Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

Six Sigma Green Belt Certification Test Answers

This is a General Management category test for Upwork. This test answers will give you a better profile impressions to you Upwork General Management profile and will help you to get the related jobs. Here in this post you will find most recent test questions and correct answers of Upwork Six Sigma Green Belt Certification test. Search your desired answers of the test questions by pressing Ctrl + F button.


1. Analysis can be done in which of the following ways?
 Answers: • By analyzing the data collected --- or ---- • By analyzing the process through process maps --- or ---- • By analyzing the problems listed
 
 2. Which of the following are the objectives of the Improve Phase?
 Answers: • Generating a number of plausible solutions --- or ---- • Selecting the best solutions that would improve the process
 
 3. Point out the symbol that represents variability in a process in Six Sigma, from the given figure:
 Answers: • 4
 
 4. What is the main purpose of brainstorming?
 Answers: • Brainstroming acts as a solution-finder
 
 5. Which tool is used to depict the changes that occur in one set of variables while changing the values of the other set of variables?
 Answers: • Poka Yoke
 
 6. A table shows the comparison of survey results obtained from existing and new process. Which method should be employed to determine the effect of the new process on customer satisfaction?
 Answers: • Chi-Square Test
 
 7. ________ is a statistical method to define how much variation exists in a set of data.
 Answers: • Standard Deviation
 
 8. Which control chart deals with the proportion or fraction of defective products?
 Answers: • P-Charts
 
 9. Which of the following is used to implement process control to ensure that the same problems do not recur?
 Answers: • Control Plan
 
 10. Which of the following is used to eliminate an identified problem by proposing appropriate solutions?
 Answers: • Corrective Action Metrics
 
 11. A/An _________ chart plots the probability of a certain event occurring at different places within a given time period.
 Answers: • X-bar
 
 12. ___________ are constructed from the frequency table.
 Answers: • Histograms
 
 13. A systematic process to identify the needs of the customers is known as:
 Answers: • Quality Function Deployment
 
 14. The process capability index, denoted as 'Cp', is preferred when:
 Answers: • Cp>1
 
 15. Which of the following tools is used while illustrating a process map?
 Answers: • Flowcharts
 
 16. Which was the first company to implement Six Sigma methodology?
 Answers: • Motorola
 
 17. ___________ charts are used to display different trends in data over time.
 Answers: • Matrix
 
 18. Which of the following is the best definition for Define phase?
 Answers: • The Define Phase comprises of base lining and benchmarking the process that needs improvement
 
 19. The product attributes which delight the customer and lead to high levels of satisfaction are ________, but do not cause any dissatisfaction if the product lacks this feature.
 Answers: • Delighters
 
 20. A/An ____ shaped matrix can relate one set of elements with itself.
 Answers: • L
 
 21. The process of calculating the total expected costs versus the total expected benefits of the actions that are performed, to choose the most profitable options is known as____________.
 Answers: • Cost-benefit Analysis
 
 22. For any company to reach a 'level 6' sigma, there should only be _______ defects per 1 million processes or opportunities.
 Answers: • 3.4
 
 23. Six Sigma is used to measure the ___________ of a company.
 Answers: • performance
 
 24. Why is the term "Voice of the Customer" in Six Sigma methodology used?
 Answers: • To define the needs of the customer
 
 25. The fishbone diagram is used to identify the _______ variables that are causing problems.
 Answers: • input
 
 26. ___________ is a kind of control chart that is used to display process performance over time. It is also used for interpreting the trends that occur in the data.
 Answers: • Scatter Diagram
 
 27. Which of the following is not a tool used in the open-narrow-close approach?
 Answers: • Pareto Analysis
 
 28. Which of the following steps are used to quantify an oppurtunity in the analyze phase?
 Answers: • Only a,c
 
 29. Which of the following is one of the fastest methods of arriving at the root cause of any problem?
 Answers: • Process Analysis
 
