
 49. If interface Ethernet 0 is showing that it is administratively down, what will you do to turn it on?
 Answers: • Execute 'no shutdown' command
 
 50. In which of the following modes does a switch not participate in VTP domain, but still forwards VTP advertisements by trunk links?
 Answers: • Transparent
 
 51. Different routing protocols use different methods to calculate the distance to a network. What is that method called?
 Answers: • Metric
 
 52. What is the maximum number of subnets (usable) that you can create in a class B network?
 Answers: • 65536
 
 53. What is the speed of ISDN PRI service with 30B +1D channel?
 Answers: • 2.048 Mbps
 
 54. What is the binary value of hex 9F?
 Answers: • 10011111
 
 55. Which of the following switches support both ISL and 802.1Q encapsulation methods?
 Answers: • 3550
 
 56. Which command will you use to view sending and receiving of RIP update packets that normally run in the background ?
 Answers: • Router(config)# show rip packets
 
 57. What is the default value of bridge priority on Cisco switches?
 Answers: • 32768
 
 58. Which command will you execute to see whether the cable attached with your router's Serial 0 is DCE or DTE?
 Answers: • show interface serial 0
 
 59. Which of the following commands will you use to enable RIP version 2 on your router?
 Answers: • Router(config-router)# version 2
 
 60. Which of the following statements is true regarding VLAN 1?
 Answers: • All of the above
 
 61. At which layer of OSI Model does a router work?
 Answers: • Network Layer
 
 62. Which information is exchanged by Cisco devices on which CDP is running?
 Answers: • Platform
 
 63. Which of the following switching methods forward the frame after reading the destination MAC address only?
 Answers: • Cut-through
 
 64. You executed the following command on your router:
 
 Router(config)# router ospf 15
 
 Which command will you execute next to complete OSPF configuration on your router?
 Answers: • Router(config-router)# network 172.16.0.0 0.0.255.255 area 5
 
 65. Which of the following devices is used to connect a non ISDN device with an ISDN network?
 Answers: • TA
 
 66. Which of the following services can be used to set up a database of MAC addresses that can be used for dynamic addressing of VLANs?
 Answers: • STP
 
 67. Which command will you use to configure IP address on an interface?
 Answers: • Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
 
 68. Which of the following provides routing protocol support for IPX, Appletalk and IP networks simultaneously?
 Answers: • EIGRP
 
 69. What is the subnetwork to which IP address 10.70.50.255/18 belongs?
 Answers: • 10.70.0.0
 
 70. What is the maximum number of paths supported by IGRP for load balancing?
 Answers: • Six
 
 71. What is the Administrative Distance (AD) of OSPF?
 Answers: • 110
 
 72. What will happen if you declare an interface as passive interface in IGRP routing protocol?
 Answers: • The interface will stop sending any dynamic updates but can still receive updates
 
 73. What is the binary value of 157?
 Answers: • 10011101
 
 74. What is the OUI portion of MAC address B4-3F-95-5F-1D-09 in binary?
 Answers: • 10110100-00111111-10010101
 
 75. Which one of the following addresses can be used as a host address for the subnet 192.168.50.16/28?
 Answers: • 192.168.50.32
 
 76. Which of the following subnet masks should you use on Router A and Router B serial links so that there is minimum wastage of IP addresses?
 Answers: • 255.255.255.254
 
 77. Which of the following are stored in RAM?
 Answers: • Running-config
 
 78. Which of the following commands show Cisco IOS image file name?
 Answers: • show version
 
 79. Which of the following statements are true for inter VLAN communication?
 Answers: • All of the above
 
 80. Which type of NAT uses different ports to map multiple IP addresses to a single global IP address?
 Answers: • NAT with overloading
 
 81. What do you understand from the following commands:
 
 access-list 110 deny tcp 192.168.10.0 0.0.0.255 any eq 21
 access-list 110 permit ip any any
 Answers: • This access-list denies any FTP traffic from network 192.168.10.0 255.255.255.0
 
 82. State whether True or False:
 
 You can only create that number of VLANs which are equivalent to the number of ports on a switch.
 Answers: • False
 
 83. Which of the following VLANs is recommended by Cisco to be used as an administrative VLAN?
 Answers: • VLAN 1
 
 84. How many bearer(B) and data(D) channel/s are there in a standard ISDN BRI service?
 Answers: • 2B + 1D Channel
 
 85. What is the command to show Frame relay map table?
 Answers: • Router# show frame-relay map
 
 86. State whether True or False:
 
 You have two routers connected with point-to-point links using different encapsulation methods. They will be able to communicate with each other.
 Answers: • False
 
 87. Which of the following things are stored in RAM?
 Answers: • All of the above
 
 88. Which statement is true about RID (Router ID) in OSPF?
 Answers: • It is locally significant
 
 89. Which encapsulation method will you choose if you want to connect a Cisco router and a non Cisco router with a serial connection?
 Answers: • PPP
 
 90. Which key combination is used to interrupt the boot sequence of a router?
 Answers: • Ctrl + Break
 
 91. Which command is used to view the list of all active connections made to the console and VTY ports of your router?
 Answers: • show users
 
 92. Which protocol uses port number 23?
 Answers: • Telnet
 
 93. What is the decimal equivalent of binary 11001110?
 Answers: • 206
 
 94. Which of the following cables is not prone to electrical interferences?
 Answers: • Fiber Optic
 
 95. How many access control lists can be applied on an interface?
 Answers: • Two access control lists in each direction
 
 96. What is the command for copying a router's IOS to a TFTP server?
 Answers: • copy flash tftp
 
 97. You are not able to create a new VLAN and cannot delete or change existing VLANs on a switch. What could be the problem?
 Answers: • The switch is in VTP Client mode
 
 98. What is the network ID of IP address 172.16.40.0/20?
 Answers: • 172.16.32.0
 
 99. What is the full form of ISDN?
 Answers: • Integrated Services Digital Network