Upwork Test Answers: Get all the correct answers of most recent and possible Upwork Tests A to Z (Updated on Jan, 2016)
Cover Letter Templates: These cover letter samples are not only for Upwork job, but also you will have some idea about your real life job
 
Freelance Profile Overviews: Different Profile samples and overviews of experts, advanced and intermediate level freelancers
For Newbie of Upwork: Upwork Help - How to apply for a job in Upwork with 10 most important articles about Upwork

A to Z View - All Upwork Test Answers

UK English Oxford Style Editing Skills Test (For Writing Professionals) Answers

For Writing Professionals, this will be the more valuable test for their impressive profile and to help them to get the related jobs in Upwork. Here you will find most recent test questions and correct answers of Upwork UK English Oxford Style Editing Skills Test (For Writing Professionals) of Upwork English Language category. Search your desired test answers of the questions by pressing Ctrl + F button.

1. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Delilah's twenty page tale of derring do
 2)delighted the dignitaries who stamped their
 3)feet in approval. Reading from a dais draped
 4)in crepe, she felt like a modern day Scheherazade.
 Answers: • a and b

 2. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.


 To maintain a healthy body and mind, one must exercise, eat fruits and vegetables and refrain from cigarettes and drinking alcohol.
 Answers: • refrain from smoking and drinking alcohol.

 3. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 'Have you read Zinn's A People's History of the United States?' asked Jamie.
 'Yes', I replied, 'and I must say it's the most eye-opening history book I've read in some time.'
 Answers: • Underline or italicize the book title.

 4. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 It will require diligence and careful planning to rebuild the town's infrastructure and create systems of protection for future hurricanes.
 Answers: • create systems of protection about future hurricanes

 5. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Whether Steve is aware of it or not,
 2)today is the anniversary of us packing up the
 3)house and hightailing it to Canada. If I were
 4)you, I wouldn't remind him of it.
 Answers: • Edit line (2) to correct error in possessive determiner.

 6. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)If you are concerned about wrinkles and other telltale signs of age,
 2)you should know that prolonged sun exposure has at least two damaging effects:
 3)not only is the wrinkling of the skin hastened, but it may also result in
 4)lowered immunity against infection.
 Answers: • Edit line (1) for redundancy.

 7. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Knowing she had no right for privacy as long
 2)as she stayed in the convent, Marta hid her forbidden
 3)diary in the secret compartment she'd discovered
 4)besides the confessional in the chapel.
 Answers: • Edit lines (1) and (4) for preposition usage.

 8. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Even though Sharon spends a good deal of time complaining,
 2)bemoaning her fate and wishing that her circumstances
 3)are not quite so humble, I'm pretty sure that she is
 4)grateful for everything she has.
 Answers: • Edit line (3) to correct error in present tense vs. past subjunctive mood.

 9. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 A doctor at the City Clinic in Manchester claims that if women give up smoking and ate a healthy diet, their children would be less likely to develop lung diseases.
 Answers: • claims that if women gave up smoking and ate a healthy diet

 10. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Catherine Bliss, who was one of the richest women
 2)in the city in the 1940s, died at the age of 92 in a dingy
 3)London hotel suite where she had lived with 3 cats and five
 4)parakeets for more than 20 years. Her downfall was attributed to
 5)her husband Barry Bliss's shady dealings in the early 1970s.
 Answers: • Edit lines (3) and (4) for number style.

 11. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 'Those fake pearls and the upswept hairdo makes her look like a poor man's Grace Kelly', drawled Inga. 'But please don't tell her I said that'.
 Answers: • Insert a comma after 'Inga' and lower-case the capital B in 'But'.

