Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Content Writing Skills Test Answers 2016

Here you will find Upwork Content Writing Skills Test Answers for Office Skills category. It will help you get the related job. This test is not only for Upwork, you can have some idea about content writing skills for your real life job.

Search your desired answers of this test by pressing Ctrl + F button.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1. Given below are some examples of sentences that must be avoided in formal writing.

 I. All's fair in love and war.
 II. It's not rocket science.
 III. I'm not gonna talk to that guy again.
 IV. Oh, he's such a cool dude!

 Select the answer options that correctly describe these sentences.
 Answers: • III and IV employ slang words. or • II and IV are colloquialisms.

 2. Select the sentences which are grammatically INCORRECT.
 Answers: • Sophie is responsible for sales of refrigerators, stocking merchandise and writing orders. or • One of my best friend is getting married next week.

 3. Fill in the blank with the correct spelling of the missing word.

 Announcing a huge annual profit, the businessman said he was _________ to his staff as well as his customers for his success.
 Answers: • grateful

 4. Identify the MISSPELLED word/s in the following sentence.

 The speaker's main argument was that the ability to think wholistically was necessary to find a viable solution to the problem of illegal immigration.
 Answers: • wholistically

 5. Identify the misspelled word in the list below.
 Answers: • Occurence

 6. BestBoats is a startup with the following inventory of products:

 Type of boat Product name
 Yacht Series Y
 Amanda is assigned to create copy for webpages for BestBoats.com website, which should attract visitors searching for buying Yachts, and provide information about the same. Which is the best way Amanda can create the copy for the webpages so that they rank higher in the organic search results?
 Page Title Meta Description Paragraph Heading on Page
 A BestBoats Series Y by BestBoats Buy the BestBoats Series Y by BestBoats - Best quality assured. BestBoats Series Y
 B Buy Boats- BestBoats Series Y by BestBoats Buy Boats- Best Quality Boats from BestBoats .Series Y by BestBoats is the dream Yacht you have been waiting for. Boats from BestBoats : Series Y
 C Yachts from BestBoats - Best quality, Best Deals on Yachts, Highest rated Yachts Yachts from BestBoats . Yacht Series Y by BestBoats is the dream Yacht you have been waiting for. Yachts from BestBoats - BestBoats Series Y
 Answers: • C

 7. In this question, you are given three incomplete sentences with two alternatives each to fill in the blanks. Identify the correct alternative for each sentence, and using the numbers denoting those alternatives, select the answer option that represents all the three correct alternatives.

 I. The President, together with his wife, _______________ (1. greets / 2. greet) the guests cordially.
 II. Fifty dollars _______________ (1. is / 2. are) the price of that cell phone.
 III. Every one of those girls _______________ (1. study / 2. studies) in my school.
 Answers: • 2, 1, 2

 8. In the image given above, you are given three incomplete sentences in Column I and three missing words in Column II. Identify the sentence/s which has/have been correctly matched with the missing word/s in Column II.
 Answers: • 3-iii

 9. What kind of writing style will you use for describing a university application process meant to be read by the student applicants and/or their parents?
 Answers: • Use a style that will be read by both the students and the parents equally successfully.

 10. Searching for "2010 OR 2011" (without quotes) in Google will show result pages that:
 Answers: • Shows either 2010 or 2011, or both 2010 and 2011.

 11. In the context of copyright, the phrase "exclusive right" means that:
 Answers: • the copyright holder is free to exercise the bundle of rights that come with the ownership of the copyright.

 12. What is the best style of writing for online content?
 Answers: • Depends on the target audience

 13. Writing materials like pens, papers, envelopes are collectively called _________. Something standing still is _________.
 Answers: • Stationery / Stationary

 14. Complete the following sentence by choosing the correct set of words from the options below.

 Although _________ wanted to keep the boat all to _________, I knew it would be used extensively by both Susan and _________.
 Answers: • I/myself/I

 15. Which of the following statements about the following copyright notation are true?

 "Copyright 2008 Mathew S. Johnson."
 Answers: • 2008 indicates the year of first publication.

 16. What happens if you type the words Certification -Networking in the Google search box?
 Answers: • Google shows web pages that contain the word Certification, but do not contain the word Networking.

 17. Which of the following statements are correct with regard to the images within a webpage?
 Answers: • Important keywords related to the image should be placed in the ALT text.