 30. What is monitored by the Process Management Chart?
 Answers: • Process improvements
 
 31. Which of the following is used to compare opposites, actions, consequences and different points of view?
 Answers: • Force Field Diagram
 
 32. Which of the following is a tool used to determine how precise the collected data are, or how precisely the survey measures the true feelings of the whole population?
 Answers: • Questionnaires
 
 33. The Kano model of customer satisfaction depicts the relationship between:
 Answers: • customer satisfaction and quality
 
 34. What is the main objective of Analyze Phase?
 Answers: • To offer a viable solution to the problem
 
 35. This plan states the critical parameters that require corrective action. It also contains restorative actions for known causes to problems that might surface. What is it called?
 Answers: • Critical process outputs
 
 36. Which of the following statements is false about SIPOC?
 Answers: • Various examples of SIPOC software tools are iGrafx, SigmaFlow, etc
 
 37. Statistical Process Control is a method of _________, ________ and _________ a process through statistical analysis.
 Answers: • monitoring, controlling, improving
 
 38. The Japanese name for Error-proofing is___________
 Answers: • Poka Yoke
 
 39. Which of the following statements is true about Multivoting?
 Answers: • Multivoting allows the ranking of options
 
 40. Arrange the Six Sigma methodology in chronological order:
 Answers: • Define, Measure, Analyze, Improve, Control
 
 41. What does the Diamond symbol in flowcharts depict?
 Answers: • Decision point
 
 42. Six Sigma process is implemented by organizations to reduce __________.
 Answers: • costs of poor quality
 
 43. Failure modes are ranked by using the RPN. What does RPN stand for?
 Answers: • Risk Priority Number
 
 44. A flowchart is a _________ representation of the flow in a process.
 Answers: • pictorial
 
 45. What defines the range of output which the process must meet, also known as specification range?
 Answers: • Difference between USL and LSL
 
 46. Why are affinity diagrams used?
 Answers: • All of the above
 
 47. What are Gantt Charts used for?
 Answers: • To keep track of the time frame of a project
 
 48. Which is the tool that helps in identifying every potential failure mode of a process or a product?
 Answers: • FMEA
 
 49. C-charts, P-charts and U-charts are types of _________ control charts.
 Answers: • attribute
 
 50. Which tool is used to identify the relevant factors of a process improvement project before work begins?
 Answers: • Pareto Diagram
 
 51. A _____________ is an important tool for establishing performance objectives.
 Answers: • Trend chart
 
 52. The _______ chart monitors the process location over time, based on the average of a series of observations, called a subgroup.
 Answers: • X-bar
 
 53. In a scatter diagram, what kind of correlation is indicated when almost all the points fall along an imaginary straight line with either a positive or negative slope?
 Answers: • Strong correlation
 
 54. A graphical tool usually employed to help recognize opportunities for improvement is known as:
 Answers: • Pareto Analysis
 
 55. The main purpose of preparing a Project Charter in the Define phase is ______________.
 Answers: • to list the vital features of the project
 
 56. Which of the following statements is true about Analyze phase?
 Answers: • In the Analyze phase, the gaps between current process performance and the business goals are identified
 
 57. ___________ is an instrument which assists the team to prioritize the root causes.
 Answers: • Five Why Diagram
 
 58. ____________ defines all possible failures and their effects on a system.
 Answers: • FMEA
 
 59. Defects Per Unit (DPU) is defined as:
 Answers: • A measurement of the total number of defects in a single unit
 
 60. _______ data cannot be broken down into smaller units.
 Answers: • Quantitative
 
 61. Which of the following belongs to hierarchical diagrams?
 Answers: • Sequence Diagram
 
 62. Prioritization matrices are a combination of:
 Answers: • Affinity Chart and Matrix Chart
 
 63. Which of the following is used to control the critical process inputs?
 Answers: • Critical process outputs
 
 64. The analysis by an Interrelationship Diagram helps in making a distinction between:
 Answers: • All of the above
 
 65. CTQ means:
 Answers: • Critical-to-Quality