 12. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)After the accident, Justine left her teaching
 2)job; she has not able to resume her teaching
 3)and possibly never will be able
 4)to resume her teaching again.
 Answers: • b, c and d

 13. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 After a whole morning of experimenting with all these new potions and pills, I'm sorry to say that my migraine is as bad today as yesterday.
 Answers: • is as bad today as it was yesterday

 14. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 An understanding of the manner in which different types of disciplinary tactics affects student behaviour will help us design better methods for classroom management.
 Answers: • Understanding how different types of disciplinary tactics affect student behaviour

 15. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)I know that Thomas is eager to move
 2)operations to the east; however, it might be a
 3)first good step for him to assess just how many
 4)of his current employees are willing to relocate.
 Answers: • b and c

 16. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)So the guy breaks into our house, steals our stuff and
 2)then slips on the ice in the driveway on his way out,
 3)breaking his ankles. And guess what? He hit us with a
 4)personal injury suite. Isn't that the most ridiculous
 5)tragedy of justice you ever heard of?
 Answers: • Edit lines (1) and (2) for comma usage errors.

 17. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 If all goes according to plan, three years from now Agatha will marry, give birth to two children and learn how to juggle a hectic career in between.
 Answers: • will have married, given birth to two children and learned how to juggle

 18. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Brooke went with Carrie, Tom's event
 2)planner, to pick out flowers for Tom's luncheon,
 3)but she couldn't find anything she liked; hence, they
 4)went home empty-handed.
 Answers: • Edit line (3) for pronoun reference.

 19. Read the following closing paragraph of an Internet-based business-to-consumer sales letter and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 So are you ready to get your head out of the weeds? CLICK HERE to order your Garden Guru Deluxe package and FREE GardenFriend Tool Belt, and join more than 100,000 other hard-working people who now spend their weekends playing instead of pruning! And just to sweeten the pot, I'll take off an additional 30% if you order before 10th of December. You can't beat that with a stick!

 Weedlessly Yours,
 Jay Appleseed
 President, Garden Guru Inc.

 P.S. I have your deluxe Package and FREE gift ready to send to you. After you order using your credit card, I'll send you your tracking number and full instructions. Click here to order.
 Answers: • Delete the unprofessional 'P.S.'

 20. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 According to the chief of surgery, the risk of death from this medical procedure is about the same from an airplane crash or from a nuclear reactor meltdown.
 Answers: • the same as an airplane crash or

 21. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Greta, who is completely enamoured of her new
 2)designer handbag, is even more enamoured of the
 3)envious glances she receives from her pals.
 4)Made of buttery leather, Greta's fashionista friend just
 5)had to run out and get one of her own.
 Answers: • Edit lines (1) and (2) for diction.

 22. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)I am unable to forgive my neighbour who
 2)fails to return a lawnmower he had taken
 3)from my garage without my permission. He is
 4)now persona non grata in my home.
 Answers: • Edit line (3) for punctuation.

 23. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)'If you cut along the crease here', said Haruko, 'then
 2)fold the paper into a triangle thusly and then fold it
 3)again to form a base, you will have made yourself a
 4)chic—and cheap—yacht'. She sat back, clearly satisfied.
 5)'And that's the beauty of origami!'
 Answers: • Edit lines (1), (3) and (4) for punctuation.

 24. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Like a miniature solar system, the moths orbited the
 2)fire, their firefly companions providing intermittent
 3)flashes of starlight. We sat in our lawn chairs,
 4)as silent as empty space, enthralled by the show.
 Answers: • Edit line (4) for incomplete comparison.

 25. Read the following passage and identify the type of error it contains.

 Harold simply cannot get over the fact that Maude eats up every night of the week. If he had his druthers, he'd tie her over until she realized how wonderful it was to tuck into a nice home-cooked meal.
 Answers: • Incorrect use of idiomatic expressions

 26. Choose the editing option that best corrects the underlined part of the following sentence.

 Herbert works hard all week and has plans every weekend for the next year and he still finds time to volunteer at the animal shelter.
 Answers: • Although Herbert works hard all week and has plans every weekend for the next year, he

 27. Read the following passage and select the option that illustrates the best course of action for an editor to take.

 1)Why, Helen wondered, did I ever show my face in Troy?
 2)There's been nothing but infighting, death and destruction
 3)—not to mention the cost of launching those thousand
 4)ships. My choice is clear: I'm moving to Swindon.
 Answers: • Edit line (1) for inverted commas.