 18. What does the term Keyword Prominence refer to?
 Answers: • It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines.

 19. Complete the following sentence .

 The better an emulsifier is, the longer the oil and the water take to _______________.
 Answers: • separate

 20. Which of the following statements is INCORRECT with regard to searching for information on a certain place on the internet?
 Answers: • The information provided by a non-government website which sells tickets to visit the place is the most authentic.

 21. Two of the sentences given below have some mistakes. Select those sentences.
 Answers: • The actors' convincing acting perfectly complimented the movie's powerful storyline.

 22. Which of the following is/are regarded as (a) Search Engine Optimization best practice/s?
 Answers: • All of the above

 23. A short introductory statement in a published work such as a book is called:
 Answers: • foreword

 24. Which of the following words has/have been spelled correctly?
 Answers: • Excercise

 25. At what places in the sentence given below should commas be used?

 Mark Twain's novels she believes stand the test of time.
 Answers: • There should be a comma after novels and another one after believes.

 26. Complete the following sentence by choosing the correct set of words from the options below.

 The _________ was _________ for his unfair _________ of the book.
 Answers: • critic/criticized/critique

 27. Complete the following sentences with the correct pair of words.

 I. I wanted to give her a _______________ of my mind but stopped myself from doing so.
 II. _______________ of mind is not a luxury, but a basic necessity of human beings.
 Answers: • piece...peace

 28. Copying a few lines from one of Shakespeare's works without giving credit to him would be considered:
 Answers: • Plagiarism

 29. Complete the sentence below with an appropriate word.

 He _________ the books on the table and went out to play immediately.
 Answers: • Laid

 30. Which of the following is true in the context of Search Engine Optimization?
 Answers: • It is preferable to optimize one web page for only one keyword.

 31. Do you have to use a copyright notation on all copies of your content for the web?
 Answers: • No. As long as the website has a general copyright notation, it is not required to be placed below all content.

 32. Complete the following sentence with the correct combination of words.

 Our lawyers have informed us that while the new tax laws will not __________ our business directly, they may have an adverse _________ on the spending power of our customers.
 Answers: • affect / effect

 33. What is Anchor Text?
 Answers: • It is the visible text that is hyperlinked to another page.

 34. To come before is to _________, whereas to come after is to _________.
 Answers: • Precede / Secede

 35. What are some of the ways to make an article effective?
 Answers: • Write short and crisp sentences and stick to the point.

 36. Google displays up to _____ characters of the title tag of a webpage.
 Answers: • 70

 37. Searching for the phrase "Research Techniques Test" (within quotes) in the Google search box will yield:
 Answers: • Results including pages which have the words Research, Techniques and Test in any order.

 38. Read the following text and point out why it does NOT make for an effective reading.

 Techniques for increasing eBay sales


 You have been selling merchandise on eBay for quite a while now but haven't managed to pull in the kind of sales you were expecting? Here are some smart yet simple methods to enhance your sales.


 Choose a decent name and logo for your business and create a website where you give all the information a buyer could need. Next, create your own eBay store as having your own eBay store has many advantages, like you can have a longer listing duration as compared to a buy- it-now or auction style listing and you can list every single item that forms part of your inventory.


 When you are selling on eBay, you are competing not only with the other sellers on eBay, but also with those selling on other websites and the conventional on-site sellers. Pricing is thus very crucial. Try and determine a price that will make buyers feel happy and won't leave you feeling like you were not doing business but charity. Offer as many payment and delivery options as you can, such as PayPal which is a trusted and very popular mode of payment and is sure to get you a bigger number of customers than you have been getting so far.
 Answers: • Inadequate information

 39. Which of the following acts constitutes copyright infringement?
 Answers: • Reproducing copyrighted material on a free website.

 40. Which of the following sentences are grammatically INCORRECT?
 Answers: • Ricky is one of those people who loves eating out with the family.

 41. At what point in time does the copyright for original website content originate?
 Answers: • When the work is registered with the copyright and trademark office.

 42. Complete the following sentence with the correct combination of words.

 He is a _________ writer who writes under a _________ name.
 Answers: • fiction; fictitious

 43. Could you be guilty of copyright infringement for writing a review, commentary or summary of a copyright protected work (along with giving due credits to the copyright holder for his work) without the permission of the copyright holder?
 Answers: • No

 44. Fill in the blanks with the correct pair of words.

 He was _______________ of the fact that he had made a major mistake by not heeding his _______________.
 Answers: • conscious...conscience

 45. A word which means the same as "Clever" is spelled as:
 Answers: • Ingenious

 46. Which of the following statements is INCORRECT with regard to searching for information on a certain product on the internet?
 Answers: • The information provided in the first link on Google search result page is the most reliable source of information related to the product.

 47. Select the words which have been INCORRECTLY spelled.
 Answers: • Maintainance

 48. Consider the three sentences given below and identify the reason why they are not good sentences.

 I. It is very unusual to find someone who has never told a deliberate lie on purpose.
 II. I will revert back to you very soon.
 III. You must first finish this task before you go.
 Answers: • Use of more words than needed.

 49. Given below are five sets of words each containing a correct spelling and an incorrect spelling of the words. Select those sets which have been arranged in the order Incorrect Spelling / Correct Spelling.
 Answers: • Calandar / Calendar

 50. Consider the following sentences and select the appropriate answer from the options given thereafter.

 Sentence 1: He makes sure to doing yoga everyday.
 Sentence 2: He has made yoga part of his everyday life.
 Answers: • Both sentences are correct.

 51. What results will Google generate for you if you type inurl:content writer in the search box?
 Answers: • It will show web pages containing the words "content writer" in the URL.

 52. Which of the following is/are important component/s of formatting?
 Answers: • a, b, c and d

 53. Do you need Wikipedia's permission to reuse textual content contained on that website?
 Answers: • No. However, the reproduced material must conform to the licensing agreements under which Wikipedia's content is licensed.

 54. Consider the following sentences and select the appropriate answer from the options given thereafter.

 Sentence 1: You look so different from what you did a year ago! What have you done?
 Sentence 2: You look so different than what you did a year ago! What have you done?
 Answers: • Sentence 1 is incorrect, but Sentence 2 is correct.

 55. Complete the following sentence with the correct answer option.

 Look at _______________ in that mirror!
 Answers: • yourself

 56. What things should you bear in mind when writing something?
 Answers: • a, b and c

 57. Which of the following would you use if you want to search a query on multiple search engines simultaneously?
 Answers: • A mega search engine

 58. Complete the following sentence

 The _______________ was a few meters away from the doctor's clinic.
 Answers: • cemetery

 59. Select the correct sentence from among the following.
 Answers: • People have been observing this ritual since ages. It is unlikely they will abandon it so easily.

 60. Fill in the blanks with the correct pair of words.

 Carl managed to ____________ the situation with his wit and tact even as everyone waited with ____________ breath to know the final outcome of the meeting between the rivals.
 Answers: • defuse...bated

 61. Which of the following sentence constructions are INCORRECT?
 Answers: • Me and my sister went for a movie last night.

 62. Identify the correct sentence construction from the following list of sentences.
 Answers: • The trapped miners families feared for the safety of their loved ones.

 63. From among the four sentences given below, identify the sentences which contain words confused with other words because of similarity in pronunciation or meaning.
 Answers: • The conservation scientist emphasized the need for everyone to be economic with their use of water.

 64. Which of the following search operators lists web pages that are similar to the web page (URL) specified by you?
 Answers: • related:URL

 65. Consider the following sentence.

 I have been busy in preparing for my final examination.

 If you are asked to correct this sentence, which of the options given below will you choose?
 Answers: • I have been busy preparing for my final examination.

 66. A short introductory statement or passage in a published work, such as a book, is called a:
 Answers: • foreword

 67. Which of the following is among the search engine optimization "best practices"?
 Answers: • Cross-linking

 68. Which of the following statements regarding Search Engine Optimization is/are true?
 Answers: • Including keywords in the anchor text is a good SEO strategy.

 69. This question contains three incomplete sentences numbered, I, II and III, and each of these sentences has two options to fill in their blanks. Identify the correct option for each sentence, and using the numbers denoting those options, select the answer that represents all the three correct options.

 I. The president, together with his wife, _______________ (1. greets / 2. greet) the guests cordially.
 II. Fifty dollars _______________ (1. is / 2. are) the price of that cell-phone.
 III. Every one of those girls _______________ (1. study / 2. studies) in my school.
 Answers: • 1, 1, 2